Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

406 kommentarer på “Ska inte du bli av med bebisfettet snart?”

 1. Fan vilken okänslig kommentar! Det är den som lämnat kommentaren som ska dra något gammalt över sig, inte du.
  Vilken jävla pappskalle.

  1. Clara jag gillar dina husmorstips men ibland ser du faktiskt riktigt töntig ut! Lolita/pinuppa stajlen a la femtiotal är lite uttjatad nu! Inget fel på din kropp dock

   1. Uttjatat? Hur kan någonting vara uttjatat?
    Måste man ständigt byta klädstil? Tror du att Clara klär sig på ett visst sätt för att vara modern?

    Snacka om lurad av modeindustrin…

   2. Men Kvinnor! Ni är minst lika löjliga som gaddar ihop er med någon som har en åsikt. Jag tror nog Clara kan sålla bland hissar och dissar utan att ni ska hoppa på någon som kommer med kritik.

    Fin blogg för övrigt. 🙂

    1. Jag blir verkligen oroad av såna kommentarer. Hur kan man ens tycka att det finns något bebisfett på den kroppen att “bli av med”?? Vilka sjuka kroppsideal vi har idag.

 2. Haha va? Vilket bebisfett? Jag ser ut som du i kroppen och jag har aldrig ens varit gravid.

  1. Samma här! Har varit tokimpad över att du har så fina former oavsett graviditet eller inte. Du får mig att tycka om mina former. Det är galet bra!
   (har svårt att förstå den här “elakheten” som finns i cybervärlden. Varför vara elak mot någon man aldrig träffat, som inte kan försvara sig tillbaka? Varför vara elak alls!?)

  2. Jag förstår inte heller vilket bebisfett som avses. Om jag hade sett ut som Clara efter 6 månader… ja, jag vet inte vad jag skulle gjort – bokat tid hos en fotograf och tagit assygga helfigursbilder. Men nu ser jag inte ut så. Och det har gått 2 ÅR!
   Heja, Clara! Och grattis!

   1. Alltså den kommentaren är ett exempel på klassisk härskarteknik som gå ut på att reducera kvinnor till en kropp. Hur kroppen ifråga faktiskt ser ut spelar ingen roll.

 3. Haha, vilka nötter det finns :-D! Jag skulle snarare säga att du är otroligt fin för att nyss ha fått barn! Och ja, det är nyss. Och det syns ju inte det minsta på dig.

  Man undrar ju lite vad det är som gör att människor känner ett måste att sitta framför skärmen och kläcka ur sig elakheter?

 4. Men vad taskiga folk kan vara 🙁 Du har ju då verkligen inget bebisfett utan ser bara fint kvinnlig ut!

 5. Ha-ha du verkar ha Clara-perspektiv på “problemet” :D)

  Förresten – översta fotot är jättefint!

   1. Nej, vad sjutton måste man klanka ned på nåt annat för att höja det första? Pinne är väl också fint? Och förresten måste man vara fin jämt och ständigt? Man kanske trivs, räcker inte det? Och går det inte att både tycka att Beth Ditto är estetiskt tilltalande så väl som Gisele Bundchen? Måste man välja bara en “form”?

    1. Jamen precis! Jag är själv ganska tjock men det betyder inte jag kan tycka att olika människor är fina eller sexiga.

  1. Emma: Ja, om man ser sig omkring i världen så är det nog så att ben inte är så eftertraktat, ingen gillar det! Eller? Nej så är det nog inte riktigt heller. Hatar när folk försöker ändra idealet genom att intala sig själva typ “killar gillar ändå inte slanka tjejer!”. Dels är det inte sant och dels spelar det väl ingen roll.
   Clara är by the way väldigt snygg.

   1. Måste bara påminna kära Anna att “killar” är en etnisk grupp som består av halva världens befolkning. Hur vet du vad dem gillar eller inte gillar? Killar generellt sätt i din kultur, möjligtvis. Men vads pelar det för roll vad en generell åsikt säger? För klara räknas antagligen bara hennes egen, och kanske även hennes mans. Alla andra killar kan DRA NÅGOT GAMMALT ÖVER SIG 🙂

 6. Bebisfett??? Vart har den korkade personen sett det?? Och OM det så hade funnits…..är det väl snarare inte den personens “problem” om det nu skulle vara ens ett “problem”…
  En del verkar inte ha något bättre för sig än att engagera sig i andras kroppar….*suck*

 7. En sådan kommentar kommer väl bara från dem som är avundsjuka? Så man kan ju se det som en komplimang.

 8. HAHHAA…. Ursäkta??? Alltså, snacka om att den personen måste vara avundsjuk!!! shit alltså…

 9. Haha! Så dumt! Det är snyggt att vara lite kurvig som du. Och dessutom skulle ju inte din coola garderob passa längre om du gick från din nu lite pinuppiga-figur till en mer deppig emo-streckig figur.

 10. Det var det dummaste jag hört. Du har inget bebisfett, du är ju hur grym som helst och förresten vadå bebisfett…vilket sjukt jävla ord.
  Du är grym Clara!

 11. Du är absolut perfekt! Då skulle folk se mej, är gravid för tredje gången på dryga tre år… Det blev lite mer kvar efter varje gång. Men jag älskar min kropp som så snällt burit mina barn. 🙂

 12. Eh? Varför påpeka människors “brister” som om det vore en universell sanning? Du kanske inte störs av ditt bebisfett? Du kanske inte lade på dig nåt bebisfett? Jag får ofta höra; “Ska du inte spara ut håret snart, du har ju så fint hår när det är långt”, “usch, vilken hemsk tatuering, den blir dyr att ta bort sen”.

  Heja dig! Dra aldrig nåt gammalt över dig, jag gillar att läsa dig och att titta på dina bilder och då får du så gärna vara just du, för det är ju därför jag fastnade för dig i början.

 13. Kvinnor som ser ut som två ihoplimmade spagetti, bara ett par veckor efter graviditeten är ju inte normala. En NORMAL kvinnokropp har former, mer eller mindre!

  Har man anlag för att vara supersmal, får man vara det, likaså om man har anlag för mullighet. Det enda vi behöver akta oss för är sjukliga varianter.

  Sjukast är ju de som inte fattar att Clara är SJUKT SNYGG!

  1. Men det är ju så att man faktiskt inte behöver gå upp mycket i vikt bara för att man är gravid. Säger absolut inte att Clara har gjort det, tycker hon har jättefin kropp, men jag tycker det är en dålig “myt” som cirkulerar runt att man måste gå upp massa i vikt bara för att man föder barn. Finns många som är både pinnsmala innan och efter och äter precis som vanligt under hela graviditeten.

 14. Kvinnor kan verkligen vara kvinnors bästa vänner!! Publicera såna där idiotiska inlägg så att vi kan skratta tillsammans. Gärna IP-nummer också. 😀

  1. Håller med. Denna galna hets i alla mamma/föräldra tidningar och på bloggar om att man ska tappa alla kilon snarast möjligt efter förlossningen borde utrotas.
   Clara du är så himla fin och din stil är grym! Att du dessutom ser så där oförskämt lycklig ut jämt gör dig så vacker!
   och att du struntar i den dumma kommentarerna kan vi ju se på dina underbara bilder =)
   (Jag är i vanliga fall kass på att kommentera, men jag älskar din blogg så tack för att den finns!)

 15. Säger som de andra, vilket bebisfett??? Men det är inte det väsentliga heller; Om du nu hade haft bebisfett (Alltså vad är det ens för ord+!?!), varför kommentera så? Vissa människor alltså…

 16. Säger samma sak, VILKET bebisfett?! Trodde inte mina ögon när jag läste, du är ju hur smal som helst! Gå inte ner föär guds skull, din kropp är ju perfekt!

 17. Bebisfettet?! Jag kan då inte se några extrakilon på dig!

  Jag har precis fått mitt andra barn och jag skiiiiiiter i extrahullet. Det finns annat, betydligt roligare, att engagera sig i för tillfället!

