Det handlar om balans

Hela tiden, varje dag. Står jag och väger. Måttar med två olika skedar. En för lugnet, naturen, familjen, ledigheten. En för kreativiteten, konstnärligheten, mitt yrke. Jag klarar mig inte utan båda sidorna. Jag behöver båda för att må bra. Efter en rolig kreativ super-ego dag när jag intervjuats och plåtats för en tidning, behöver jag en familjedag. Bara vi. När lillen och jag går till finaste utkikspunkten och bara sitter en lång stund och njuter av höstvindarna. När vi står på bryggan och tittar på vågorna och ser plasket efter stenarna jag kastar. När vi brottas i sängen och jag blir alldeles slemmig av alla pussar. När jag inte stressar, inte är någon annan stans i tankarna. Bara mitt i det som nu är.

Idag var en sådan dag när balansen funkar, jämnvikten stämmer. Då är det underbart att vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

61 kommentarer på “Det handlar om balans”

 1. Ja, balans är livsviktigt och underbart! Man kan bara hoppas att fler och fler förstår detta. Då når vi också mer acceptans människor emellan. Människor som mår bra har inget behov av att sprida tråkigheter. Mer balans åt folket!

 2. Jag behöver också bägge delarna, annars är jag inte hel och hållen. Underbart med sådana dagar då harmonin är på ens sida!=)

 3. Det är nog det sundaste tänket man kan ha. Inte det ena eller andra, utan balans och harmoni mellan de två. Och jättejättefin bild, blir alldeles lugn.

 4. Fin bild!
  Som en hyfsat ny läsare av din blogg så har jag en fråga; Vem är det som fotar?
  Tar du bilderna med självutlösare? Hur som helst, bra är de, dina bilder!

 5. Jisses vilken härlig bild! Föresten sänds det där programet du är med i varje lördag?

 6. Ännu en gång kommer jag in här på din blogg och får ett akut sug efter att flytta till landet. 🙂 Ser underbart ut!!

 7. Fint. Jag vill hitta min balans men eftersom att jag går sista året på gymnasiet händer så mycket. “Vad gör jag om ett år? Var bor jag?” Osv. Skrämmande.

 8. Jag har inte hittat balansen. Härligt att du har det. Jag blir alldeles understimulerad av för mycket “ledig” tid. Jag måste ha mer jobb för att hitta balans. Men det kommer säkert 😉 Att inte stressa över fenomenet måste dock vara en god start så jag börjar där…

 9. Vad fint du beskriver det… något som egentligen är en förutsättning för att man ska må bra men oftast så svårt att få balans i.
  För min del blev det än viktigare när jag fick barn att hitta balansen… men stundtals är det extremt svårt att få till det.
  Tack för tänkvärda ord
  Kram
  Helena

 10. Jag är tjugo år och har fruktansvärt svårt att få allting att gå ihop. Kanske behöver jag inte få det att gå ihop. Kanske är jag tillräckligt ung för att bara få vara ledig ifrån det där, kanske är jag tillräckligt gammal för att börja träna på att få jämvikt på saker och ting.

  Just nu läser jag på universitetet, tar körkort, har vänner och fästman, familj och mig själv att tänka på. Vännerna och jag själv blir alltid lidande. Framför allt jag. Nu har jag i alla fall skaffat mig en liten blogg. Ett litet krypin där bara och endast jag finns.

  Puss på dig, du är en enorm inspirationskälla!

 11. Jamen visst är det så. Som Osho sade, livet är som vingarna på en fågel. Med bara en vinge kan man inte flyga, man behöver båda två, men ändå lever många som att de bara behöver en vinge. Jag är glad att du insett det så att vi kan fortsätta att ta del av dina inlägg! 🙂

 12. Vad härligt att du påminner oss andra om vikten av balans. Inte för mycket av varken det ena eller andra. Då vet då verkligen hur man plockar russinen ur kakan 🙂

 13. Så väl du tänker redan nu med “bara” ett barn. Jag känner och brottas med samma behov av balans trots 4 barn. På jobbet känns allt där viktigt och oftast engagerande. Hemma finns värmen, närheten, det lilla och det stora och behoven som bara väller fram. När balansen ruckas känns valen så svåra och krassa. När balansen finns känns livet rikt och fyllt av möjligheter!

