Hela tiden, varje dag. Står jag och väger. Måttar med två olika skedar. En för lugnet, naturen, familjen, ledigheten. En för kreativiteten, konstnärligheten, mitt yrke. Jag klarar mig inte utan båda sidorna. Jag behöver båda för att må bra. Efter en rolig kreativ super-ego dag när jag intervjuats och plåtats för en tidning, behöver jag en familjedag. Bara vi. När lillen och jag går till finaste utkikspunkten och bara sitter en lång stund och njuter av höstvindarna. När vi står på bryggan och tittar på vågorna och ser plasket efter stenarna jag kastar. När vi brottas i sängen och jag blir alldeles slemmig av alla pussar. När jag inte stressar, inte är någon annan stans i tankarna. Bara mitt i det som nu är.

Idag var en sådan dag när balansen funkar, jämnvikten stämmer. Då är det underbart att vara.