Innan du kom

Det är så märkligt att tänka på att jag vid den här tiden förra året hade en bebis i magen istället för i famnen. Att jag inte ännu var mamma utan bara Clara. Nu är jag mamma Clara med allt vad det innebär. Jag minns inte hur det var att inte känna Bertil. Att få honom är ju den mest naturliga händelsen i hela mitt liv. Som en del i flödet bara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

65 kommentarer på “Innan du kom”

 1. Att få och ha barn är fantastiskt. Jag gillar dock att ha flera år mellan barnen, då blir det svårt att få till en trea. Och nu känner jag mig väldigt lycklig med de två jag har:)

  1. Åh vilken fin bild!

   Två av våra vänner har precis blivit föräldrar för första gången och här om dagen kom jag att tänka på att de nu inte längre är samma människor för oss. Hela deras värld kretsar ju kring det där lilla knytet nu och deras tillvaros förutsättningar har förändrats totalt – sådant förändrar människor. Dessutom har de en ny medlem för oss att lära känna, som hör till deras flock – så spännande!

 2. Det är ju världens mest naturliga och vanligaste händelse..men den absolut unikaste och mest världsomvälvande som kan inträffa i ens liv. Man blir sugen på att uppleva det många gånger 😛
  kram Fia

 3. Otroligt vacker bild!
  Ja när man fått ett barn så kan man verkligen inte tänka sig livet utan barnet.. Vad då har jag någonsin inte varit en ammam? helt overkligt!

 4. nej man undrar ibland vem sjutton man hade varit utan sina barn…
  det kan ju vara förbannat besvärligt och tålamodsprövande.. men ändock det vackraste som finns.

  lovisa

 5. Vilken fin bild! Va härligt det låter! Om ett år har jag också min första i min famn! Var på ultraljud idag o fick se det lilla livet som sparkar o har sig där inne, ljuvligt! Kram o god fortsättning!

 6. Ja där ser man hur det kan bli…jag hade tänkt att inte skaffa barn före 25,men här är jag,25 år och 2barn…and oh so happy!

 7. Skjønner godt hva du mener! For nøyaktig ett år siden var det 5 dager til termin, hele jula ble en veldig merkelig jul. Gikk bare og ventet og lengtet etter å møte den lille! Helt vidunderlig! Med enda mer vidunderlig nå som hun krabber rundt og skal røre all julepynten ♥

 8. Hej Clara
  Jag kan inte iheller riktigt komma ihåg hur livet kändes innan våra barn kom till världen. Känns som jag känt dem i all evighet. Den kärlek som man känner för sitt barn är så stor att man kan börja gråta bara man tänker på det.
  Underbar bild och jag måste få säga att jag älskar dina sunda värderingar om livet.
  Gott slut! Hoppas nästa år blir fyllt med spring i benen för Bertil!

  1. Haha. Vissa ja. Själv såg jag ut som en ko. Varken mer eller mindre. Kor är ju fina och så men knappast bland det vackraste som finns. Men Clara är vacker. Otroligt vacker.

 9. Hade själv planerat att aldrig skaffa barn alls. Tösen min var alltså högst oplanerad men det absolut bästa som hänt i mitt liv. <3 Har älskat varenda sekund av mina 7 år med henne.

 10. Sådär är det med mycket i livet tycker jag, inte bara med barn. Först fattar man ingenting och sen fattar man allt och det är den självklaraste saken i världen.
  Ibland förstår man inte ens hur man kunde leva före.
  Som när jag träffade min man.

  Kram Mrs G

   1. Gamla namn tycks vara väldigt IN nuförtiden,har en bekant vars dotter heter Helga,och en annans söner heter Albin,Alvin och Albert,på sitt sätt väldigt roligt,det är ju namn som annars försvinner…och vist blir dom gubbar och gummor även en dag 😀

 11. Fin bild på dig! Och superfina bilder på de snötäckta omgivningarna! Längtar så efter snön, men jag tvivlar faktiskt på att vi får någon i Göteborg denna vinter. Jag längtar så jag dagdrömmer att vi har ett torp i norra Sverige som vi kan åka till under julledigheten. 🙂

 12. Jag önskar också att jag en vacker dag får känna sådär, att det är så självklart att man har barn. Idag blir jag lika förundrad varje gång någon lyckas. Tyvärr så verkar det naturliga för mig vara att inte bli gravid trots många års försök, men än har vi inte gett upp hoppet om att det går att tvinga kroppen till det hjärtat vill.