 18. Herregud, du som får mig att må sååå mycket bättre bara genom att publicera bilder på fina dig! Jag är så förbaskat arg och trött på dessa personer som säger att någon är tjock och fet så fort den inte är av modellen x-small. Det finns en medium och en large osv utan att det betyder att man är tjock! Alla benstommar är inte som Kenzas (för att ta ett Exempel som flera känner till). Vidare upplever jag att det är flickkroppar som får statuera hur en kvinna ‘bör’ se ut. Men det är skillnad på en flickkropp och en kvinnokropp, vilket finns en mycket klar förklaring till.

 19. Fast den där kommentaren kommer ju helt säkert från någon som vill vara elak endast. Du ser ju fantastisk ut och de där bilderna var för övrigt helt underbara!
  En liten reflektion bara: Stora bloggare som du får mängder med fantastiskt fina kommentarer varje dag. Men ändå är det nästan aldrig de som får egna inlägg tillägnade sej. Jag kan tycka att det är lite synd att ge de små, elaka, bittra typerna näring genom att tilägna dem inlägg. Nu var ju i och för sej det här ett himla skönt “fuck you!”- inlägg 🙂
  Jag menar inte heller att det gäller specifikt för dej om det ens gör det. Och jag fattar hur man vill ryta ifrån ibland. Bara en liten reflektion jag gjort med mitt lilla huvud 🙂
  Du är fantastisk!

  1. Men visst! Det är så lätt att minnas de där två som var griniga och glömma de två tusen som var sjyssta!

 20. Tänk att en del människor fortfarande inte har något annat att komma med än kommentarer om kropp och utseende när de vill vara elaka. Tragik!

 21. VAAAH!? Jag som tycker att du har vääääärldens vackraste kropp. Helt fantastisk.. Egentligen ska man väl inte sitta och tycka om andras kroppar heller, vem har rätt att döma eller bedöma? Men att du är en läckerbit är helt klart menat som en komplimang 🙂

 22. Heja!

  En gubbe på jobbet nöp mig i magen 6 veckor efter förlossning och frågade hur länge jag tänkte se ut så där…

 23. Men herremingud, så får man väl fasiken inte för sig att spy ur sig?! Vilket patrask som slänger ur sig en sådan idiotisk kommentar. Nej du är fin som du är Clara, jag har själv klämt ur mig 2 knoddar och har kvar enstaka bebisvalkar! Jag ser inte som helst sådant på dig. Men vet att du är stark och att det inte påverkar dig! Strongt!
  En tanke – denna person tycker alltså du skall ta hand om sonen och familjen, arbeta, leva och springa på gym alt. banta… ja då får du knappt tid över för att sova..men de är väl inte speciellt viktigt, eller
  må gott, mvh Frk. Eson

 24. äsch, håller ju såklart med varenda en av de som skrivit ovan. bebisfett? fattar ingenting. du har inget bebisfett någonstans såvitt jag kan se. och du är ungefär hur snygg som helst nu, och det har du alltid varit.
  bebisfett, pyttsan!

 25. Du är ju urtjusig! Kommentaren måste ju antingen vara från en blind eller från någon som är riktigt avis på dig. Fotona är väldigt fina.

 26. You go girl! Inget fett där! Kör på bara! Vissa tror att de själva höjs genom å sätta sig på andra. Tur att vi andra vet bättre!

 27. Folk är ju helt otroliga. Du är hur snygg som helst. Och även de som har bebisfettet kvar ett kortare eller längre tag – det är på grund av att man FÅTT BARN – känn på den prestationen! Ska man inte vara stolt över det, kanske?

 28. Du har ju inte ett enda gram för mycket på din kropp. I mina ögon är du fantastiskt vacker. Önskar att alla som får sådana kommentarer bara kunde strunta i dom. Det är mest synd om de stackars människor som av någon anledning måste häva ur sig dessa kommentarer.

 29. Folk ska alltid lägga sig i gravida/mammors angelägenheter. Man ska vara stolt över den kropp som fött fram ett barn till världen, oavsett hur den ser ut!

 30. Du är så fin! Jag inspireras av dig och din skönhet och din syn på skönhet både vad gäller outfits, inredning och vacker natur. Så du gör helt rätt i att tänka “Aldrig i livet!”

  Tänker på det här med skönhetideal.
  Fröken Sverige år 1951, var 171cm lång och vägde 68kg. Det var inte alls långt ifrån vad medelsvenskan vägde och mätte då.
  Fröken Sverige 1981 var i genomsnitt 172cm långa och vägde 54kg. Vi kommer längre och längre från modellernas retuscherade idealbilder.

  Här är en tänkvärd kortfilm: http://www.youtube.com/watch?v=iYhCn0jf46U

  Go Clara!

 31. VAAA??? Vart sitter det fettet?? Du ser ju jättefin ut!! Smal på ett friskt och sunt sätt!! Keep on Clara!

 32. Folk är dumma i huvudet. Varför läsa en blogg om man bara ska skriva negativa kommentarer? Måste vara människor som är avundsjuka och har tråkiga liv som gör sånt. Även kommentarer på klädstil etc. Men läs en annan blogg om du inte gillar!

  Du är svinsnygg som alltid Clara, både kropp stil och intellekt. Fundera inte över allt skitsnack.

 33. När det gäller utseendet så har alla här ovan gett sina kloka synpunkter.
  Det finns också en annan aspekt. I allt kroppsfett så har vi, tyvärr, mängder med fettlösliga miljögifter lagrade. Långsamt, långsamt bryts de ned. När man ammar så går det åt en del fett – om man inte äter tillräckligt så tas det av kroppsfettet. Gissa vart miljögifterna då tar vägen? Jo, till bröstmjölken! Alltså ska man akta sig för att gå ned i vikt medan man ammar för att ge sitt barn en så god start i livet som möjligt.

 34. Bebisfett eller ej. Du har en kropp som många kvinnor är avundsjuka på. Även jag. Jag förstår inte att man kan slänga ur sig sånt där.

 35. Det har ingen betydelse för mig hur du ser ut, jag läser din blogg för att du skriver så klokt och är en fantastisk förebild. Du är du och det är fantastiskt! Sen att du är en sund människa är också fantastiskt, finns inte många sådana idag… Hemskt med människor som hackar på andra… KRAM!

 36. Amen jag pallar inte. Hur kan man ens säga så?! Även om du hade haft nåt bebisfett, fy vilken hemsk kommentar! Nä, nu mår jag ännu mer dåligt idag.
  Tur att du är så himla snygg och inspirerande ändå!

 37. Är det inte bebisar som har bebisfett? Och bebisar SKA väl ha bebisfett? Jag tycker du är hur snygg som helst! Håller med Bob, dra något gammalt över dig. Den där grönspräckliga klänningen med en rosett i nacken t.ex. Eller den gula solklänningen, eller den lårkorta sjömansklänningen, eller den där lapptäcket som din mamma hade fixat (eller var det hennes vänner?). Tröttnar du på att dra dina gamla trasor över dig så kan du skicka dem till mig. 🙂

 38. Ha! En del vet ju inte vad de pratar om du är jättefin Clara och jag instämmer i kören vilket bebisfett? Själv gick jag upp 30 kg med min första där kan man snacka bebisfett.

 39. vilket fett? du är ju strålande vacker och har en toppkropp!
  fortsätt vara dig själv och skit i det.

 40. HELT SJUKT. Bekräftar lite av det jag känt i sommar, nämligen varför är det så många mammor med små bebisar som INTE har något extrakilo att tala om? Jag menar inte att lägga mig i hur folk ser ut, en del är smala hur de än gör, en del är mulliga hur de än gör.. Men jag får intrycket av att en del tänker att det viktigaste är att få tillbaka sin gamla figur på direkten, eller som charmtrollet som kommenterade; tycker att det är viktigt att ANDRA mammor går ner i vikt. SKRÄMMANDE.

