Ett gott dagsverke

Idag var jag i studion inför Go’kväll lördag. Det blev det bästa avsnittet hittills för min del. Supertrevliga Nanne var gäst, lixom herr Fridolin.

Här är en sneakpeak på mitt adventsfina pyssel

Kocken Susanne gjorde makalösa bakverk och jag tryckte i mig allt för många.

På den här bilden ser det ut lite som att Gustav och Ebba är ett kärlekspar. Det är de förstås inte. Men det var en himla mysig stämning i studion idag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

86 kommentarer på “Ett gott dagsverke”

 1. Hej! Nu kan det hända att du åt kakor tills du typ mådde illa och därför säger att du åt “allt för många” bakverk. Det kan också hända att det är en sånt där vanlig litet samvetsgrej vi kvinnor nästan alltid måste lägga till när vi äter/ätit sötsaker och bakverk. Jag vet, du brukar inte säga så, men när till och med du gör det… Det är så tråkigt!

  Har du kikat i “Kärleksmums” av Emma Hamberg och Anette Rosvall? En sötsakskokbok helt befriad från dåligt samvete och istället full av njutglädje! Tips!

   1. Men måste folk analysera allt som sägs? Jag får dåligt samvete för att äta för mycket “skit”, inte för att jag oroar mig över min vikt, utan för att jag vet att det inte är bra för min hälsa att äta massa socker – är väl inget fel i att skriva att man åt alldeles för mycket.. För det gör man ju ibland, vare sig man är man eller kvinna 😛

    1. Präsis, jag tänker ofta att “vad tusan skulle det där vara bra för” då det slunkit ner en massa onyttigt. Tycker det där “jag duger som jag är” går lite för långt åt sitt håll då det ska vara en slags rättighet att äta obegränsat med skit som kroppen mår dåligt av. Socker är ju instant gratifikation för hjärnan, som kroppen sedan får slita med. Jag tycker att man visar respekt för sig själv om man äter sunt, i stället för att rättfärdiga skitmat med ett till “jag duger som jag är..” för det gör man ju såklart, men det är ju lite korkat att belasta sin kropp om man VET att man skulle vara piggare och må bättre utan två kilo bullar… : )
     Men dåligt samvete är ju aldrig sunt det heller! Bulle-njut-släpp!

     1. Samtidigt tycker jag det är bra att vissa kändisar iaf är realistiska. Supermodeller som påstår att de kan äta 5 pizzor om dagen utan att gå upp i vikt är lite uttröttande måste jag säga.

      Skönt med lite normalviktiga men vackra kvinnor som har en vettig syn på mat. Ska man ha en hälsosam kropp och inte bli överviktig är det lite over det top att t ex käka 4 kakor och en cupcake på en torsdag. Sen kan man absolut unna sig det ibland 🙂 Och det är inget fel. Men det är ju inget som bör ingå i ens vardagskost och då är det väl inte så konstigt att man kommenterar att det var mkt…

     2. Men gud, gnäll! Ja, fyra jordnötskakor och en halv cupcake är ganska mycket sötsaker, vore ganska illa om man utan problem orkat trycka i sig mer. Då får man snart oroa sig för kostrelaterade sjukdomar. Dessutom var de säkert bakade av genuina saker som riktigt smör och socker och inga andra konstigheter, det är väldigt mättande.

      Tycker verkligen att det som är fel här är att Ebba ens behöver “ursäkta” sig med att hon nyss ätit lunch också (även om det nog inte var så du menade Ebba, men ni förstår poängen).

      Komplex över aptiten behöver man inte ha men ska man istället uppmuntra folk att äta en jäkla massa skitsaker eftersom annars kan unga kvinnor få komplex över sin aptit? Och ibland kanske det är så, att man kanske behöver tänka lite på vad man äter och inte trycka i sig 14 kakor. Det ska också vara helt ok. Precis som att det också kan vara ok att äta 14 kakor om man nu känner att man kan och vill det. Det är inget fel att tänka på formen, om det nu skulle ha varit det som var fallet.

