En av förmånerna med att bli sminkad av duktiga makeup-artister är alla små knep man lär sig. Jag sminkar mig sällan i vardagen men när jag ska iväg någonstans brukar jag använda dessa produkter för att få en riktigt fin och jämn hudton.

Först smörjer jag in ansiktet med ekologiska Skin perfect moisturiser från Picaut. Två varv, med några minuters mellanrum. För att verkligen bli återfuktad. Sedan använder jag Make up stores concealer Cover all mix.Den innehåller tre olika färger man blander ihop själv till den rätta nyansen. Dels duttar jag under ögonen. Dels i ögonhålorna. Sedan runt näsvingarna som alltid är röda och så i mungiporna. Överallt där det är lite rött, mörkt eller blåaktigt duttar jag concealer. Det gör hela skillnaden! Jag använder den neutrala färgen i dosan och mixar med antingen den röda eller gula nyansen. Runt ögonen använder jag den rödtonade varianten som neutraliserar blått. Runt näsvingar använder jag den gula varianten som tonar ner det röda.

Därefter använder jag en borste från ID och en fantastisk flytande foundation från MAC, Face and body foundation, som alla makeupartister jag blivit sminkad av använder. Jag penslar hela ansiktet och även öronen och halsen. Den är väldigt tunn och ger ett osminkat och “naturligt” intryck. Därefter adderar jag rouge, mascara och skuggor – men det skiftar från tillfälle till tillfälle vad jag använder.