 41. Först tänkte jag på lillens “fett” och fasade, sen insåg jag att det var du det hela handlade och och fasade igen..Usch va trött man blir på vissa åsikter och vissa människors tyckande. Man får tycka vad man vill, men man får inte säga fula elaka saker om/till människor.
  En sak är, att är man lagom i kroppen ( fast det beror ju på från vems perspektiv) så har man ätstörningar, är man mullig så säger folk oftast inget för det är ju sårande att påtala att någon är mullig eller kraftig eller va det nu handlar om.
  Men är man smal och blir smalare, DÅ är det helt okej att säga -“men åååååh va du har blivit smal. Äter du inget…?” Eller så säger de -“å gud va du har gått ner i vikt du som var så smal innan!”
  Jaha? Kul??Vem har sagt att det är ett önskemål?
  Vem äger rätten att tycka om en annans kropp? Vem har sagt att är man smal så är det BRA? Det är verken kul att få kommentarer om en smal kropp, en normal kropp eller en mullig kropp. Inte när kommentarerna inte kommer från hjärtat och själen utan är dömande.
  Har man inget gott att säga – så är det bättre att vara tyst.
  Avundsjuka och missunnsamhet genomsyrar mångas kommentarer när det gäller utseende. Så tänker jag.
  Fina Fina Clara som har så mycket fina foto och alltid är glad och delar med sig av sitt och de sina!
  Du är jättesnygg!
  kram
  Fia

 42. Du är hypersnygg Clara, precis som du är (om du nånsin tvivlade). Och vare sig du behåller din kropp som den är just nu, eller trimmar den så se till att det är för dig själv och det du vill och att du inte rättar dig efter dumma kommentarer på bloggen. Men när jag tänker på det, så känns det inte som din stil att lyssna på knäppkommentarer! And that’s why we love you =)

 43. haha herregud man upphör aldrig förvånas över hur folk beter sej..det är enkelt att trycka ner folk när man sitter på tryggt avstånd bakom skärmen.

 44. Jag håller med många andra här: vilket bebisfett? Och även om du hade haft något sådant är frågan otroligt obefogad!

 45. Men fy vilken elak och okänslig kommentar.. Idiotiskt. Jag tycker verkligen inte att det ser ut som att du ens har något bebisfett kvar, det handlar nog ‘bara’ om ren avundsjuka. Jag tycker du har en fin kropp, du ser hälsosam ut 🙂

 46. Jeg synes det er sååå bra at du slår tilbake full av selvtillitt og byr på deg selv! Du ser fantastisk ut:D

 47. sååååååå rätt sätt att ta det på! love it! mer av den inställningen till folket tack! haha

 48. måste få tillägga.
  man kan ju vända på steken(fläsket) oxå. att säga att NORMALA kvinnor har lite hull är ju inte heller okej. finns många smala som skulle dö för lite kött på benen,att få höra att det inte är snyggt med spinkiga brudar är nog inte så kul då. det finns inget NORMALT ,jesus hur många vandrar vi på denna jord?klart det inte finns en mall,vi är som vi är eller blir som vi vill göra oss.

  1. Du har så rätt, så rätt! Vad som är normalt är individuellt för varje enskild kropp. Alla kroppar skapas med egna förutsättningar, så att kläcka ur sig att “normala kvinnokroppar ska ha hull” blir fel. En tunnare kvinnokropp är precis lika normal som en med mer kött på benen. Vad som inte är normalt är sjukliga varianter och det går åt båda hållen.

   Låt oss inte få unga “sparrisar” att känna sig onormala, har själv varit det och upplevt det negativa med att folk uttrycker sig klantigt. Det blev så illa att jag började avsky min kropp och började hetsäta i försök att gå upp i vikt.

 49. Det var det dummaste. Ingen nybliven mamma är smalare, fräschare eller sötare än du. Inte för att det yttre spelar någon roll!

 50. Äh, det är sådana som skriver sådana kommentarer som borde dra något gammalt över sig och dessutom är jag säkert på att de inte drar något gammalt över sig med samma stil och finess som du. Gilla!

 51. Meen,
  Jag ska erkänna att när jag såg en av de första outfitbilderna du postade efter att du fött barn så reagerade jag på vilken vacker kvinna du hade blivit. Så lycklig, levande och frisk såg du ut!

 52. Så tragisk kommentar. Jag tycker du har en skitsnygg kropp. Helt rätt att lägga ut dom här bilderna! Heja!

 53. Vacker som en dag, det är DU det!! Skönt med människor som dig som vågar va den man är ända ut i fingerspetsarna. Du är inspirerande!!

 54. Vilken kommentar, haha.
  Du som är så fin.

  Jag födde mitt första barn någon månad innan dig, och bebishullet är kvar.
  Jag rör på mig för att må bra, och äter det jag mår bra av. Och myser med bebis istället för att svettas på gym. Det hinns. Bebisen är bara bebis en gång.

  På något sätt känner jag mig starkare, snyggare och tryggare i min bebishulligakropp än vad jag gjorde innan jag blev gravid.

  Huvudsaken är att vi trivs och är nöjda. Mår gott och njuter av vardagen.

  Kram Elin

 55. Hahaha!! Oj så dumt att säga något sådant, du är så vacker Clara! Tänk att det finns tjejer (kvinnor) som vill se ut som spinkiga män..nej fram för kvinnor som ser ut som kvinnor med former och naturliga kroppar. Jag har fått barn ungefär samtidigt som dig (17 januari) och har aldrig varit så nöjd med min kropp som jag är nu! Mager och platt lär man ju bli en dag när man sitter på ålderdomshemmet och bra orkar äta flytande föda..men än så länge ska jag njuta av att jag har en frisk kropp! Ta hand om dig!

 56. Clara, du är underbart vacker! Lyssnade på ditt sommarprogram och förstod där att du är kristen, härligt:) Funderar på en sak som jag gärna vill dela med mig av, hoppas inte att du tar illa upp. Du använder en del svordomar vilket jag reagerar på. När vi svär så prisar vi ju den andra, onda sidan vilket vi absolut inte vill! Jag vet att man kanske inte tänker på vad man säger när man svär men det betyder verkligen mycket mer än vad vi kan förstå. Tänkte också på uttryck som herregud och liknande. Det står i bibeln att man inte ska missbruka Guds namn och jag tror därför inte man ska använda det som “förstärkningsord”. Men prata om sin tro och Gud, självklart! Sen väljer man såklart hur man gör i sitt liv, men ville ändå ta upp det här! Hoppas du ser det som en ny tanke och inte som en tillrättavisning. Tack för en härlig och inspirerande blogg Clara! Guds välsignelse till dig och din familj. /Maja

  1. Jag tror att det där beror på vilken betydelse man själv lägger i orden. Jag är kristen. Jag säger gärna herregud för då får jag ju nämna Gud och honom gillar jag :). De flesta som svär gör det alls inte som någon hyllning till ondska. Antingen svär de för att de råkat ut för något de anser hör ihop med ondska (slå hammaren på tummen t ex) eller för att de helt enkelt tycker att deras meningar behöver utfyllnad. Jag gillar inte svordomar. Jag tycker det är onödigt och låter fult, men att direkt koppla det till fromt eller icke fromt beteende vill jag inte.

 57. Vilket bebisfett? Jag brukar aktivt tänka på att du ser helt fysiskt oberörd ut av att ha fått barn så nyss. och så brukar jag tänka att det beror på fina gener och att du är så ung. men något bebisfett syns inte till.