 2. Ska bli roligt att få se allt det där! Kakan hade jag också kunnat smoska i mig. Blir jättesugen. Det finns ju en matmage och en efterrättsmage. Jag skulle kunna hoppa över middag till förmån för att ha två efterrättsmagar ;P När det är gott är det gott som tusan!
  Fina bilder Clara!!//kram Fia

 3. Haha, jag tänkte precis samma sak när jag såg bilden på Ebba och Gustav, innan jag läste din bildtext. Hans blick är verkligen kärleksfull!

  Och vad fin du är i håret!

 4. Inte illa. Det kommer jag kanske nog att se. Idag går jag till skarpt svaromål mot ditt inlägg om “Hur man botar en jättebebis”. Jag visar minsann ätt vi män är bättre att städa än ni av motsatt kön. Kolla själv – du har mycket att lära dig.
  PS Att jag dröjt så länge med att gå i svarsmål, är att det inte har behövts någon städning tidigare.

 5. Hej! Underbart med adventspyssel!! Vilken mysig blogg du har Clara!
  Kramar

  Just det; Hur det gick i Stringhyllatävlingen..?

    1. Jag arbetade som inköpare åt bland annat primark och hjälpte till att köpa in just den klänningen. Alltid kul att se kländer man har köpt in ‘in real life’! 🙂

 6. Hm kan de vara så att de finns en liten mini-clarar där i magen 🙂 kroppsspårket ger den antydningen i alla fall.
  Kram

  1. Men hjälp – jag får höra samma sak så FORT jag håller handen på magen. Vilket jag – kors i taket – gjorde även innan jag var gravid. Vart ska man annars göra av handen liksom? Om man inte har fickor, och inte vill hålla den i sidan? Nej, suck, jag ber att få tala om att man KAN hålla handen på magen utan att ha nåt annat än småkakor i… Så tycker i alla fall jag! /Ebba

    1. Känner igen det där och den som frågar väntar på svaret med förväntansfull blick, och jag som bara var mätt, eller trött eller ville lägga handen nånstans…: )

 7. Clara, Clara, Clara…… Du ingår i Go´ kväll-teamet, bara där ringer det en liten varningsklocka för vad en kvinna eller man gör när de är 40, inte när de är 20. Du är i 20-årsåldern! Jag har dessutom synpunkter på din frisyr, det ser ut som om du vore 40 när du egentligen är 80-talist och 20+. Kan du inte vara mer ung i sinnet? Jag menar, man kan tro att du är en småbarnsmamma, 40 år, med hus och säkert Volvo. Hunden är ju redan fixad. Baka och hemmafrusysslor….

  Varför ha bråttom? Vad har man då att se fram emot? Jag är 24. Jag har sambo men barn, hus, volvo och hund är drömmar. Jag vill ju ha något att se fram emot. Du har redan barn, du har redan hus, du har redan hund. Jag skulle kunna skaffa det bums, med en examen i bagaget och arbete, men varför förhasta sig när man kan drömma och dra ut lite mer på tiden? Resa bara han och jag och ägna tid åt varandra. Vi är fortfarande unga och kan backpacka ihop och köra igenom USA på 20 dagar ensamma, som ett kärlekspar utan en unge som hela tiden stjäl vår tid, det kan inte du. Man måste ju ha drömmar om detta! Det är så tråkigt att se att ungdomar, som vi faktiskt fortfarande är, både du och jag, inte kan leva här och nu utan tanke på underhåll av hus och en gapande barnunge. Det är rätt befriande för mig att inte ha dessa ting att uträtta idag.

