Svaret är NEJ

Hej Clara!

Vi på Rakebacklovers är intresserade av att köpa ett inlägg på din blogg.

Inlägget kommer vara cirka 150 ord långt och handla om gambling.

Vi kommer vilja länka till 4 sidor på 4 olika nyckelord.

Är du intresserad?

Vi betalar dig 300kr för 5 minuters arbete.


Svar:

1) Vilken pissig ersättning

2) Mina inlägg är inte till salu. (Inte ens om ni adderade två nollor – vilket är en bra mycket rimligare ersättning med tanke på hur många läsare jag har)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

66 kommentarer på “Svaret är NEJ”

 1. HAHAHA! Snälla Clara, jag hade velat se det inlägget på din blogg, bara för att se hur out of place det hade varit. UnderbaraClara – Kristen, bullbakande GAMBLANDE feminist! En ny tagline kanske?

  Tragiskt att de inte ens vet vilken målgrupp du riktar dig mot, vilken typ av blogg du driver eller hur mycket jobb du lägger ner på den.

 2. Oj, det där måste vara någon mass-grej de skickar ut. Jag fick en precis likadan förfrågan förra veckan – lilla jag med knappt sextio läsare om dagen, om jag har tur liksom. Usch, de känns osympatiska rakt igenom.

  1. Precis vad jag tänkte! Clara, kan du inte ta bort företagets namn från ditt inlägg – det finns ju en risk att folk googlar det för att se vad det är för nåt och då får de ju besökare på sin sajt.
   Men väldigt bra inlägg!

    1. Googlade också, för själv hade jag ju aldrig publicerat det riktiga namnet och trodde därför att detta kanske var något påhittat.
     All publicitet är bra publicitet, brukar man ju säga…

   1. Jag vill gärna att Clara behåller namnet på företaget. Nu råkar gambling inte vara något jag sysslar med, men överlag tycker jag att det är bra att veta vilka företag som gör så där, därför att:
    1. Då kan jag undvika att handla hos dem.
    2. Om jag skulle upptäcka att någon annan bloggare jag följer plötsligt skriver ett inlägg om gamling hos dem så vet jag vad det är.

 3. Herregud vilken förolämpning! 300 spänn för att skriva massa skit! På en av Sveriges största bloggar!!!

 4. Himmel… Märkligt som sagt att de inte ens kollar upp vilka bloggar de kontaktar! Som de där bloggarna som skriver inlägg typ “Hej! Fin blogg! 🙂 (obligatorisk smiley) Kolla in hos mig, jag har utlottning/tävling/frågestund/etc” utan att ens läsa inlägget de kommenterar på…

 5. Haha, jag fick också precis samma förfrågan i förra veckan. Skrattade högt där jag satt på tåget och roade mig en lång stund med att fundera på hur jag, lite subtilt, skulle kunna klämma in ett köpt inlägg om gambling i min blogg som handlar om psykiatrifrågor, mänskliga rättigheter och närliggande ämnen. Det gick inte så bra 😉
  Funderade ett tag på att maila dem något syrligt till svar men orkade ärligt talat inte. Till skillnad från andra kommentatorer tycker jag det är bra att du publicerar deras namn. Må så vara att de får publicitet, men för min del är det viktigare att det framgår att de inte är ett företag med särskilt rent mjöl i påsen. Pinsamt, var ordet. Pinsamt.

  1. Ja så tänkte jag med. Så om man ser en blogg med en reklamig text för dem så vet man vad som föranlett det =)

 6. Men herregud!
  Nr 1. Hur kan de med detta utan att skämmas ihjäl?
  Nr 2. Med tanke på ersättningen så känns det ju som om de inte ens har en aning om VEM du egentligen är?
  Nr 3. HERREGUD, vet de inte hur NÅT funkar i världen?

 7. Vilket skämt! Att de bara vågar…trodde de på allvar att det skulle gå hem, eller? Man undrar ju. Vilket skambud dessutom!
  Tack för att du är så bra. 🙂

 8. haha, bra att du lägger ut så man får veta vilka företag som kör med så låga metoder. Men herregud så pinsamt av dem,, kollar inte vem de skriver till och har väldigt dålig ersättning.

 9. Hej!
  Har letat fram persikoflarnreceptet, men får inte fram bilden. Har försökt upprepade gånger både på dator och Iphone utan att få fram den. Finns det någon möjlighet att du lägger upp den igen :)? Det såg så himla gott ut och nu tänkte jag att det är dags att prova att göra det :)!

 10. Så sjukt fräckt… Både skampriset och själva grejen att köpa inlägg där det inte framgår att det är reklam… Skämmes. Och bra rutet Clara!

 11. Men gambling känns väl väldigt du? Mitt emellan ett inlägg om något sviskonmos och en lång promenad i höstskog.

  300 spänn. vad gör man inte för 300 spänn. På medeltiden var det skitmkt pengar ju.

 12. Roligaste jag läst den senaste timmen. Så fruktansvärt malplacerat. Jisses! Kände också att jag fick bilden av en pokerhaj med mjöl upp till armbågarna inför mitt inre!

  1. Ja, om man är intresserad av gambling och googlar ordet så hamnar man här och får namnet på ett företag och vet då vart man ska vända sig. De som inte gillar gambling bryr sig ju företaget ändå inte om.