 58. Du är ju SKITSNYGG!!! Inget bebisfett så långt ögat når:) Du är kvinnlig och jag ser dig som en förebild. Va som du är och va stolt över dig själv! Du är såååå fin!!!!
  Stor kram Ida

 59. Varför ska man alls kommentera någons vikt? Du är sjukt inspirerande och jag skiter fullständigt i om du går upp eller ner i vikt och jag har aldrig tänkt på din vikt över huvud taget förrän nu. Vad har jag med den att göra? 😛 Du är fin, inspirerande och jag blir alltid jätteglad av att se dig på bild och läsa dina inlägg. Keep on riding on the top side!

  (Sedan grips jag ändå av en stark lust att FÖRSVARA din vikt, men det gör alla andra så det lämnar jag till dem!)

 60. Fast det som jag kan tänka är det knepiga i kråksången och som kommer till uttryck bland många av kommentarerna här är att detta så kallade “bebisfett” anses vara något fult och att avsaknaden av detta alltså betyder att man är snygg.

  Nej, fram för kvinnor med eller utan bebisfett, vuxenfett eller vilket-som-helst-fett!

  1. Fast i kommentarerna framgår det, kan jag tycka, att Clara anses ha “en kvinnas drömkropp”. Hela grejen tycker jag känns bisarr eftersom hon då blir bekräftad just genom sin kropp. Hur vi än vrider och vänder på det så är det Claras kropp som hamnar i fokus och det bygger bara på den ruttna föreställningen att kvinnor får lov att värderas kroppsligt. Jag kommer aldrig gå med på en tillvaro där jag får eller fråntas värde på grund av hur min kropp ser ut.

    1. Fast vi HAR ju de facto kroppar! Som vi måste få vara stolta över utan att folk reducerar oss till ENBART kropp. Jag tycker Claras inlägg var ett strålande svar till kommenteraren.

     1. Jag har försökt att inte kommentera Claras inlägg utan enbart effekterna av det (eftersom det inte är passande att kritisera Clara här i kommentarsfältet). Jag tycker att effekterna är skrämmande!

      Jag står fast vid att vi måste komma ifrån värderingar av kroppar. Speciellt eftersom det alltid, i värderandet, uppstår en norm. I detta fall är normen ”den naturliga moderskroppen”. När det uppstår ett kroppsideal som detta finns det alltid människor som inte känner sig hemma och som alltså blir nedvärderade i och med sina kroppar.

      Den enas stolthet är den andras komplex.

 61. Som vanligt, säger en sån kommentar bara något om den som sade/skrev den. Stackars människa säger jag, om den personen. Och du – det kan inte alltid vara lätt att vara föremål för folks tyckanden och avundsjuka. Men du verkar ha hittat ett sunt och bra sätt att skaka allt sånt där trist av dig 🙂

 62. Otroligt!
  Vägde mig precis innan jag gick och satt mig vid datorn och tänkte hur “tjock” jag är efter graviditeten. Funderade på om jag någonsin skulle kunna ta på mig mina “gamla” kläder. Så fick jag se dina bilder! Och blev inspirerad och tänkte: jag får väl klä mig efter hur jag ser ut helt enkelt. Det måste ju vara det som är meningen… 🙂

  Du är verkligen jätte fin! :p

 63. HAHAHA, va underbart att du drog något gammalt chict och raffigt på dig! Rätta takter. Älskar svängningen och din tolkning av hur man ska ta en sådan kommentar ; )
  YOU GO!

 64. Du är grym Clara! 🙂 snyggt resultat av det gamla du drog över dig! önskar att jag kunde få tillbaka min kropp som du efter förlossningen som snart stundar.. om inte är det inte hela världen, varför denna ständiga utseendefixering!? Jag bär ivartfall med stolthet lite bebisfett efter att ha fått vår lill* älskade till världen 🙂

 65. Konstigt konstigt, alltid stör man någon, med bebisfett eller utan bebisfett, tjock ,smal, högljudd, tystlåten, flaxig eller stillsam…kanske dags att hylla det unika och individuella, vi tjejer emellan…

 66. Clara du är så snygg att jag dör! Du representerar verkligen sunda ideal. Gillar din stil! Snygg topp, eller är det en baddräkt? Var kommer den ifrån?

 67. Vilket bebisfett? Jag tycker att du är skitsnygg, tänker på det varje gång jag ser en bild på dig. Jag gick upp ARTON kilo när jag var gravid, 14 av dom tappade jag på en vecka, 2 till första månaden, men så har jag 2 kg kvar o nu har det ändå gått 1 år, men vet du, jag bryr mig inte. Jag tror inte jag har varit så nöjd med mig själv och min kropp någonsin som nu efter jag fött barn. Kroppen är fantastisk som klarar av att bära ett barn i 9 månader och sen föda fram det, med lite hjälp från bebis såklart. Mammor är sexiga.

 68. Clara du är inte bara lagom, du är helt fantastisk!!!!!!!!! Om det där kallas bebisfett tycker jag du ska jobba stenhårt för att behålla det! Sååå fin! Kram

 69. Du är en sådan otroligt vacker kvinna i mina ögon! Och som om inte det vore nog så verkar du ha ett hjärta av guld.

  Det är tråkigt att människor känner att de vill trycka ner andra men sådana kommentarer. Ingen vinner något på att göra så.

  Dessa bittra människor borde ha en svart liten bitter-bok där de skriver ner alla hatiska tankar de känner mot andra människor istället för att säga det till dem. Det jävla vädret, den idiotiska busschauffören, den tjocka tjejen och pojken med de fula skorna. Då kanske de skulle inse att de slösar massor med negativ energi på oviktiga saker och skaffar sig en glad-bok istället.

 70. Är det verkligen någon som skrivit det? Jag har verkligen tänkt just tvärtom, att du blivit av med bebisfettet, sedan länge. Jag har förundrats över det! Du är så himla fin!

 71. Jag håller med alla tidigare talare, vilket bebisfett?! Jävligt korkad kommentar alltså, vissa människor slutar aldrig att förvåna en…

 72. Du är smart, snygg och cool-en riktig förebild för såväl kvinnor som män!! Någon ville väl provocera och trycka ner genom att försöka projiicera sina ätstörda ideal på dig! Ta inte åt dig, mer underbara Clara åt folket! Och våga fortsätta kämpa emot sjuka kroppsideal! Jag jobbar som socionom med ungdomar och måste parallellt jobba med mig själv för att verkligen kunna representera sunda ideal och inte stå och nypa mig själv i mina handtag eller sådär kvinnligt klanka ner mig på själv inför våra känsliga tonårstjejer.

 73. Vad less jag blir.. Antingen så kommenterar folk “vilket bebisfett, du är ju jättesnygg” som om det vore fult med fett? Eller så skriver folk att man ska ha fett, kurvor osv för att det är kvinnligt och NORMALT… det finns inget normalt. Alla är olika och huvudsaken är att man är nöjd själv, resten ska folk skita i. Varför ska folk alltid kommentera hur man ser ut?

  Och varför ska folk ALLTID, så fort det blir snack om fett, kläcka ut sig “ingen vill ju ha ett benrangel ändå”. Handlar allt om vad andra vill ha? Jag är och har alltid varit ett sk benrangel, men kan inte göra nåt åt det. Hur kul är det att höra sånt? det är inte okej att säga åt en “tjock” människa att sluta äta (“du behöver inte mer”) men till en smal kan man säga “ta en kaka till, det behöver du” utan att någon bryr sig.

  Alla är olika, fatta! Och allt handlar inte om vad andra tycker.

  1. Håller med! Har skrivit längre upp i kommentarsfältet, men det tål att upprepas. Vad som är “normalt” är individuellt för varje kropp. Man har inte en mer normal kvinnokropp för att man har mer kött på kroppen. Det är precis lika normalt att vara tunnare, alla är byggda på olika sätt, med olika förutsättningar. Det som är onormalt är sjukliga varianter.

   Skulle vilja se att man slutade uttrycka att “en riktig, normal kvinnokropp har hull”, det är också snedvridet. Det är precis lika “normalt” och “riktigt” att vara en “sparris” (som jag brukar kalla mig själv) 😉 Alla är vi uppbyggda olika.

