På nattduksbordet

Jag blev lite trött på mitt gamla nattduksbord så dessa kistor fick komma till användning istället. Visst är de vackra?! Bredvid på golvet står en Tintin-affisch och ovanpå bordet en klocka som tickar så högt att Jakob vill slänga bort den.

På nattduksbordet står också vattenglas (tänk att det finns människor som går och sover utan att ta med sig vatten?! ) och så en blandad kompott läsning. Stora studiebibeln, senaste Allt i hemmet, Tomas Tranströmers samlade dikter och så Family Living den ostädade sanningen. En riktigt riktigt fin bok! Något annat går faktiskt inte att ha på nattduksbordet då lillen äter/knycker allt som kommer i hans väg. Om inte hunden hinner före.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

53 kommentarer på “På nattduksbordet”

 1. Jag tycker nog att hundar har all rätt att äta allt som ligger obevakat och åtkomligt. Ur den synpunkten verkar det vara rätt höjd på ditt nattduksbord.
  Det snyggaste nattduksbordet jag har sett var dock en gammal radiogrammofon.

 2. Godmorgon
  Det ser fint ut. Vi ska här hemma börja med renovering av sovrummen, just nu är det ett virrvarr av stök. För många böcker och mina tidningar framme. Det får ta den tid det tar, mannen dubbel arbetar och jag har jobbig värk ikroppen. Men man lär sej att leva med oxå. Clara dej blir man glad av..kram.

 3. Ser helt underbart ut. Vårt sovrum är det mkt turkos och vitt. Älskar det känns som jag aldrig kommer att tröttna på det. Heja heja Jakob, jag slänger tom ut armbandsklockor som tickar för högt 🙂

  1. Haha, det där känner jag igen. Får ha en sportflaska bredvid sängen nu istället =)

 4. Mysigt med gamla kistor, som kommer till användning, men jag håller med Jakob angående väckarklockor som tickar. Inget störande tickande här heller, hur vackert det än ser ut.

 5. Haha, min sambo retar mig alltid för det där med vattenglaset, jag visste väl att det fanns fler vettiga människor i denna värld!

 6. Jag är så imponerad av färg återgivningen på dina bilder, mycket fint och uppiggande.

 7. Vad mycket fint du har som bara är att plocka fram (tänker på dessa gamla kistor). En tickande klocka brukar låta hemtrevligt, du skulle skaffa en gammal väggklocka med vacker klang och tickande.Tintin-affischen riktigt fin.

 8. Vad mysigt! Jag skulle aldrig heller kunna sova utan att ha med mig vatten! Inte med en högt tickande klocka heller för den delen, haha, så jag förstår att Jakob vill slänga den 🙂

 9. ser super fint ut!
  Om du vill så hade det varit jätte skoj att få se mer av inredningen och dina egna pyssel du gjort till din son. Det är generellt svårt att hitta roliga inredningstips till barn tycker jag..

 10. ja verkligen jättefin kista!! jag samlar pà gamla resväskor, dem kan man ha en massa spännande saker i! eller stapla pà hög som sängbord, varfÖr inte? 🙂

 11. Wow, supersnyggt! Toksnygg affisch, vill ha!!! Klockan var också super, men jag är såååå känslig för för högt tickande, så frågan är om jag skulle ha stått ut med den :). Det händer inte ofta att jag inte har saker som jag tycker om för att de stör på något vis, men tickande är det något speciellt med, jag tål det inte ;). Ha en toppenlördag!
  Kram Jennifer

 12. Ser väldigt mysigt ut, ordning och reda och fina färger.
  Dessvärre ser nog vårt sovrum mer ut som i boken på ditt nattygsbord, Family living.
  Bibeln och Tranströmer återfinns här dock. 🙂
  Trevlig helg!

