Skomakarns barn

Ikväll har efter-tenta-friden infunnit sig. Vi har sett på mad men (för typ 44e gången) och ätit bullar och jag har hoppfallerejsan fått massage -då är det trevligt att vara gift med en massör! Annars brukar det ju vara sådär som med skomakarens barn…

I morgon är det tv-inspelning på schemat och den stora frågan är vad jag ska ha på mig? Tycker aldrig att jag har något fint när det väl är dags för att vara fin. Då blir det bara ångest och pannkaka av allting. Nåja, jag ska inte grubbla mer på det nu, för jag ska gå och lägga mig. 21.20. Det är det lyxigaste jag vet i alla fall. Sömn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

41 kommentarer på “Skomakarns barn”

 1. Jag tycker alltid att du har så fina kläder! Bra smak har du också i allt du gör! Lycka till i morgon och sluta grubbla nu! 🙂

 2. Det syns inte alls att du har klädvånda, du brukar ju vara så himla fin när du dyker upp här och var i media. Och självsäker brukar du se ut också.

 3. Oh, massörman låter ju inte så jäkla illa (fast jag är nöjd med min ändå). Jo, jag skulle bara säja: Tittade igenom ditt outfitarkiv på allra första bloggen häromdan och du är så himla fiiiiiin! Sakerna du har på dej skulle passa lika bra idag. Inte för att det är så längesen, men ändå, det är coolt att ha en så egen tidlös stil som på något vänster ändå känns trendig!

 4. Jo jag tycker också att du är fin och allt sånt där=) Alltid! Men; Vad är det där med skomakarens barn? Ett uttryck? Vad menas? *nyfiken*

  1. Skomakarens barn går barfota, läkarens barn dör av sprucken blindtarm, bagarens barn går hungriga, massörens fru är stel i nacken…

 5. Äsch, sånt löser sig. Dessutom var det en kille på jobbet som berättade för mig att om man tänkte en negativ tanke om sig själv (eller i det här fallet, sina kläder) så var man tvungen att tänka tre positiva för att liksom väga upp det hela. Prova det när du väljer kläder. Tänk på varför du gillar outfiten och den outfit som får mest positiva anledningar vinner. Skit i vilket som är sämst, du har ju bara bra grejer! 🙂

 6. Jag tror att jag är den enda i Sverige som helt har missat Mad Men. men nu tittar jag på the hour (som andra brukar beskriva som Mad Men fast i england och som kriminaldrama) och den serien är verkligen helt fantastisk! Hett tips.

 7. Clara, jag brukar välja något jag känner mig bekväm i, då se man liksom fin ut hur som haver! Ta ett favorit plagg 🙂 Jag brukar också välja något med färg för att känna mig lite mer piffig.
  Blir fint att se dig i rutan igen på lördag!! /Emma

 8. Ta den där superfina korta ljusblå (?) empireklänningen som du en gång skrev att du kanske skulle ha på kalas. Eller den kanske är för kort och partyartad. Du är ju fin i precis vad som helst.

 9. Men det där problemet med att man inte har något fint i garderoben beror ju oftast på att man är så fin ofta. Då höjs ribban och det blir svårare. Jag är inne i en period av mys-kläder och inser nu hur otroligt mycket fint jag har;)
  Sänk kraven du är ju så otroligt fin hela tiden!

 10. Ångest?! Inte tror jag på allvar att du menar att du får ångest när du ska välja kläder? Jag har många närstående med olika psykiska problem och blir mycket illa berörd när någon slänger ur sig ordet ångest på det viset. Har man sett eller känt en riktig ångestattack förstår man vad jag menar. Anser du dig ha bröstcancer om du har ömma bröstvårtor? Eller aids när du är snuvig? Jag skulle uppskatta om åtminstone de som delvis försörjer sig med ord använde dem med lite mer fingertoppskänsla.

  Tack!

  1. Även jag har haft folk i min närheten som haft panikattacker men i min värld är den en klar skillnad på att ha ångest över något, vilket är en del av att vara människa och att ha vad Sara kallar ångestattack och jag kallar panikattack.
   Med andra ord, jag tycker nog att folk kan ha få ångest över tex en tenta/en jobbdag utan att man har en ångestattack, på samma sätt som att jag kan vara stressad utan att vara sjukligt stressad och bli utbränd.