 74. Vad läskigt att folk tycker att du borde gå ned i vikt. Det måste – och jag fattar inte hur – undgått dem att du typ råkar ha världenssexigastejävlaben!

 75. Man får läsa mellan raderna…
  *tar fram brillorna och placerar dom längst ut på nästipp*
  Och mellan dessa elaka ord,denna onödiga”hugg-i-sidan-med-kniv”-kommentar så kan man om man tittar riktigt noga se en annan mening”Avundsjuka gör att jag vill trycka ned andra”.

  Hemskt hemskt elakt av denna människa att vilja såra men ännu värre,hemskt att av denna person att tro att du inte genomskådar den bakomliggande anledningen till kommentaren.
  Och därmed bastu;)

 76. Jösses! Man slutar aldrig förvånas!?! Förmodligen är det så att personen som frågar något så urbota korkat och inte minst ELAKT är arg, besviken och bitter på någon helt annan än du!? Jag hoppas det, även om det inte är någonsomhelst ursäkt! Du är jättefin och du passar i ALLT som gör att du känner dig vacker för det återspeglas i dina ögon och det är skönhet det!

 77. VA????!!!!!

  Du ser ut som en riktig riktig toppsnäcka ju!!!!

  Jag får oerhört dåligt samvete för att jag är så mkt mkt större än DIG…och då fick jag barn för ca 2,5 år sedan så…..näe, fy bubblan för så dumma människor!!!!!!

  DU ÄR I DEN PERFEKTASTE FORMEN NU!

 78. haha vaddå bebisfett? Tycker du är fin i kroppen precis som du är! Varför ska folk lägga sej i? Mår dom dåligt av hur andra ser ut eller vad är problemet.. Dom måste ha ett högst ointressant liv.

  Ha en fin dag Clara!

 79. Katastrof. Hur kan man uttala sig om bebisfett, du som är så himla snygg…Måste vara avundsjuka! Har en dotter på 5 månader, och jag tänker låta bebisfettet ta den tid det tar att sjunka undan!!

 80. Jag blir alltid så full i skratt när det kommer svart på vitt att vi lever i ett samhälle där en ickeanorektisk kvinnokropp alltid måste kallas kurvig, där en prepubertal flickebarnskropp i många fall är idealet och där de flesta tycker sig besitta rätten att konstant kommentera på och kritisera sina medmänniskors utseende. Otroligt är det och du är som alltid vacker som en dag. Tänk vad bra kroppen är när man ska gräva, bygga, skotta, släpa knåda och leva. Kram påre.

 81. Älskar din inställning och kommentar till det hela! Är också väldigt förtjust i din gamla topp 😉 Eller är det en body?
  Fram för hyllning och peppning av varandra istället!

 82. Hallå, vilket bebisfett??? Du är ju vrålsnygg! Dessutom har jag hört att OM man har bebisfett så ska man ta god tid på sig, åtminstone ett år, att bli av med det för om det går för snabbt så frigörs gifter i kroppen som sedan barnet får i sig då man ammar. Det finns säkert nån annan än jag som har fött barn som vet mera om det.
  Skaka av dig sånt som avundsjuka människor påstår och fortsätt vara den underbara vackra Clara du är och låt inget stoppa dig!

 83. Jag minns också den kommentaren och begrep inte vad frågeställaren ville få fram alls. Det snällaste jag kunde komma på var att frågeställaren verkligen ville veta hur man låter bli att noja över en kropp som förändrats.

 84. Älskar ditt härliga sätt att besvara sån här dynga på, you go girl!
  Din kropp är to die for Clara!

  Jag kommenterar inte så ofta även om jag följt din blogg i flera år, så nu när jag ändå gör det vill jag passa på att säga att jag var två sekunder från att hälsa på din syster förra veckan när jag satt på en uteservering. Galet va?
  Jag satt och åt, såg någon jag kände igen komma nära och var precis på väg att ställa mig upp för att säga hej när jag kom på att det var din syster.

  Ta hand om dig, och fortsätt stå på dig mot de sjuka idealen. Jag gör det, mycket tack vare dig!

 85. Lämna våra kvinnokroppar ifred! Vi är korta, långa, runda, smala, magra, tjocka, föder barn, eller föder inte, bleka eller bruna – och trötta på att bli uttittade och kommenterade.

 86. Hej Clara, det var precis det jag undrade, ska Du inte bli av med bebisfettet snart?

  Det finns ju liiite bebisfett kvar på näsan, tänkte jag nyss, eller var det på höger handen där det visas tydligt att Du har blivit mamma för bara några månader sedan? Har ibland lite svårt att ser det där bebisfettet på nästippen och det på tummen eftersom det syns ju knappast och Du verkar ju trivas med det, men man får ju undra, eller hur? Tack och lov att det finns läsare som gör Dig uppmärksam på det, de flesta tycker nog att Du ser så vackert ut i Dina fina kläder, så vackert att man blir väldigt, väldigt avundsjuk…

 87. you look divine!

  dessutom är det inget som helst fel på bebisfett. jag har massor av det och mer kärlek därtill!

 88. Skämtar du med mig? Är det någon som säger det? Du är ju en av de som får oss andra att tänka på att vi nog borde börja träna snart. Du är ju toppensmal. Kommer ihåg bilderna du la ut på dig och B efter bara några veckor. Du i en långkjol och lika smal som vanligt. Själv går jag fortfarande runt i gravidkläderna, 5 månader senare…

 89. Jag önskar så att det är ett, riktigt dåligt, skämt!! Dessa (nästan alltid) anonyma kommentarer är heeelt otroliga! Det är ruskigt sorgligt att folk formulerar sådant framför tangentbord. vet också vilken fantastisk stark kvinna du är som säkerligen inte berörs. Och som du själv sa i “sommar i P1” att varför förtrycka den kropp som fött fram det finaste du har??? Kanske är det inte alls bebisfett, det är den nya mogna Clarakroppen, den som klarar av att föda och göda barn. Nu är den klar! 😉
  Så ser jag på min 3-barns-mamme-sladder-kropp!! det är så här de ser ut, då blir det lite lättare att leva…..
  Fortsätt att vara Underbara-Clara

 90. Om man nu skulle råka ha någon extra bebis”bilring” (vilket du inte har!) Är det inte upp till en själv när man vill jobba bort den? Eller behålla den för den delen? Vi måste bli snällare mot varandra! Kram

 91. Vilket bebisfett??? Din kropp Clara är helt underbar, vem som helst som just fött barn skulle dööö för en sån kropp.!
  Skit i att ta åt dig av eleka kommentarer. De som skriver skulle du ändå inte gilla eller umgås med in real life eller hur??

  Kram Kicki

 92. Ha, ha, ha! Tack Clara för din humor och för att du är så insiktsfull. Och snygg!!! Om man nu ska kommentera utseenden:)

 93. Som alla andra skriver, VILKET BABYFETT?!?!? Jag blir knäpp av denna världen!

  Du är vacker, klok, rolig & smart! Hepp hepp!

  Tusen kramar

 94. du är så snygg och jag hoppas att jag är hälften så snygg som du efter att jag fött barn.

 95. Vilket fett?? Tycker du har en jätte fin kropp som sitter på en jätte fin kvinna som är mamma till en underbar son och hustru till en fantastisk man. Du är även en underbar dotter till en skön pappa :o)) din syster har en underbar syster!
  Så tramsigt att hålla på om hur du och andra ser ut!

 96. Förstår inte det här blogginlägget,
  det är ungefär lika snedvridet som den elaka kommentaren.
  Jag tycker det skriker bekräftelsehov och motverkar INTE kroppsfixering.
  Om du på allvar hade varit “fet eller ful”hade du aldrig bjudit på dessa bilderna.