  Jag säger inte vad du ska göra, det är ditt liv, men jag frågar varför du inte kunde drömma om detta istället för att skynda på? Det är som att jämföra med 10-åringar som börjar sminka sig redan nu, eller 20-åringar som du och jag som ger sig ut i hela världen och upptäcker, utan en unge som kräver tid, tålamod och som stjäl kärlekstid från mig om min sambo. Man kan faktiskt skjuta på vissa saker och njuta av livet här och nu utan att göra allt på en gång. Om man som du redan går in i Go´ kväll-världen som de flesta som är 40+ ser på, då blir det lite tråkigare. Väntar på ditt svar.

  1. Haha! Det här var det fånigaste jag läst! Snälla, varför har DU problem med att Clara inte “väntar med” att vara med i Go’ Kväll?! Varför får jag känslan av att Sara är en femtioårig gubbe med för mycket fritid? Åh, det här var bland det roligaste idag!

   1. Har tanken någonsin slaget dig Sara, att alla kanske inte har samma drömmar och visioner som du? Jag kan inte tala för klara, men som jag tolkar av bloggen det är Claras liv idag det liv hon har drömt om och velat ha. Varför vänta med att uppfylla sina drömmar? Varför vänta med att vara lycklig? Har Clara i och med barn och villa och make och hund inget mer att se framemot? Gosh vad cyniskt.

    Har du förresten sett Go’kvälls lördagsprogram? I mina ögon har de börjat profilera sig som lite mer “ungdomliga”, innan Ebba tog över på lördagarna såg jag sällan på Go’kväll för att jag tyckte det var tråkigt men numera tycker jag som 21-åring att det är ett väldigt trevligt och lättsamt program som jag mycket hellre ser på än mycket av det hjärndöda skräpet som går på andra kanaler. Program som dessutom ska tilltala ungdomar och yngre vuxna men som bara är töntiga och förnedrande. Listan över dessa program kan göras lång, men det kan vi ta en annan dag. Godnatt!

  2. Vilket B.S. jag är 40+ och hälften av mina tjejkompisar har “drömt” så länge att det har blivit svårt att få barn öht, när det sen var dags. så var inte så säker på att ditt sätt är det bästa sättet. Backpacka genom USA kan man göra resten av livet.

   1. Då tar jag det som en komplimang, att jag kan uttrycka mig moget och skriver som om jag vore äldre än vad jag är. 🙂 Kvinnor och män, jag festar och lever livet just nu. Ska snart på en stor resa. Det ska bli så jäkla kul. Volvo, hus och hund, det får vänta. Allt har sin tid och varför skulle jag ta allt på en gång? Makes no sense för mig! 😉

    1. Jag lever också livet och festar och har det fantastiskt kul utan den minsta tanke på barn eller hus, men jag sprätter inte folk på näsan och berättar hur det ska vara så fort man inte förstår (eller ens försöker sig på att förstå) deras livsstilar. Det om något är omoget.

    2. Och Clara lever inte livet eller? Vad lever hon då? Jag är så trött på fjollor som du som tror att era intressen är bättre än andras. Om Clara ville ägna mestadelen av sin tid åt fest och resor så skulle hon väl inte köpt ett hus i på Norrlands landsbygd och skaffat ett barn eller vad tror du? Uppenbarligen är hon inte avundsjuk på ditt liv, verkar mest som du vill intala dig själv att du har planerat ditt liv så himla perfekt och att hon inte har det. Men när du är 40 och har en småbarnsfamilj har hennes barn växt upp och hon är den som kan “leva livet” som du uttrycker det.

     1. Hahahahaha, och så ger du igen med samma mynt. “Men när du är 40 och har en småbarnsfamilj har hennes barn växt upp och hon är den som kan ”leva livet” som du uttrycker det.”

    3. Så festa är att leva livet? Utan fest finns inget liv? Då kan jag kontra med att det finns annat i livet som är viktigare än fest. Som man, barn, villa, vovve…

  3. Haha, “Sara”, kul inlägg. Tror du har lite för många egna hjärnspöken. Däremot är Clara frireligöst kristen, det kan förklara looken.

