Bästa modellen

Förra veckan när jag var på säljdragning på Bonnier såg jag ut såhär! I min fina loppisfyndade fodralkläning med peplum-midja!

Sitter som en smäck sedan Anna ändrade några sömmar.

Armbanden har Anna gjort och skorna köpte jag på kalasrea. Kostat något kring 3000 i originalpris fast jag fick dem för halva reapriset. Det är de dyraste skor jag någonsin haft på fötterna. Nej förresten – det stämmer inte. De dyraste skorna jag haft var Charlotta Flinkenbergs Louboutins som jag lånade till en plåtning.

Just den här modellen på toppar finns det gott om i butikerna just nu. Både Lindex och H&M har toppar med den sk. peplum-midjan. Dock har jag inte sett så många klänningar med samma stuk. Jag gillar det i alla fall skarpt då det accentuerar midjan men ändå låter magen andas och puta lite som den vill under “kragen”. Jag ska låta Anna rita av mönstret och sy upp ett gäng till mig i fler färger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

55 kommentarer på “Bästa modellen”

 1. Du är jättesöt ! och vad roligt med lite annorlunda kläder på dig, coolt. Du klär verkligen i det mesta, lyllos dig!

 2. Kläder som låter magen andas och pluta är definitivt mina favoriter! Fyfanken för plagg som stramar åt sådär att plutmagen fylld med mat och gott inte får andrum. Peplum-midjan inför jag i garderoben snarast!

 3. Förbaskat snygg klänning, den är du säkert ensam om. Armbanden ser lite små tuff ut. Lyckost som har en syster Anna.

 4. Så fin du är Clara och så enkel..kul att du har vintage klänningar …min dotter hon går omkring i mina 60-tals klänningar..den som spar han har–

 5. Detta var nog den finaste klänning jag sett på dig! Blev själv riktigt sugen på något liknande. Jag är textillärare, har sytt en del kläder i mitt liv men har aldrig hört ordet “Peplum-midjan”! Jättefint!

  Jag har inte alls din klädstil (som jag dock tycker är härlig på dig), är en jeanstjej (på snart 64 år) och använder klänning alltför sällan. Men en som jag köpte för 20 år sedan, med draperingar snett över magen trivs jag fortfarande i. Den är storblommig i rött och blått på vit botten. Den döljer också en lite putande mage, som vi kvinner ofta har 😉

  Ps. Jag följer din blogg dagligen och även om jag inte köper allt du skriver eller visar så är du såå inspirerande.

   1. Tack för det! Jag har själv letat och letat i ordförrådet efter rätta svenska termen. Skört är det ju!

 6. Hej Clara! Får jag fråga som inte känner till bakgrunden. Var kommer namnet Underbara Clara från? Har du kommit på det själv – häftigt i så fall tycker jag 🙂 – eller är det någon annan som har myntat det?

 7. Gillar också sådan midja. Himla mycket! Det blir så fin form då. Är trött på plagg med rynkor mitt fram. Då blir ju den där magen man vill dölja större! Vem har hittat på något så dumt?

  1. Ja, jag håller med. Kan absolut inte ha de kläder som varit moderna så länge, med rynk under bysten. Det här är mycket klädsammare. Ursnyggt!

 8. Snygg! Jag myste också ut och fynda lite nya kläder. Vet faktiskt inte sist jag köpte nytt. Det får nog bli lite Beyond Retro snart!

 9. Verkligen en härlig klänning, och skulle vilja ha den till min samling av klänningar. Tror dock det inte skulle passa mig då jag är rätt liten och smal, i normala fall.

 10. Du är alltid så himla rolig och åååh vilken fin klänning! Har precis börjat följa din blogg och tycker du verkar vara en alldeles ljuvlig person! Kan man köpa armbanden nånstans?

 11. Clara, du som har makt och du som folk lyssnar på. Kan du ta upp frågan om varför secondhandbutiker de senaste månaderna har höjt priserna riktigt rejält? Det lönar sig knappt att handla där längre och det blir inte lika inspirerande att handla då, vilket är mycket tragiskt.

  1. Det är väl inte svårare än att de har sett att de fortfarande säljer saker för dessa priser? Det är som vissa second hand i London som kläderna kostar mer i än nya kläder och då pratar jag ändå inte om sådana som säljer märkeskläder utan bara annorlunda vanliga kläder som sticker ut lite.

 12. Så himla lyxigt att ha en sy-duktig syster!

  Jag äger en symaskin, men det är väl ungefär så långt det går.. Längtar tills dagen då jag bor större, då ska jag ha en pysselhörna. Kanske kan symaskinen få plats där också, då är det i alla fall lite mer troligt att jag orkar sy något. ^^

 13. Först och främst gillar din uppdaterade stil, grym klänning. Skulle gärna hänga med din syster (följer hennes fina blogg)på beyond retro en dag och få en uppdaterad stil. Jag som älskar kläder, hittar numera nästan inget som jag känner mig som jag i. Sedan vill jag med passa på att säga att jag har följt din blogg sedan ditt sommarprat förra sommaren och den ger mig verkligen mycket. Framförallt ett andningshål där jag kan drömma mig bort från storstadsbruset och bara vara! Fortsätt så! Kram