  1. Hm. Om Clara har ett stort bekräftelsebehov eller inte vet förmodligen varken du eller jag. Inte jag i alla fall, jag känner inte henne personligen. Men ofta slås jag av att Clara får många kommentarer av typen “åh vilken fin klänning, snygg frissa etc, snabbt följt av lyckliga du som kan se snygg ut i sånt.” Grejen är ju bara att det inte alls handlar om vad hon har på sig eller HUR hon ser ut. Grejen är att hon själv ser ut att trivas i det hon har. Då blir det snyggt. Det är där det snygga ligger. It´s all about attitude! Själv skulle jag känna mig som en utspökad julgran i Claras kläder, men det hindrar inte att Clara är jättesnygg i dem! Samma med kläder från ex. Marimekko. Inte för mig, men det finns folk som bär dem hur bra som helst och det har inte ett dugg att göra med hur de ser ut, de för sig bekvämt och med en självklarhet och blir därmed stilsäkra och snygga. Detta gäller allt tycker jag. En del stormtrivs i jeans och ser bekväma ut i det, andra kanske egentligen visst “klär” i det men känner sig som stoppade korvar i det och tappar därmed sin “lyster”. Clara själv har sagt att hon inte gillar jeans och tar därmed inte sina “finbilder” klädd i jeans. Antar jag. (Ursäkta att jag uttalar mig om dig i tredje person Clara, men tror att du fixar att vara exempel:) Det är därför jag gillar att kolla på din blogg. För att du står för den du är, med dina fel och brister OCH förtjänster. Jag gillar dig för att du gillar dig helt enkelt.

  2. Håller med dig, förstår heller inte inlägget. Är det att clara tar åt sig av kommentaren och sen lägger upp en schysst rätt avklädd bild för att visa att hon faktiskt är het o sen få det bekräftat med massor av kommentarer. Genom detta motbevisa puckot som kommenterade från början? Nä jag fattar inte grejen, kändes lite motsägelsefullt

   1. Håller med Anna och Sandra. Förstår inte detta inlägg! Clara måste lida av ett stort bekräftelsebehov! Vad är annars syftet med detta inlägg?

    Sen kan jag inte låta bli och faktiskt tycka att en viss mullighet finns där.
    Det går även att skönja en aning hängande pattar! Men men…kanske önskas det ett gymkort i julklapp:)

    Som sagt: Där finns kilon att plocka.

    1. Förstår Anna och Sandra till viss del, men inte dig Daniel och det kommer jag nog aldrig göra.

     Och Agnes; Word.

    2. Åh vad jag önskar att vi kunde få se en bild av dig Daniel! Vi skulle säkert alla bli helt tagna av hur förbannat snygg du är..!

 97. Bebisfett??? Du har aldrig haft bebisfett och kommer aldrig att ha! Det är ju bebisen som har bebisfett!!!! Och vi kvinnor vi har våra kroppar, tummen upp för våra kroppar juuuuuuuu! Du är så vacker!

 98. Haha, klockrent inlägg! Att svara på de så där!
  & bebisfett? Den som skrev det är ju dum i huvudet, du är så jäkla snygg så det inte finns några gränser! Kör hårt!

 99. Snart kommer samme anonyma (?) kommentarslämnare att gnälla på att du är “sjukligt smal”, har alldelses “för vanlig klädstil” och borde nog skaffa peruk till ditt tråkiga ofärgade hår.. Herregud, tänk om personerna bakom påhoppen kunde lägga den energin på cancerforskning eller gautvåld ist för att klanka ner på just UNDERBARA CLARA!

 100. Men herregud! De allra flesta som nyss har fött barn är betydligt rundare än du. Vilken neslig kommentar!

 101. Vilket fett ? Du e ju så snygg som du e 😀 din klädstil e så himla hääärlig 😀 tycker det e så kul att se bilder på dina fina färgglada kläder 😀 e så kul med nån som har sånna fräna “gammeldags” kläder 😀 kram kram

 102. Jag gillar attityden. Just så man ska tänka när någon klankar ner på en. Stolt visa upp den man är och inte låta någon j-vel sätta sig på en och visa att den där kommentaren “DEN TOG INTE”!

  Fortsätt så=)

 103. Jag blir helt mållös när jag läser kommentarerna hos större bloggare!
  Hur mår man själv som person om man måste vara elak eller nedlåtande mot någon?

 104. Jag kan då rakt inte tycka att jag ser något bebisfett någonstans. Du är superfin!! 🙂 Tack för en fantastisk blogg, jag blir lycklig av dina bilder. Älskar att kika in här några gånger om dan 🙂

 105. Den personen har tydliga problem! SK*TA BRA SVAR!! HAHAHAHA Tycker du ser mycket hälsosam ut för övrigt.

 106. Jag vill knappt säga det, för det är så fjantigt, men folk måste på riktigt vara avundsjuka! Du är snyggare än någonsin, Clara!

 107. Jag trodde du skojade när jag läste rubriken. Att du menade att så kan man då inte fråga dig eftersom du inte har något babyfett!!!

  Men även om du nu haft det, vad hade det angått någon annan än dig själv? Avundsjuka kan verkligen dra fram det värsta hos folk. Ledsamt.

 108. Jag tycker människor i allmänhet borde hålla tyst om vikt i allmänhet. Dessutom tycker jag inte ens att du behöver gå er om du inte vill det själv, du är jättefin!

 109. jag gillar det gamla du drog över dig (i form av de apsnygga shortsen!) :D. och det är ju sorgligt hur folk tänker att man ska se ut, särskilt om de tycker att DU är tjock.

 110. Hahaha, ja det här var ju också ett sätt att få 250+ kommentarer om hur fantastisk man ser ut fastän man nyss fött barn. Jag säger inte att det är något fel med det, det är väl absolut en av fördelarna med att ha en enorm anhängarskara 🙂

  Jag bryr mig inte om din kroppsform. Det är liksom inte min sak att bry mig om, eller någon annans heller för den delen, och inte heller anledningen till varför jag läser din blogg.

 111. Hejja Clara! Det finns en annan väldigt bra anledning till att inte “banta” när man ammar, den stavas MILJÖGIFTER. Vare sig vi vill eller inte har vi samlat på oss endel sådana under vår livstid. De flesta miljögifter är FETTLÖSLIGA… Räkna själv ut i vilket fett de lagras om du bantar bort höfter, lår och mage…
  Over and Out!

 112. Clara! Du ser fantastiskt ut. Helt rätt sätt att bemöta den sortes missunsamma kommentarer.

 113. Finns det verkligen de som skriver så? Ouppfostrat rent av. Jag tror att du märker av alla kommentarer att du är en mycket vacker kvinna precis som du är. Varför måste detta överhuvudtaget graderas. Alla är vi olika och bara så fina.

 114. Jag är själv ganska rultig. fint ord. rultig och trivs med det. jag vill inte vara spinkig men andra får gärna var hur spinkiga dom vill.

 115. Dum kommentar. Underbart sätt att svara! 🙂 Hoppas du vet om hur fin du är. Och dessutom har du något i huvudet (vilket inte alla bloggkommenterare har…)

 116. Oh please! Vilket bebisfett? Hade jag din kropp skulle jag skratta mej lycklig! Och dina ARMAR, I love them! Man kanske borde skaffa sej en onge att bära omkring på för att få sånna biceps? Yay! 🙂
  Du är vacker Clara, med eller utan bebisfett. B E A U T I F U L

 117. Du är jättesnygg! Stackars människa(or) som är missnöjda och missunsamma. Livet är för kort för att man skall vara bitter!

 118. Men så UNDERBART!!! Nu går jag också och drar nåt gammalt över mig. Har aldrig vänt det gamla uttrycket på det sättet. Tack Clara! Har nyss hittat din blogg, och jag älskar den!

