Helig stund

Fredagsfika på loppisfyndat porslin. Stunden jag lyssnar på Spanarna i P1 och dricker te är helig. Jag har nog inte missat mer än något enstaka avsnitt av Spanarna senaste åren. Tänk om man någon gång i sin karriär fick en plats där? Känns typ finare än Svenska Akademin. Bra mycket roligare i alla fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Helig stund”

 1. Spanarna är riktigt bra! Här brukar de dock avlyssnas i efterhand men ditt val av sällskap till lyssnandet känns helt rätt och ser väldigt gott ut.

 2. Åh, jag älskar de där små ko-kannorna! Vi hade en sån i vår gamla sommarstuga. När vi sålde stugan (+alla möbler och prylar) för några år sedan råkade den tyvärr bli kvar.. Saknar den! Hoppas jag får tag på en någon gång i framtiden.

  1. Jag gillar också ko-kannan och skulle gärna vilja ha en sån. Brukar spana efter den på loppis och auktioner men har inte haft någon tur ännu. Hoppet är dock det sista som överger människan sägs det ju…

 3. Exakt! Den heliga testunden varje dag är för min del ett arv från min farmor- likaså radiobiten som jag dessvärre inte brukar inkludera numera. Dags att start igen kanske:)

 4. jag blir avundsjuk. inte på något ondskefullt och missunnsamt sätt utan mer som när man tittar på en utomjording och gärna skulle vilja leva den gröna typens liv. jag skulle dels aldrig kunna planera in en sådan sak som att lyssna på ett program en viss tid, och att baka något gott till det är helt otänkbart. Jag skulle ha hetssätit upp det långt innan dess. Men i princip är jag med dig.
  Lite tantliv på något sätt som känns oerhört eftertraktansvärt.

 5. Tyvärr anställer de bara stockholmare på Spanarna!

  Trist och ynkligt tyckte jag och fick till svar att de minsann hade folk som HÄRSTAMMADE FRÅN UMEÅ! Så, om du flyttar till Stockholm får du säkert komma med ;-))

 6. Tyvärr anställer Spanarna bara stockholmare. Jag kollade en gång!

  Fast om man är utflyttad Umebo och bor i Stockholm går det bra, fick jag till svar.

 7. Åh, ja, spanarna är ju verkligen helt underbart. Det är ett verkligt välgjort radioprogram, och dem blir det mer och mer ont om. Inget gör en helg som spanarna. Men jag kan också tipsa om Stil i P1 klockan tio på fredagsförmiddagarna, det är intressant och sakligt – adjektiv som ofta ligger rätt långt från moderapportering tyvärr.

 8. Det är den heligaste stunden på hela veckan för det är då man kan fira in helgen. Och du fick ju göra sommarpratarna, då är väl spanarna nästa?

 9. Ahh, perfekt! Jag som precis funderade på om det fanns något bra radioprogram att lyssna på här i min lilla norska stuga.

  Det får bli spanarna ikväll!

 10. Ja! Jag gillar också Spanarna. Ett tips om man som jag aldrig lyckas pricka in sändningstid är pod-radion. Perfekt att ha i lurarna när man städar eller lagar mat eller liknande – det blir så mycket roligare och går av bara farten!

 11. Men här är du ju!!!! Det slog mig häromdagen (har varit totalt bortkopplad från bloggvärlden ett tag, tyvärrtyvärr) Var är Clara liksom!??? Länken funkade inte och jag förstod ingenting. Men nuså, skönt. Ordningen är återställd och fint var det här med romber och allt!

 12. I found you again! Luckily I had you on my facebook, because your old link on my blog didn’t work anymore, and I thought you had stopped blogging altogether. Your new blog looks great!!1

 13. Ah, jag alskar spanarna! Och jag alskar mjolkkossan ocksa! Jag hade en precis likadan, men den blev kvar i Sverige nar vi flyttade. Nu saknar jag bade spanarna och kannan!