 13. Hej! Konstigt! Vad kul det var att läsa ditt inlägg om att plocka russinen ur kakan…och om din “tonåring”, jag önskar mina små åt så mycket…ha det gott! Kram

 14. Detta är väldigt vanlig på danska bloggar, visserligen skrivs det att inlägget är sponsrat men ändå, helt sjukt att plötsligt läsa om gambling (varför är det alltid just gambling?) bland alla kläder och dylikt.

  Och ja, vilket skambud!

 15. Oj vad mycket reklam de har fått vid det här laget! Hela Kommentarsfältet diskuterar gambling. Första gången (mig veterligen) på den här bloggen…

 16. Trist att så många spelföretag säljer reklam, bättre om man satsat på miljövänliga saker eller good will. Sociala media har ju en sådan otrolig genomslagskraft menar jag så det är ju synd att göra folk spelberoende. Stor eloge till dig!

 17. Svår balans om man ska nämna idioternas namn eller inte. Nu får de reklam och blir uthängda samtidigt.
  De erbjuder ju verkligen en bra ersättning! och helt rätt forum också. Killarna har gjort en riktigt duktig research.

 18. Okej, jag måste ju säga att det är lite snett av dem att inte kolla vilken typ av blogg de riktar sina utskick emot. Men betalningen är ju inte fyskam egentligen. 300kr/ 5min. Det ger ju faktiskt en timpeng på 3600 innan skatt. Nu vet jag inte riktigt vad ni som kommenterar tjänar per timme men jag kan ju säga att som svarvare så ligger man ganska långt ifrån den timlönen.
  Så rent krasst är det ju lättförtjänta pengar.
  MEN, en får man ju se till vad det gör med bloggen och dess rykte. Och det är en helt annan sak. Och jag förstår att inte så många av er som fått erbjudandet nappar på det. Inte ens jag skulle göra det även om min lilla blogg sen en tid tillbaka är insomnad.
  Men 300 pix för fem minuters jobb. Det är ganska bra betalt.

  1. Värdet på en annons bestäms inte av hur lång tid det tar att publicera den. Det tar ju inte många minuter för någon på tex DN att lägga upp en helsidesannons, men det skulle ju ändå inte vara rimligt att erbjuda 300 kr för det. Ganska nedvärderande att erbjuda någon med Claras läsarantal detta tycker jag, även om det var ett massutskick.

   1. Det du säger är helt sant. Det kostar inte 300kr för att lägga en helsida hos DN. Men då ska vi ju se vad det kostar runt om också för att få in en helsida i DN, jämfört med ett inlägg i en blogg, en blogg som förvisso har många läsare men inte en hel marknadsavdelning och tryckeri och så vidare.
    Men ersättningen är inte dålig. Det skulle, om man drar in den mängden pengar/5min (vilket jag vet är en något orimlig tanke) generera en årslön före skatt på 6912000 kr. Sen får man ju se till vad det skulle göra med bloggens anseende om Clara skulle göra något sådant men det är ju inte det relevanta i vad jag tog upp. Jag pekade bara på att ersättningen är ganska bra. Det skulle ge en årslön som de flesta i det här landet bara kan drömma om. Allt kan inte mätas i pengar säger man och det är ju sant. Men att säga att 300 är dåligt för 5 minuters jobb är fel. Sen att det skulle skada bloggen är en helt annan sak.

    1. Måste bara svara en gång till och börja med att säga att jag ser att mitt första svar ser väldigt kort och nästan otrevligt ut nu när jag läser det. Det var inte meningen utan en följd av att jag hade bråttom när jag skrev det 🙂 Hoppas du inte tog illa upp.
     Det jag säger emot är inte att 300 kr för fem minuters jobb är mycket pengar. Som student och tvårbarnsmor är 300 kr inte en summa att förakta, speciellt inte utifrån hur många timmar jag själv måste spendera på mitt extrajobb för att komma upp i samma summa.
     Det jag menar är att det i det här sammanhanget inte är rimligt att göra en sådan jämförelse. Värdet av en annons mäts på andra sätt och i det här fallet, när erbjudandet riktas mot en av Sveriges största bloggar, så ÄR 300 kr dåligt.

  2. Just i detta sammanhang är helheten av denna förfrågan opassande & komisk. Men jag måste medge att jag tänkte tanken om att 300 spänn är mycket pengar för många & eftersom mailet tycks ha gått ut till bloggar med varierat antal läsare, har jag förståelse för de som nappar. Desperationen att inkassera går nog före det mesta & fattigfolket växer.

 19. helt rätt att neka (men publicitet fick de ju) men jag mår lite dåligt över diskussionen om pengar. i den här världen kan en lärare drömma om att tjäna mer än 30 000 i månaden. just sayin! för någon som sliter och kämpar med en sådan superviktig sak så känns det där lite som ett slag i ansiktet!

 20. Men hallå, liksom, vad fan tror dom? Trehundra spänn? Vem tror dom att du är egentligen? Fräckt och oförskämt.

 21. Hahah, jag har också fått det där. Och det är lite komiskt att du fått precis samma, med tanke på hur mycket våra läsarantal lär skilja sig.

  Svaret blev nej här med. Herergud.

 22. Fick också det där mailet och började skratta. Undrade sedan om det verkligen är lagligt….att göra sådär?