 119. Du är vacker, och bra, och jag tror knappast att du bryr dig om den typen av enfaldiga kommentarer.

 120. Men! Man blir ju arg! Du har ju inget bebisfett! Skit i det Clara. Håller på att ta mig ur anorexi och önskar att jag också kunde tänka som dig. Go Clara!

 121. Clara! Så jävla snygg du blev när du gick och drog något gammalt över dig.
  Skitfina bilder. Superläcker kvinna! Cool mamma! Babe!
  GO GO GO!

 122. Jag vill bara säga att du är fin precis som du är och om någon skriver så till dig så är det dom som är riktigt små människor. Du är verkligen “Underbara Clara” jag är glad att jag lyssnade på ditt sommarprogram och upptäckte dig. Du lyser upp min dag med dina vackra bilder och tips och du får mig att vilja våga vara mig själv, något som inte alltid är det lättaste.
  STÅ PÅ DIG och TA INGEN SKIT som Grynet hade sagt.
  /Hillevi

 123. Skämtar du nu Clara? Du vet nog om att du inte har något bebisfett, du visste om att du skulle få en motreaktion i form av “du ser bra ut” “bebisfett?” Snälla, lägg av. Medvetet eller ej, är så trött på alla kroppar och om vad som är rätt eller fel. BEBISFETT ELLER INTE, vem bryr sig?!! Det ska du iaf inte göra, må bra istället!

 124. Förstår verkligen inte vart den kommentaren kommer ifrån, du ser mer än UNDERBAR ut, herregud vilken naturlig, härlig kvinna du är!! 😀

 125. Oj! Seriöst? Skrev dom så?

  Jag är så fascinerad över hur människor tänker. Tycker du är en av de sexigaste och mest karismatiska kvinnor jag läst en blogg av. Tur att smaken är som baken!

  Underbara bilder!

  Kram
  Mika

 126. Du är otroligt vacker och så länge du trivs med dig och din stil så skall du köra på det! Det kommer alltid finnas människor som inte delar dina åsikter! Vi är alla olika och gillar olika saker. Huvudsaken är att du trivs!!! Många kramar från mig:)

 127. Men så sjukt! Du är ju snarare för smal! Vad är det för samhälle vi lever i! Såg i en avhandling att var 5e sjuåring vill gå ner i vikt! Gäller att vi vuxna sätter stopp för denna idioti. Folk i världen svälter och här svälter vi oss själva trots överflöd av mat! Blir mörkrädd!

  Tack för en fin och inspirerande blogg förresten!

 128. Som jag grinade när du rätt provocerande visade upp din platta mage i ett inlägg strax efter förlossningen och nu blir du kallad bebisfet. Vad gör det mig till? En flodhäst minst… Fytti för människan ibland! Du är jättefin Clara!

 129. Bebisfett? Du har ju en ruskigt snygg figur! Hade jag inte följt din blogg och bara sett bilden ovan hade jag nog frågat “vadå, har du fött barn!?” 😉

 130. Jag uppfattade Claras inlägg som ett “Dra åt skogen ni som orkar kritisra andras kroppar, jag är fabulous så som ja är och skiter i vad ni tycker” -meddelande åt alla de fegisar som tror sej ha rätten att sitta och kommentera andras utseenden.

  Claras bild visar tydligt att hon trivs så som hon är och skiter i vad andra tycker, och så borde andra också gör.
  Clara, you rock! Kram på dej.

 131. Varje gång du lägger upp en “dagens outfit” tänker jag “Shit, vad snygg hon är!” Sen tänker jag att jag borde skriva det i en kommentar men orkar aldrig. Men nu jävlar: Shit, vad snygg du är Clara!

 132. Du ser ju ut som en riktig svartvit filmstjärna – med de där avundsvärda formerna som så få kvinnor har idag. Glamouröst, kvinnligt och tjusighet! säger jag.

 133. Skickar en *krrrrraaaaaaaaaaammmmmm!* och ett ♥ fullt med kärlek till dig. Hoppas det säger mer en hög med onda/goda ord.

 134. Du är som vanligt jättefin Clara och du har en avundsvärd utstrålning som gör dig vacker oavsett fett eller inte. Kram!

 135. Fattar inte vad problemet är. Var är bebisfettet? Det existerar ju inte för fem öre!! Du är så otroligt, fenomenalt vacker.

 136. Men allvarligt…! Oavsett om det syns något bebisfett eller inte, vad ska man slänga ur sig en sån kommentar för? Finns ju verkligen inget syfte förutom att trycka ner. Vad trött man blir…

 137. Babyfett??!! Ja den som nu sa det maste ju ha misstagit nagon annan for dig. For det kan omojligt ha varit du!!! Hur man an granska bilderna ovan (o tidigare) sa gar det helt enkelt inte att hitta nagot babyfett.

  Dock tycker jag du ser valdigt fin ut nar du “dra nagot gammalt” over dig, sa det far du garna gora igen 😉

  //Emelie

 138. Helt fantastisk ser du ut! Hade inte du varit gift och jag varit en loser så hade jag försökt bli din man!

  😐

 139. och om hon hade haft “bebisfett”, hade det gjort något?
  genom att spela med i spelet, genom att genast kommentera att så är det absoluuuuut inte, du är så smal och snygg ju, låter vi trots allt kommentatorn vinna.
  fokus hamnar på idealen och hennes förmåga att leva upp till dom/inte göra det, att duga estetiskt är det viktiga. på det sättet kan vi aldrig vinna hur många positiva utrop vi än kastar ut oss. vi spelar kommentatorn och resten av världen rakt i händerna genom att visa att bebisfett vs inte bebisfett är vad som är viktiga att fokusera på hos en kvinna.
  men, vi kan välja att byta fokus!
  vi kan välja att visa ett stort jävla fuck you till idealhetsen genom att vägra vara med i deras spel. clara, du verkar vara en fantastisk människa. punkt!

 140. Men är det så hemskt att ha bebisfett kvar då? Nu tycker jag verkligen inte att du har det och jag förstår att personen som skrev det var ute efter att såra. Hajar allt det där. Men det är ändå snedvridet på nåt sätt att vi som kommenterar övertygar dej om att “nej, Clara, du är inte tjock, du är smal och fin.” Knäppt, eller hur?

 141. Så sitter det nån frustrerad stackare nånstans som tycker så illa om sig själv att hon känner behovet att ge sig på nån som dig som är så stark och vacker. Stackars henne.

  <3

 142. Du kunde inte gett ett bättre “svar” på den kommentaren. Du ser fantastisk ut.

 143. Du är smart du Clara, som vet hur du ska trigga igång kommentarsfältet efter sommarstiltjen.

  Kommentarerna finner jag med ett par undantag vara en sorglig sörja av förstockad kroppsfixering och patetisk beundran.

  1. javisst är hon smart. kommentaren om babyfett minns jag, den fick hon för länge sen (i bloggsammanhang). vet inte vad du tycker men själv tycker jag hennes bemötande av kommentaren i sig är kul. dock kan jag bara instämma i att kommentarsfältet är fullt av sorglig kroppsfixering och dubbelmoral.

 144. Det är hemskt att en del människor måste klanka ned på andra människor. Ta inte åt dig! Jag blir så trött på denna vikthets. Gillar för övrigt ditt kloka svar på tal! Du är en pangbrud, så det så!=)

 145. Det er lenge siden jeg har blitt så glad for et blogginnlegg! Du ser fantastisk ut, Clara! Ikke la noen fortelle deg noe annet!

 146. haha seriöst! vad vill folk med sina spydiga kommentarer? Avundsjuka? eh Ja och dålig självkänsla!!
  Du är strålande!!!

 147. Du är vacker och din kropp är fantastisk! Det finns allt för många avundsjuka idioter därute tyvärr.

 148. Men som folk kommenterar! Att vikten har så mycket med saken att göra. Tycker det är minst lika konstigt att folk skriver ” bli av med bebisfettet!” som “men fina fina Clara du är inte tjock.” Det bekräftar ju exakt samma inställning: det är fel att vara tjock? Är det fel att vara tjock? En hälsorik om det blir för mycket övervikt, men annars nej. Jag tycker nästan alla kommentarer skriker samma sak: Det är fel att vara mullig eller tjockis. Bara ordet tjockis är ju mobbningsladdat.

