Söndagsotta

Förra hösten när jag var gravid vaknade jag i vargtimmen och kunde inte somna om. Då gick jag ner, gjorde eld i spisen och bäddade på golvet. Läste dagstidningen och somnade med handen på magen och hunden bredvid mig.

I morse var det samma sak. Vaknade vid fyra, kunde inte somna om. Så jag gick upp och gjorde eld i spisen, tände ljus och fixade fika. Och så blev jag stående i barnkammaren för att titta på lillen som snusade så gott. Tänk – nu är han äntligen här!Eftersom det är vintertid vaknade han sex istället för sju och ville inte alls sova något mer. Så vi åt frukost tillsammans. Välling, två smörgåsar och ett päron.

Sedan roade han sig med gitarren. Den är favoriten här hemma. Han kryper fram till den, reser sig upp och står och spelar och pratsjunger till.

Förresten är det så roligt att gå på stan med lillen. Folk brukar säga – Nejmen vilken söt liten tvååring! – Ja, det är för att han bara är åtta månader. Antar att det är håret som bedrar…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

70 kommentarer på “Söndagsotta”

 1. Gulle gulle med bebisens halksockor på trekvarten. Kniper som till i hjärttrakten!

  (Min tvåmånaders vaknade halvnio… vintertid! Lyx!)

 2. Hans hår är ju helt fantastiskt!

  Jag längtar tills jag har min egna kamin som jag kan sitta och dricka varmchoklad och läsa en bok framför!

 3. Åh, han är så himla söt lille Bertil! Jag önskar att jag också hade varit uppe supertidigt idag, men jag bara sov och sov till klockan 10. Kram!

 4. Visst är det härligt när man vaknar i ottan och ändå känner sig utvilad, så kan man stiga upp och ha flera timmar av helgmorgonen alldeles för sig själv! Jag har också haft en väldigt bra morgon, även om jag inte vaknade så tidigt som klockan fyra, men klockan sju. Fina och stämningfulla bilder också!

 5. Visste du att 250 000 katter och hundar gasas ihjäl varje år i Japan. Läs mitt inlägg om det om du är mer intresserad! Tack för din tid!

 6. plus att han är en av de tidigt fysiskt utvecklade! står upp vid åtta månader?? vad olika de är de små liven, precis som vi vuxna.. =D /hälsar en med en sjumånaders som precis börjat åla (dags att barnsäkta hemmet – panik!)

 7. Min lille ar 9 manader men hon ser jattmycket ungre ut an din lille, fast hon har inget har sa det ar nog det.

 8. När mina flickor var små, trodde folk de var tvillingar fast det var 13½ månad emellan dem. Jag hade tvillingvagn – kanske därför. Där hängde det inte på håret iallafall 🙂 //Fia

 9. Tycker det är jättesvårt att se åldern på barn, så jag frågar alltid 🙂 Satt barnvakt för en tvååring som alla misstog för att vara fyra… barn är barn.

 10. Ett av mina barn har haft precis en sådan kalufs och hon har fortfarande helt ljuvligt långt lockigt tjockt hår. Barn med rejäl kalufs tas för äldre än de är och tvärtom. en onkel Fester i tvåårsåldern går som en 10 månaders i folks ögon.

 11. Kan du inte försöka kombinera kläderna bättre på din son?
  Det ser lite second hand ut lixsom?

  1. Men hörru stollepelle. Det är för att det ÄR second hand. Allt har han ärvt av mig. Och jag älskar Pippi-barn! Tycker inte det är så noga om sockarna inte matchar till exempel. Bara man är glad!

   1. Varför köpa nytt när begagnade kläder minskar belastningen på miljön och en hel del av de där otäcka kemikalierna som kläder färgas i blivit uttvättade när de tvättats några gånger? Och att ungar har regnbågens alla färger på sig är ju för att de är färgglada! Mer färg och mönster åt folket (både småfolket och vuxenfolket)!