  4. Jag tycker att man får avgöra sådant själv, om det känns bra och rätt så kan man väl lika gärna satsa? Om inte så kan man även vänta. Det finns inga rätt eller fel. Jag är snart 23 och jag brukar se på Go kväll och jag är även gift…… Och för min del så skulle jag vilja ha betalt för att ” backpacka ihop och köra igenom USA på 20 dagar ensamma”, Som sagt alla vill inte samma ska i livet och man får faktiskt ha olika drömmar. Man behöver inte försöka leva efter nån slags norm om vad som anses rätt eller fel.

  5. Det har aldrig slagit dig att hus, en karriär som hon tycker är rolig, barn och man är Claras dröm? Alla drömmer vi om olika saker. Jag är 23 år och drömmer om att bli färdig med min sjuksköterskeutbildning så att jag kan få råd att skaffa hus på landet. Nästa sommar gifter jag mig. Min dröm är ett liv som gör mig lycklig och där jag får vara nöjd med min tillvaro. För mig skulle inte att backpacka USA runt innebära lycklig. Visst vill jag se världen, men det har jag resten av livet på mig att göra, även om jag skulle skaffa barn imorgon. Mina föräldrar är närmare femtio nu och reser runt som aldrig förr! Livet tar ju knappast slut för att man skaffar barn. Bara för att du drömmer om en sak och tycker att man som ung ska göra en sak så är det inte säkert att alla har samma dröm. Att utgå från sig själv på det sättet du gör är ganska inskränkt!

   Du får gärna drömma om att leva på ett sätt, men låt då mig, Clara och alla andra drömma ifred om att få leva som vi vill! Du har ingen rätt att diktera när man ska vilja något eller vara redo för något.

  6. Men gud, det där måste vara bland de mest trångsynta kommentarer jag läst på länge. Låt folk leva som de vill.

   Om jag ska tänka som du Sara, så måste jag ju uppmana dig att göra slut med din sambo! VARFÖR slösar du din ungdom på att vara sambo när du kan vara singel och LEVA LIVET?! Vad är du för tant som redan gått och stadgat dig…

   Näe sådär tycker jag verkligen inte. Men det är precis så du resonerar… Låt Clara leva som HON vill.
   Känns som det osar lite avundsjuka om ditt inlägg. Kanske är så att din kille inte vill fria eller skaffa barn med dig, och därför måste du klanka ner på Clara som har allt det underbara.

  7. Men du, varför måste man göra allt i en viss ordning?
   Jag är 3o idag, har två barn, en akademisk utbildning, heltidsjobb…jag har rest med och utan barn, med och utan man och jag kommer att fortsätta med det. Barnen ger så mycket och faktum är att jag är så grymt mycket effektivare med barn, jag använder verkligen den tid jag har.
   Precis som du säger Sara, man kan skjuta på saker, om man vill, men man kan också göra det i den ordning man vill, välja bort sådant man inte vill och lägga till annat som någon annan inte ville men som JAG vill och man kan alltid fortsätta drömma.

  8. Nej, jag kunde inte låta bli att kommentera detta jag också. Kan det vara så att du känner dig lite stressad av att läsa den här bloggen? En känsla jag fick, eller har jag missuppfattad dig och det är något annat du vill förmedla. Personligen är mina barn det absolut bästa som hänt mig. Så här i efterhand kan jag ibland ångra att vi inte försökte tidigare och när jag ser tillbaka kan jag liksom inte förstå vad jag gjorde alla dessa år. Hur som helst är det nog viktigt att tänka igenom sina livsval noga var man än är i livet, känna ett lugn och en trygghet i dem, oavsett vad de innebär. Vidare krävs det empati och förståelse för att kunna se att vi är olika. Vi känner oss nöjda och tillfreds utifrån olika grunder och det är enbart den egna personen och ingen annan som kan berätta vad dessa grunder ska bestå av. Många av oss, jag också, har gjort eller gör saker många gånger mer utifrån andras åsikter eller av samhället förutfattade mallar istället för att känna efter och vara sann mot sig själv. Det är inte lätt och vi lär oss nog under hela livet.