 149. Om det inte vore för att jag mer och mer vänder mig emot att bekräfta andra människors utseende så skulle jag tala om att du är den skitsnyggaste i världen!

 150. haha, du är helt underbar! Heja Clara!!

  Önskar jag kunde ha din kropp… har en pojke på 13 månader och här kan vi snacka bebisfett. 😉 Jag har 10 kilo kvar att gå ned. Jajamensan!

 151. Och jag som har kvar “bebisfettet” (ett nytt ord i SAOL nästa år) på riktigt, jag måste nog verkligen gå och dra något gammalt över mig.

  1. Bebisfett är ett sedan länge använt uttryck för det hull småbarn har upp till 3-årsåldern.

   Det en nybliven mor anser som överflödshull kan kallas gravidkilon (har jag läst) eller mammakilon. Om man ska prata om dem över huvud taget. Det finns ingen lag på att man måste gå ner lika många kilon efteråt som man gått upp under en graviditet.

 152. Du är dösnygg och har aldrig varit hetare än nu! Du är så snygg att jag faktiskt blir lite avis 🙂

 153. Bebisfett? Vilket bebisfett? Jag är bra mycket fetare och jag har inte fått barn. Ska jag gå och gömma mig under en sten eller? Nej, fram för accepterande av kroppar, hur de än ser ut!

 154. Om man ska vara ärlig så kan man faktisk se att Clara är lite mullig…och har en lite slapp kropp. Tror många blir lite förblindade här inne. /Cindy

 155. Bravo Clara!

  Klockrent att bemöta kommentarer om att bli av med bebisfett genom att posta bilderna. De är estetiska och du är vacker. Majoriteten av estetiska bilder på kroppar som man möts av är ju som bekant rätt så enahanda. Att lägga upp de här fina bilderna på dig tror jag är ett effektivt sätt att skapa mer nyanserade skönhetsideal. Sen kan man ju ge sig in i en diskurs om ideal överlag och om det är något att eftersträva. Jag tror att människor alltid kommer att uppskatta skönhet eftersom de flesta har någon form av estetiskt sinne. Det som blir farligt och ohälsosamt är ifall man bara utsätts för en typ av skönhet. Mångfald i idealiserad skönhet inkluderar fler människor och fler kan känna sig tillfreds med det utseende som man fötts med.

 156. Folk säger så mycket hela tiden, bäst att skita i det eller varför inte göra helt tvärtom? Clara, du är så cool och fin!

 157. Jag älskar tjejer men kan inte låta bli att undra lite över detta svall med kommentarer som säger “neeej, du är inte tjock alls”, som att det skulle vara största fokuset. Är det inte det faktum att man som kvinna alltid ska reduceras till just KROPP som är problemet? Och inte hur den ser ut?
  Personligen tar jag illa upp av ALLA kommentarer av min kropp, oavsett om det handlar om hur tjock eller smal den nu må vara. Jag tycker det är lika relevant som vad som finns under min sko, typ.

 158. Måste bara få säga hur underbar jag tycker du är! Hur skön som helst och en grymt bra förebild för oss alla!

  Sluta aldrig vara du.

  Tack.

 159. men va. jag har seriöst tänkt på att du är himla smal (framförallt för att vara nybliven mamma) och hur snygg som helst efter graviditeten!

 160. Hej Clara, du är förjäkla fin!! Hjärnslöa människor finns det överallt, skönt att du inte lyssnar till dem!

 161. Jag får nog säga att jag blir lika upprörd över kommentaren som över kommentarerna till det här inlägget. Nu har ju inte jag läst alla drygt 300 kommentarer, men väldigt många av dem jag sett går i stil med:
  “Vilket bebisfett? Du ser ju fantastisk ut!”
  och liknande som bedyrar att Clara verkligen inte har något fett någonstans och att han är jättefin. Jag tycker det är lite sorgligt faktiskt, för det visar bara hur fast vi människor är i normen. Inget fett = fin. Visst, jag kanske övertolkar, men jag kan inte hjälpa att det är intrycket jag får: alla välmenande tjejer som skriver och vill vara snälla och säger att de minsann inte kan se något överflödigt fett. Varför är det så viktigt? Varför måste det sägas?

  Det är inte bara här. Om jag gått upp i vikt och råkar kommentera det, då ska folk – nej, låt mig rätta: tjejer – genast bedyra att så inte är fallet. “Nej, du är inte tjock!” “Nä men vad säger du, du är ju smal.” osv, som om det vore någon allvarligt och tabubelagt att gå upp i vikt. Varför? För det är precis det det är idag: tabubelagt. Och jag blir faktiskt lite trött på det. So what om jag har gått upp i vikt? Eller om Clara har bebisfett? Är det så viktigt att hålla sig smal och slank? Och kom nu inte dragandes med hälsoargument – jag förespråkar liksom inte fetma. När ska vi fatta att det finns mer än ett sätt att vara fin på?

 162. 1. Undrar vart det påstådda bebisfettet gömmer sig.
  2. Du är superbäst och gör mig alltid glad.
  3. Du är en av de snyggaste bloggare jag vet.

 163. Efter att ha läst lite kommentarer vill jag tillägga: Det är givetvis inget fel med att vara mullig/tjock/vilket ord man nu vill använda för att benämna en kroppsstorlek som anses vara större än “normalt”. Men nu är ju inte Clara det, och då är det väl inte alls konstigt att folk reagerar med “Du är ju inte tjock”. Hon är ju inte det.
  Huruvida det är bra eller dåligt att vara tjock/mullig/whatever är väl ändå en annan diskussion? Här bemöter Clara något tard som kastat bajs kring sig, och hon gör det på helt rätt sätt. Allt beröm till henne.

 164. Pingback: Tjejkraft
 165. Förutom att det inte är speciellt finkänsligt att fälla en sådan kommentar och förutom att den inte ser ut att stämma alls så undrar jag: Varför överhuvudtaget denna “hysteri” om att bli av med alla kilon efter en graviditet? Det är fint att bära ett barn, starkt att genomgå en förlossning men sedan ska det helst inte märkas att man gjort det…suck…

 166. Älskar din blogg för man mår så himla bra av att läsa den! Du är så naturlig man kan bli, och som alla andra säger – vilket fett?

 167. Shit, en figur att dö för! Och jag håller med föregående talare, du är skönt rolig. 🙂

 168. Störtskön kontring Clara! Att läsa din blogg gör mig varje gång lite starkare, lite mer självsäker och lite gladare över att vara kvinna. Keep up the good work!

 169. Det är allt bra tråkigt med folk som tycker att de har rätten att komma med en sådan fråga. Hoppas att du inte tar åt dig.

 170. Clara, du är en klok kvinna som vänder otrevligheterna på ett mycket skickligt sätt. Om elakheterna kommer åt dig eller inte trots detta kan ingen annan än du veta. Inte heller om detta inlägg skrevs för att stilla ett sug efter bekräftelse. Oavsett vilket, är ditt inlägg elegant och vackert, utan minsta elakhet tillbaka.
  Jag njuter av att läsa det, och av de vackra bilder du publicerar i din blogg, oavsett mängd kroppsfett på vare sig stora eller små.

  Allt gott!

 171. Vilket vackert och värmande inlägg! Tack för en härlig blogg, och försök att ignorera alla elaka läsare. Frågan är vad de gör här. Ha det bra! Stor kram Lina

 172. Enig i at det er helt utrolig dumt å spørre om – men jeg synes det er rart at så mange som kommenterer følger opp med ‘Du har jo ikke babyfett’. Det er vel egentlig irrelevant her (selv om det er sant)?