   2. Vänta bara till de små liven börjar välja sina kläder själv… Min dotter går runt som värsta bagladyn… Hon anser att ingen klädsel är komplett utan byxor, kjol, klänning och en tröja…

  2. Tycker Clara klär sitt barn väldigt fint i olika färger, mönster. Min minsting som är 2 år klädde jag i kläder som hans pappa hade som liten, slutet av 70-tal början av 80. Urtjusigt! 🙂

  3. Ha ha, det här var ju en kul kommentar. Mina barn är fullständigt omatchade och jag älskar det.

    1. Haha! Vilken kul kommentar på just den här bloggen.
     Hörra Clara, kan du inte skärpa dig lite och lägga ner second hand-stilen” liksom. =)

     Bertil lär trivas som en prins i de där kläderna, mjuka och sköna efter att ha använts av flera barn. Miljömässigt är det det enda vettiga eftersom vi alla måste lära oss att använda saker tills de är sönderslitna.

     Go Clara!

  4. Men hörrö! Bertil har störtskön second hand stil. Vid åtta månaders ålder är nog det viktigaste att kläderna är sköna och mjuka för lek. Jag diggar Bertils stil stenhårt.

 12. Jag har också ett “hårigt barn”, ett litet barn med frisyr. Jag fick frågan om hon var sisådär 3 år, men hon är bara drygt 1½… 🙂 Alla mina barn har varit håriga, så jag brukar passa på att gosa lite extra när jag stöter på en liten skalle-per… 🙂

 13. Så mysigt, själv har jag ett antal kakelugnar här hemma men saknar ändå vedspisen sedan jag växte upp. skulle så gärna ha en sådan i köket för att tända ruggiga höst och vintermornar.

 14. Clara, jag vill tipsa dig om radiogudstjänsten idag från Vasakyrkan i Umeå. Den handlade om trons kraft och om att hämta kraft i tron. Så bra! Finns det nån kyrka nära där ni bor?

 15. Älskar hänget på mockasinerna. Skönt att se att det inte bara var vi som inte kom överens med dem helt… 🙂

 16. Bertil har verkligen fantastiskt hår!!
  jag gillar att vakna tidigt i vargtimmen( gör det ibland) och bara gå upp och mysa med tända ljus, någon mysfilm tex. trolltider och en kopp te.

 17. Tack för din blogg som ger så mycket inspiration. Mycket vackra och stämningsfulla bilder!

 18. Här är det: “Men så duktig hen är på att prata, och så kavat och duktig av sig! Måste ju vara väldigt tidig! Hur gammal är hen? 2 år?”

  Hen är 4 år. Och väldigt liten.

 19. Alltså han är så fin så fin. Du jag måste fråga. Kurade du B någon gång eller behövdes aldrig det? Jag kurar Spiggen för tillfället. Slitsamt men bra i längden tror jag.

   1. Jag menar Anna Wahlgrens sova hela nattenkur.
    Clara använder ju AWs metoder men jag undrar om hon kom rätt från början så att säga eller om hon behövde styra upp sömnen med en sömnkur.

 20. Det är bara för underbart att läsa dina inlägg Clara!! Särskilt när du delar med dig av sådana fantastiska bilder och fina tankar som du bär på. Tack & ha nu en härlig semester.

 21. Personliga och unika julklappar hittar du på vår smyckesblogg 🙂
  Graverade namnsmycken, läderarmband, örhängen, halsband, Skyddsänglar mm.

  Nyhet är att DU kan designa så tillverkar vi efter dina önskemål.
  Extra personligt & extra unikt!

  Kika gärna in och låt Dig inspireras! Mvh Charlotte & Ami

 22. Vad är det för underbart fint tyg med grafiskt mönster som är denna fåtölj? Något som fortfarande går att få tag på mån tro? 🙂

 23. Vilka underbara bilder på din lille skrutt! Det rycker i hjärtat av längtan efter en egen liten!

 24. Låter mysigt, vem mer än lillen är det som spelar gitarr? För ja anar att den int är hans :). (Ja blev bara lite nyfiken)
  Tack för en fantastisk o mysig blogg.

 25. Oj vilken nostalgitripp jag fick när jag såg dynan och korgstolen på fotot längst upp.
  Har tänkt så det knakat och kommit på att tyget måste vara samma som mormor och morfar hade på sin gamla dyscha (tror t.o.m. den blev en dubbelbädd) fast de hade blått. =) Nu somnar jag med ett leende på läpparna. Så måååånga minnen från nätterna i den dyschan då morfar berättade gonattsagor om hästen Blenda och strök oss med fingertopparna över ansiktet tills vi somnade. Ljuvliga barndom!