Skav av vildsvin med kokt potatis och lingon på blåvitt porslin.

Viltkött, kokt potatis och lingon. Jag är så tacksam för dagar som dessa, när Jakob är ledig en vanlig måndag så att vi kan hänga hela familjen.

Ute vräker det ner snö så den inplanerade loppisturen har vi avstyrt. Är jobbigt att köra bil med all snörök.

Jag lagade vildsvinsskav till lunch idag, med lingon och potatis.  Det är enkelt, vildsvinsskav brukar finnas i frysdisken och en förpackning är lagom till två personer.

Vildsvinsskav

Portioner

ca 4

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 1 förpackning viltskav (av valfritt slag)

  • Grädde

  • Soja

  • Peppar

  • Potatis

  • Lingon

Gör så här

  • Smält smöret i en stekpanna och dela på det halvtinade skavet med en kniv eller stekspade.
  • Stek lite åt gången i generöst med smör, så att det får en fin stekyta.
  • Häll sedan på grädde och en skvätt soja.
  • Låt puttra i pannan några minuter och smaka av med salt och peppar.
  • Servera med kokt potatis och några lingon strösslade på toppen.