  9. Å andra sidan kan Clara ta det lugnt och ut och resa eller vad hon nu vill göra, när du sitter hemma och tar hand om ditt “tidskrävande” barn …………….
   Livet tar ju inte slut efter 40.

  10. Nej, Clara, varför gör du det du drömmer om, varför gör du det som känns rätt för dig just nu?

   Den här diskussionen börjar bli riktigt löjlig. Du kanske känner att det är ok att vänta med allt det där, men Clara kanske kände att det är det här hon vill just nu. Att du dessutom har mage att anmärka på Claras frisyr! Vad har det ens med saken att göra?! Jag hoppas verkligen att den här kommentaren är menad att vara ironisk. Dock har skämtet gått förbi och det var nog inte många som förstod.

   Varför vänta med det man vill göra? Man kan faktiskt dö imorgon, så varför inte göra det man drömmer om idag?

 8. Sara: Du har en poäng där, även jag tycker det är onödigt att kalla ett litet barn för skrikande unge rakt igenom. Clara: Du kanske inte skulle trycka i dig så mycket, så slapp du kommentarer om din figur…?

  1. Eller så kanske folk skulle kunna sluta vara puckade idioter. Då skulle hon också slippa kommentarer om sin figur.

   1. om det fanns en “gilla”-knapp här så skulle jag mata sönder den nu! 😀 (till hannas kommentar)

  2. Men jösses! Alla kan väl få leva så som de vill!? Och hon får väl trycka i sig hur mycket hon vill. Ska man behöva tänka på vad alla tycker hela tiden. Det är ju en omöjlighet att få ihop och man blir bara olycklig då.

   1. KILLAR kan vara minst lika elaka, försök inte göra det här till en tjejgrej! (Och bara för att klargöra ska jag säga att jag också tycker att Bias kommentar är “helt sjuk”.)

    1. Fast det är fan bara tjejer som är så utstuderat småelaka och biter åt på de mest sjuka ställena, åtminstone tycker jag det är extremt sällan man ser killar vara elaka mot varandra på det här sättet. Faktiskt. Hur jävla genusälskande man än vill vara… suck

 9. “Sara”, visst gör det ont när man inte kan ha allting samtidigt? Visst gör det ont när man ser andra ha det man själv allra helst vill ha? Det är så här du tycker, men alla gör inte det. Vem är du att bestämma vad som är rätt sätt att leva? Vem är du att ifrågasätta någon annans lycka?

 10. Ok, jag måste bara säga det igen…man blir alltid så glad av att gå in på din blogg. Vackra färger, starka och vackra kvinnor, underbara tips och en upphovsmakerska som vet hur man formulerar sig och inspirerar! Tack igen!!!

 11. Har börjar följa din blogg alldeles nyligen. Du skriver så bra. Vad du var vacker i den färgen på klänningen. Och vad fantastiskt duktig du är på att fota !!! Gått kurser ? Stor kram från Vindelnbo

 12. Åh Clara du strålar i din färgglada klänning! Vart kommer den ifrån? Har letat efter just en sån modell, långärmad och omlott över bysten och inte svart, så om du svarar vore jag evigt tacksam 🙂

 13. *Framförallt till “Sara”: Jag är ledsen att du missbedömt Clara så fullständigt. Men jag vill rekomendera dig att podda hem hennes sommarprat i P1. Kanske klarnar det lite mera då. Om du sysslar med ditt självförverkligande (vilket tydligen är att resa runt i USA) så är jag helt övertygad om att Clara är kapabel att fixa sitt, helt utan att någon av oss pekar åt vilket hål!!!!! Förresten: Kanske inte heller att du kunde se bilden i inlägget, men vad jag kan se så är är det bla. Ebba von Sydow, Gustav Fridolin och Clara Lidström. Vem av dessa tre är 40+????