   1. Att ha bröstcancer, hjärntumör eller aids kan ju också vara”en del av att vara människa”, det betyder inte att man slänger ur sig det ordet hursomhelst när man pratar om småblessyrer. Jag ser ett problem i att använda benämningen ångest på fel sätt och jag vet att många av dem som är drabbade av psykisk ohälsa känner likadant! Att visa medmänniskor respekt är någonting vackert.

  2. Jag har lidit av panikångest själv och vet mycket väl att det är skillnad på panikångest och klädångest och kan inte se något fel i att man använder ordet ångest i båda fallen. Precis som man kan säga att man “exploderar av ilska” utan att mena att man faktiskt exploderar bokstavligen, eller driva med människors som dött av att trampa på en landmina. Tycker du inte?

   1. Helt rätt Clara! Att använda laddade ord för att beskriva mer vardagliga tillstånd kan också vara ett sätt att avdramatisera allt det hemska och jobbiga som följer med de mest extrema formerna av ordets betydelse. Det innebär inte automatiskt att man nedvärderar den innebörden eller de drabbade!

 11. Torsdagar och pannkakor var ju ett utmärkt tema. För att provocera lite skulle du göra en svensk Lady Gaga köttkostym, men i pannkakor istället, och utföra intervjun med en burk jordgubbssylt i knät.

  //
  http://www.gillarea.se – Sverigers bästa ställe för att hitta kläder på REA! Skriv upp dig på nyhetsbrevet för en inbjudan att förhandstesta innan lanseringen.

 12. Jag tycker att du ska ha prickigt! Har för mig att jag sett dig i en svart/vit prickig klänning?;)
  Kram

 13. Nu sitter vi här hela klassen på Recycle design linjen och lyssnar på gamla avsnitt av husmorsskolan och virkar i plast… En toppendag helt enkelt!
  Önskar dig en lika bra dag
  Kram
  Helena

 14. Min make är också gift med en massör, men han är precis som skomakarens barn;)
  Ser fram emot ditt pyssel på lördag!

 15. Hej Clara!
  Jag är ingen duktig kommentarsskrivare men nu vill jag visa dig något som är så himla himla bra!

  Det är två bekanta till mig, 24 och 29 år gamla, som precis har fått reda på att dom aldrig kommer att kunna få barn på naturlig väg och därför har de skapat projektet Lilla Längtan där de säljer de sötaste små pingvinerna för att samla in pengar till en adoption. All info finns här: http://lillalängtan.se/

  Man läser och blir lycklig och ledsen på samma gång..

 16. åh Clara, jag förstår inte VAD DET ÄR. Men nu har det hänt ännu en gång. Jag har haft en otroligt dålig dag, känt mig otroligt less på allt och vill mest gå hem från jobbet och lägga mig. Sen går jag in på din blogg och allt bara faller av mig och jag blir peppad igen. Det var ändå inte ett särskilt speciellt inlägg men ändå, jag förstår inte. tack iallafall

 17. Sömn ÄR lyx. Något att verkligen njuta av och ta tillvara på. Bästa skönhetstricket och bästa fokustricket, helt klart. Hoppas dagen blir bra för dig!

 18. Ja, sömn! Mums att prioritera det! Bloggpaus på det, mmm fiiiiina grejer. /Anna omasserad dock:( Lär så förbli.

 19. Jag vet hur det känns det där med “skomarakens barn”, min mamma är också massör men det är inte många gånger vi barn får massage av henne, och när det väl är så klagar hon på ens rygg. Vi brukar skämt om massörens barn har sämst ryggar. Men inte får vi mer massage av det, hos henne måste även barnen beställa en tid ;). Hoppas du fått en god natts sömn.

 20. Själv får jag fladdra lite extra med ögonfransarna om jag ska få så mycket som en nackmassage, då har karln i och för sig ett annat yrke, men det är trevligt att både få och ge massage ibland. Du som har visat upp så mycket vackert ur din garderob borde väl inte ha några problem? Ta en gammal favorit, det gör gör alltid jag när jag har klädtorka. Något sådant som alltid fungerar.

 21. Har också plöjt Mad Men ett antal gånger och måste därför tipsa om boken “The best of everything” av Rona Jaffe (som Don Draper läser i första säsongen). New York, 50-tal och 4 kvinnor som arbetar som kontorister på ett förlag. Kanhända högläsning om ni, mot förmodan, skulle tröttna på serien.:)