Till varma landet

Nästa vecka tar jag med mig lillen och reser till varma landet i fjorton dagar – vilken lycka! Jakobs mormor har lägenhet på Kanarieöarna och där ska vi vara.  Jag ska skriva färdigt manuset till min bok. När jag inte gör det ska vi sola, gå långa strandpromenader, vila, bada och äta massa gott. Jag är så uttröttad och i behov av både sol och vila. Det här kommer som en räddning mitt i alltihop.

Att skriva böcker är nog en av de saker jag verkligen vill ägna mig åt i livet. Jag har redan tre färdiga bokidéer i huvudet på saker jag vill skriva när den här boken är färdig. Ett av flera plus med att skriva böcker är att man kan göra det var som helst i princip. På vilka arbetstider som helst.  På landsbygden så väl som i varma landet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

62 kommentarer på “Till varma landet”

 1. Oj oj oj! Det var 25 grader varmt i Tenerife för ett par dagar sedan… en hel sommardag! Kanske du träffar någon spanskbloggföljare också i Kanarieöarna!! (tyvärr inte jag som bor mellan Barcelona och Venezia… )
  Vi flög också till Kanarieöarna i januari förra året med min lilla flicka som var knappt 3 månadersgammal och var helt underbart! Trevlig resa y un abrazo!! (spansk kram 😉 )

  /Montse.

 2. Åh vad underbart, Tror det är en jättebra idee att komma iväg och skriva klart, man behöver miljöombyte både med bok och med Liten, och värme behöver man verkligen i Sverige i November, så härligt sen att komma hem nästan lagom till adventstider.
  Trevlig resa,
  Hej Helena i Småland

  1. Man kan ju inte låta bli att undra varför du inte använder ordet “kan” istället för “får”. Du tror Clara förbjudit honom? 😉

 3. Hej!
  Vad härligt det låter med lite värme, det behövs verkligen den här årstiden.
  Smart att förena nytta med nöje också.
  Kram Anna

 4. Det kommer att göra dig gott – både som mamma, person och författare. Du får ha den där målbilden av värme i ditt sinne nu fram till avfärd så orkar du den biten också. Ser fram emot att får läsa boken sedan 🙂

 5. Åh vad härligt! Vilken lycka att kunna fara iväg och lapa lite sol så här i höstrusket. Hoppas att du och Bertil får en fantastisk resa!

 6. Åh vad härligt, sol och värme är något vi inte är bortskämda med i Sverige, vilket visserligen gör att vi uppskattar det mer när vi upplever det. Hoppas resan blir riktigt avkopplande 🙂

 7. Det låter otroligt välgörande Clara! Hoppas du och lillen får två underbara, avkopplande veckor med mycket värme, avkoppling, sömn och textproduktion! Jag har tyvärr för dålig skrivardisciplin för att kunna skriva särskilt mycket hemma. Stora delar av det manus jag just avslutat är skrivet på tåg, i huset på landet, på caféer eller andra mer avgränsade platser. Trots att jag älskar skrivandet verkar jag bara kunna skriva kortare texter (artiklar, blogginlägg, uppsatser etc.) hemma, men för att få strukturen till en hel bok behöver jag uppenbarligen ett avbrott i vardagen. Av den anledningen tycker jag verkligen att Kanarieöarna låter som en dröm – till nästa bok jag skriver ska jag också resa bort i någon av skrivfaserna 😉

  Så, igen, njut, och ha en fantastisk resa och vistelse!

 8. Hej Clara!

  Är ny läsare av din blogg och kände att nu är det dags att ge sig till känna med en kommentar. Först vill jag tacka för att du röt till angående konstiga kommentarer om din arbetskamrat Ebbas barnmatsburkar. Bra gjort!

  November i Sverige är sällan någon höjdare så du gör helt rätt som drar till sydligare nejder. Skulle göra likadant om jag hade möjlighet. Vilken tillgång med en sådan mormor! Hoppas att ni får bra väder och att du kan både ladda dina batterier och arbeta med din bok. Ser fram emot att få läsa boken i sinom tid.

  Ha en bra fortsättning på veckan och trevlig resa hälsar Moa på Söderbygården

 9. Åh vad härligt för er!! Jag tror att många vet vad de skulle behöva för att må bättre, kanske gå ner i arbetstid, åka på spa, träna, flytta, byta jobb eller åka utomlands. Men det som skiljer dig ur mängden Clara, det är att du gör slag i saken. Det är så himla rätt och så himla grymt. Ser (som sagt) fram emot att läsa boken. Lycka till nu!

  1. Fast det handlar ju inte bara om att “göra slag i saken”. Det handlar om att ha möjligheter, både socialt och ekonomiskt. Alla har inte en lägenhet att låna utomlands. Alla har inte råd att åka på spa. Osv. Jag menar inte att låta bitter eller missunnsam, utan bara liksom problematisera hur lätt/svårt det kan vara att göra slag i saken. 🙂 Det som skiljer Clara från andra är ju att hon har turen att ha ett flexibelt arbete där hon kan åka bort i två veckor utan att behöva ta semester och att hon har ekonomi till att göra det.