 14. Det är svårt det dära med balans & att bara stanna upp & njuta. Men det är så viktigt att man gör det och att man trivs. Man får bara 1 liv och man bör leva det förhoppningsvis 80% lyckligt;-)

 15. det låter som en bra värdering, väldigt klokt. lycka till med alla dina projekt nu i höst. och tack för att du inspirerar mig lite grann varje dag!

 16. Clara, du är banne mig världens bästa ledande hand till att få människor att må bra. Jag brukar tänka på hur du skulle ha gjort när jag är stressad, mår dåligt osv. Heja dig!

 17. Ja, presis. Det er akkurat hva det handler om. Balanse. Og selv om det er krevende å prioritere og balansere, er det jo så absolutt verdt det når vi får det til 🙂

 18. Underbar bild! Vad vackert ni har det!
  Visst är det så att man behöver balans i livet. För mig har den rubbats väldigt på sista tiden, men igår fattades stora beslut och nu ska livet justeras så att själen får må bättre. Känns otroligt skönt.
  Underbart att du kan identifiera vad som får dig att känna balans, och att du har möjlighet att leva därefter!
  Hoppas du får en fin dag även idag 🙂

 19. Jag läser ofta här men kommenterar sällan eller aldrig men detta var så fint, tänkvärt och sant skrivet att jag var tvungen att lämna ett hejja-rop!

  Hejja Clara. Lugna Clara, Kreativa Clara – ja, helt enkelt Hejja Dig.

 20. Kände direkt igår kväll när jag lyssnade på P1´s “Sommar”, har laddat ner från hemsidan, att jag skulle besöka din blogg idag.
  Var så mycket sanning det du sa i programmet om bloggandet och även annat också för den delen. Gillade ditt program skarpt.
  Har funderat en del kring bloggandet, varför man började på blogga och så vidare. Började under föräldraledigheten 2007. Hade jag vetat att man skulle få så mycket feedback genom en blogg så hade jag börjat för länge sedan 😉

  Ha en fin helg!

 21. Hej Clara!

  Nu hoppas jag att du ser den här kommentaren, bland alla övriga…

  Jag vill bara säga att varendag gång jag kommer in på din fina blogg, så blir jag så glad! Du skriver så fint och så klokt och jag känner att jag ofta börjar reflektera över mitt liv, över vad som är viktigt och inte. Du har en sådan skön livsfilosofi! Dessutom tar du underbara bilder….

  Stor kram D

 22. Ja, visst behöver man båda delarna. Bilden var jättejättefin och härlig.
  Jag önskar att jag var där jag med.

 23. Åhh, lite avundsjuk blir jag allt! Det där är det svåraste jag vet, att hitta ett mellan. Det är så svårt att när man väl är ledig inse att man är det. Men det är underbart att du kan se ditt lugn och bara njuta!
  Det är något som vi alla är värda, så unna dig det!
  Tack för en grymt inspirerade blogg!

 24. Så otroligt bra skrivet! Man kan göra allt, men inte allt på en gång.
  Du ska veta att din blogg inspirerar mig till att följa mina drömmar, och hjälper mig att tro på att jag inte behöver välja antingen eller, utan bara hur mycket av varje – och på vilket sätt! TACK för det och för alla fina tips och tänkvärda åsikter du delar med dig av!

 25. Vilken fin bild! Vilket fint lugn. Balans är verkligen ett mål att sträva mot, varje dag. Och vingel och vackel får man liksom hantera längs vägen. Att vingla kan ibland göra att man hittar kraft i sina vingar. 🙂 Om du förstår…