 13. Clara, kikade in på din blogg för någon vecka sedan och sen dess har en slags frid infunnit sig. En frid som säger att man får vara hemma och pyssla, att man får flytta ut på landet och vara nöjd.
  Att man kan vara en karriärskvinna utan stureplan och mingel. Inspiration.
  Jag är 26 och det enda jag riktigt vet att jag vill är att jag vill ha hus mer stora fönster och härliga slitningar som jag kan få ta hand om.
  Det ska jag skaffa mig.
  En tanke slår mig dock, det verkar lite väl mysigt och perfekt i din värld?
  Klart du har skavanker som alla oss andra och att ingen är perfekt, men man blir lätt lite avundsjuk på den harmoni som verkar råda i ditt hus.
  Visa gärna en bild nästa gång du misslyckad med ett pyssel eller välter ut en kanna saft =) Kram

 14. Om man ändå hade så mkt plats att man kunde ha två kistor brevid sängen.. själv har jag en 12 cm bred planka som nattygsbord…Och, jag tar inte med mig ett glas vatten till sängen? Är jag konstig då eller? Jag dricker vatten innan jag går och lägger mig och sen sover jag som en sten, då behöver man ju inte ha vatten vid sängen 🙂

 15. Jag har sökt Tintin affischer. Var köpte du din? Någon annan som vet var man hittar liknande? Tack Clara – du förgyller min tillvaro.

 16. ha ha Å vad jag förstår din man! Jag kan bli tokig på tickande klockor. De må vara hur fina som helst men jag klarar bara inte av det när jag ska somna. tick tack tick tack…smACK, in i väggen. Tintin tavlan är ju to die for, och kistorna också!

 17. Fina grejer, men avslaget nattvatten är det äckligaste som finns. Föredrar att gå upp om jag vaknar och är törstig. Händer en gång i halvåret.

 18. Apropå tickande klockan så fick jag ett tips en gång – ställ ett glas över klockan så hörs den inte så mkt! Vette 17 om det funkar.. 🙂 Kanske svårt att hitta ett så stort glas, men kanske en glaskupa? Snyggt också!

 19. Vad lustigt! Tänk att jag precis fick hem Rackham den Rödes skatt på franska! Tanken är att jag ska fräscha upp mina kunskaper i språket. Vad fint det blev!

 20. Ta då hänsyn till Jacob och placera den i ett annat rum? 😛 Fin är den i alla fall, så ge fasen i att slänga!

 21. Klart man måste ha ett glas vatten vid sängen! annars är mitt sängbord belamrat med inredningsmagasin, anteckningsblock med skisser och idéer men även här återfinns en bibel 🙂

 22. Snyggt! Älskar Tintin och Tintin-affischer! Hängde upp en själv häromdagen. 🙂
  Och klart man ska ha en vattenglas vid sängen, allt annat är otänkbart. 😉

 23. Jättefint!
  Älskar Family Living och uppskattar att du har den, dina foton från hemmet återskapar inte riktigt verkligheten bokens bilder visar, tur att det finns plats för båda stilarna!

 24. Istället för vattenglas rekommenderas en sportdrycksflaska med vatten! Varar kallt längre och är inte lika jobbigt om man välter!

 25. Vatten vid sängen är ett måste. Anti-deppmedicinerna som jag slutade med för flera år desan verkar ha gjort mig kroniskt muntorr. Tyvärr välter jag ut det titt som tätt, eller så gör Lillan det. Vet inte riktigt vad vi ska göra åt det, man har liksom inte full koll nyvaken i mörkret. Och så vill katten dricka men jag lägger en bok, papper etc över.

  Åh vilken snygg Tintinaffish! Klockan är snygg med men ta ut batteriet så kan den stå och bara vara snygg, annars vänjer man sig och då blir det svårt att sova utan den. Jag var var vid en tickande klocka men när jag bytte rum kunde jag inte sova på ett tag för att det inte tickade.

 26. Varför måste man ha med sig vatten när man ska sova? Fattar inte poängen. När dricker ni det? Mitt i natten eller det första när ni vaknar? Om jag är törstig på kvällen dricker jag då, om jag är det när jag vaknar går jag upp och dricker. Men det händer så sällan att det inte motiverar ett ständigt glas vid sängen. Äter ni för salt mat? Mysko.
  Om man medicinerar så är det en annan sak – då är det klart att det kan behövas…

 27. Du, den där gamla klockan har den lysande visare när det är mörkt? Isf hiva den åt skogen, eller kolla med en geigermätare först!