Efter att jag sett dokumentären Underkastelsen har jag slutat använda vanliga schamon och har gått över till ekologiska. När jag tvättat håret med konventionella schampon måste jag alltid sätta i massor av produkter för att det inte ska vara flygigt. Och för att sedan tvätta ur produkterna behöver jag ett starkt schampo som torkar ut håret och gör det platt och flygigt så jag måste använda ännu fler produkter….sådär fortsätter det, i all evighet.

Dessa tre schampon är alla bra på det sättet att de inte torkar ut håret utan låter lite fett vara kvar, vilket skänker stadga åt platt hår. Utan att det känns flottigt. Sedan graviditeten har jag fått otroligt tjockt hår och för första gången i livet har jag fått höra av människor att jag har fin hårkvalitet. Det känns som att de ekologiska schampot har ett finger med i spelet, då de faktiskt gör håret mindre platt och flygigt.

Det tråkiga med ekologiska schampon är att de löddrar mindre, och att balsamet inte är lika effektivt. Jag antar att det är en följd av att de innehåller färre aktiva ingredienser. Å andra sidan tycker jag att det är det värt det med tanke på hårkvalitén och doften. Å vad gott de doftar! Speciellt schampot från Estelle&Thild och Australian Organics.

Den enda gången jag använder konventionella hårprodukter numer är när jag blir fotograferad eller gör tv. Efteråt behöver jag alltid något vanligt, starkt schampo, att lösa upp produkterna med. Om det inte var så skulle jag kanske rent av gå över till No Poo och sluta schamponera helt.  Det känns som att ekologiska schampon kan vara bra under övergångsfasen.