   1. Hoppas ni får er efterlängtade skatt. Håll ut! Håller med om att du är helt otroligt vacker, snygg och underbar på bilden!
    Jag önskar att det där är du en dag Anna!

  1. Anna, vi sitter i samma båt!
   Jag håller tummarna för oss båda…

   Du är jätte fin Clara!

 13. Fina Clara!
  Jag tror inte din avsikt var att beröra med ditt inlägg på det sätt du berörde mig, men jag tackar dig för det. Jag förstår precis hur du känner. Tre jular har jag varit gravid, men bara två gånger med barn i famnen till nästa jul. Läs gärna detta inlägg om du har tid, så förstår du hur mycket dina och många andras små vardagsreflektioner betyder för många av oss:
  http://hosroos.blogspot.com/2011/12/nar-man-vet-att-nasta-ar-blir.html

  Kram från Josefin

 14. Vilken otroligt vacker bild! Att vara gravid är ju det näst bästa som finns, efter att ha sin knodd på riktigt förstås, fast det är liksom mer praktiskt med dem i magen, man vet vart man har dem hela tiden 🙂

 15. Så härlig bild! Väntar just nu på nr 2, blir så spännande att se vad det är för en liten rackare som tittar ut denna gång;)

 16. Hej!
  Hittade det här inlägget samt de senare i arkivet under december 2001- men på din förstasida ser jag inget inlägg nyare än 15 december när jag använder Google Chrome. Via mobilen dyker dock de nyaste inläggen upp på förstasidan som vanligt… Vet inte varför och hoppas nästan på att det bara är min dator som har ett personligt problem, men tänkte bara uppmärksamma dig på detta om det är något som händer alla Chrome-användare?

  Och när jag ändå är igång tänkte jag passa på att tacka dig för en fantastisk blogg och önska dig ett riktigt riktigt Gott Nytt År!

  1. (Testade just i Explorer och det fungerade som vanligt, dvs det här inlägget var det nyaste och översta på förstasidan…)

   1. Jag har samma problem och använder också google chrome, fast det senaste är från den 14:e. Mycket frustrerande.. Trodde att Clara inte hade uppdaterat på länge tills jag upptäckte ett oläst inlägg via bloggkommentatorerna.. 🙂

 17. Bilden är SÅ fin!
  Tänk om jag hade varit så snygg som gravid, men tyvärr har vi alla inte lika bra gener:)

 18. Jag brukar framförallt undra vad jag gjorde med allt tid som jag måste ha haft innan barnen föddes. Kan inte minnas det alls.

 19. Så vacker! Jag hoppas att jag får känna mig minst lika vacker om några månader när magen börjat växa ordentligt 🙂 Jag väntar min första och just nu har jag mest något degliknande på magen. Men jag älskar det för jag vet vad som väntar och växer och knakar där under.

 20. Jag kan inte heller tänka mig ett liv utan barnen. Men jag var motspänstig i början. Då kunde jag verkligen tänka mig ett liv utan barn. Att få en bebis var en grov chock och att läsa om barn på bloggar och Mama har ju ingenting med verkligheten att göra. Verkligen, verkligen inte.

 21. Det är verkligen en gåva, dessa små barn. Både min man och jag har drömt liknande nu på jullovet: om våra små barn. Nu är de stora och är hemma och hälsar på. /Tacksam

 22. Jag önskar så innerligt att jag också får känna det där. Snart! Men det vill sig inte riktigt vägen för mig. Det har till och med gått så långt att jag var tvungen att sluta läsa din blogg ett tag eftersom du skriver mycket om mammalivet. Och det är ju galet! Har hittat tillbaka nu 😉 och hoppet om att 2012 kanske kan bli mitt år känns starkt. Så håll tummarna!

  Önskar er ett riktigt gott nytt år!
  /Karolin

 23. Vackraste Clara, ville bara säga att du måste nog vara den mest inspirerande nya mamman att aspirera till i tider som dessa. Alla lyckönskningar till dig och din familj! <3