   Lite avis blir man ju 😉

 10. Åh det lät hur underbart som helst! Vilken lyx att ha en lägenhet sådär. Hoppas det går bra med skrivandet, inspiration kommer du säkert hitta. Ha det så bra, kram Pernilla

 11. NEEEJ!!!

  Eller jag menar ju jo egentligen, unnar ju dig och lillen en välbehövlig semester i solen! men ur egoistisk synpunkt så vill jag inte vara utan din blogg i 14 dagar! två veckor utan dina blogginlägg? Märkligt är det men jag mår så bra i mitt inre av att kika in här o läsa. Vet inte vad det är du gör med många av oss läsare, men det hjälper!

  Underbara Clara, vill bara säga att du är som Chokladterapi!!!!

 12. Så härligt!!! Blir avis 🙂 Hoppas du få ha det så härligt som det bara gå !! Kram

 13. Åhh, vad härligt för dig/er att få komma iväg och ladda batterierna och få miljöombyte. Lycka till med skrivandet och ta hand om dig!

 14. Det blev många flugor på en smäll :)) Gammelmormor får mysa med B och han får bada, du får vila och ladda om – äh finns ju massor med goda smällar ..Tänk va smart att han en mormor på Kanarieöarna. Det är inte fy skam det inte!! Kram Fia

 15. Låter jättehärligt, just nu är det sådant exemplariskt regnrusk här. Vara-inne-väder verkligen. Jag bor granne med en författarinna och dom verkar ha ett sådant härligt liv hela familjen. Verkar finnas så mycket tid över, så det tycker jag du ska satsa på! Fast skrivit har du ju gjort ett tag redan förstås. Ha en skön semester!

 16. Funderar på att göra precis samma sak! Hela min familj åker dit nästa vecka för att fira min mammas 60årsdag & jag trodde att jag inte skulle kunna åka pga undervisning. MEN nu har jag fått ett litet fönster öppet, så jag fundrar på att dra dit & överraska! Fast även i mitt fall får datorn följa med, måste skriva på ett manus till en vetenskaplig artikel. Ska försöka boka idag, så håll tummarna för att jag får till en resa från Canada! 🙂

 17. Åh vad härligt!! Det är ju just vid denna tid på året som man verkligen behöver lite extra sol och värme som uppladdning inför vintermörkret!

 18. gud vad härligt för er! hoppas man får en liten update om hur ni har det i värmen, medan ni är iväg, ett litet inlägg eller två.. 🙂
  kram

 19. Jag längtar så efter att se vad din bok handlar om! Jag hoppas på skönlitteratur eller en samling krönikor, jag älskar böcker och fler bloggade borde skriva böcker!

 20. Med tanke på hur många järn du har i elden så förstår jag om du är jättetrött och i behov av semester. Man kanske inte behöver vara så superduktig jämt…?!

  1. Superduktig ligger i betraktarens öga, det finns ju de som anser att Clara är oansvarig som tillåter sig göra det hon vill, kan och som faller henne in trots att hon är mamma. Också det ligger i betraktarens öga. Som jag ser det är Clara kreativ helt enkelt.

 21. Låter helt underbart, Clara! Jag drömmer också om att bli författare och kunna bestämma helt själv när och var jag vill jobba. Hoppas det blir verklighet någon dag… Ser i alla fall med stor spänning fram emot att få läsa din kommande bok! Lycka till med skrivandet och ha det bäst i varma landet!

 22. vad lustigt!
  jag tänkte samma tanke och drar i morgon till samma ö!
  i STORT behov av sol, salta stänk, egentid och böcker. och att bli av med höstens olika sjukdomar som vägrar släppa taget riktigt…

  trevlig resa önskar jag oss!

 23. Jättebra! och dra inte med dig massa jobb och känn inte att boken ska bli klar… egentligen tycker jag inte att du ska skriva alls. inte prestera alls i alla fall inte första veckan och inte förrän det verkligen verkligen suger i skrivarmen. det är det där ständiga på-knappen som blir döden för frilansar. Dra i bromsen nu och gör det med besked. känn inte att ditt varumärke dalar eller att du ska vara allt och alla till lags.

 24. åh vad härligt. Underbart för dig Clara! har själv varit väldigt trött och deppig länge men känner mig mycket piggare de senaste veckorna sedan jag börjat ta extra magnesium/kalcium och D-vitamin. fick höra av min syster att det är viktigt att man får i sig mycket mer magnesium än kalcium, speciellt om man är stresskänslig.och D-vitamin är det verkligen bra att börja med nu när det blivit så mörkt…Sen har ett ayurvediskt stämningsstabiliserande piller gjort under för mitt humör också. Så för alla er därute som är trötta, hängiga och deppiga, det finns alternativ till mediciner som inte ger biverkningar! Sen är förstås viktigt att ta sig tid att njuta av höstlöven och det som naturen har att erbjuda och de vänner som man har, det räcker inte bara med piller och varma bad…

 25. Åh, vad underbart det låter!!!
  Jag har också alltid drömt om att skriva – men inte varit så bra som du på att förverkliga mina visioner! I byrålådan finns fyra färdiga barnböcker, i huvudet en romantriologi och dessutom 3-4 faktabaserade böcker.

  Sedan september har jag bloggat – och jag bara älskar det!!! Det är som om det räcker – det ger mig äntligen utlopp för skrivandet och fotograferandet.

  Jag har följt din blogg ett tag – verkligen fina bilder och texter!!! Underbart! Ger en härlig må-bra-känsla att läsa!

 26. Låter superhärligt! Är nyfiken på hur du reser miljöväntligt när du reser lite längre och inte vill flyga?