Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer på “Lökfrossa”

 1. Det tycker jag du gör rätt i, särskilt nu när våren verkar ha tagit lite paus. Då kan en behöva något som muntrar upp. 🙂

 2. Jag håller hårt i påsken ännu, det är ju sånt sabla surväder här i stan så det behövs lite färg och fägring hemma.

 3. Underbart fina små solstrålar i en fantastiskt fin burk – kan det bli bättre?
  Ska nog hålla ögonen öppna efter några jag med:)
  Kram/ Ninni

 4. Hej Clara! Dagens trädgårdsfråga från en glad amatör: Vi har nu lite försiktigt börjat odla grejer att småningom sätta ut på vår balkong (man får jobba med det man har, helt enkelt). Kul! Köpte också en pelargon för första gången och förvånades över att det fanns särskild jord och särskild näring för dessa blommor. Köpte näringen, men tror du att det behövs en specifik jordsort (med särskilt ph) eller kan det funka med vanlig? Tack på förhand och trevlig trädgårdsvår! 🙂

  1. Det går jättebra med vanlig jord men med pelargonjord blir dom större och kraftigare. Jag tycker inte att det är värt att betala mer.

   1. Anna, har du även koll på kaktusjord, om det är värt att köpa särskild sån? Har odlat många sorters kaktusar/suckulenter i vanlig jord tidigare och det har oftast gått bra, men de senaste veckorna har jättemånga av mina krukväxter dött samtidigt (blev kanske lite ivrig med vattningen) så nu får jag börja om från början igen liksom

 5. min ekonomi har varit så fålig denna påsk att jag har inte haft några blommor alls…och inte fått några heller,men jag glädjer mej med att se på dina,super nice!

 6. Det var nästan att jag gjorde detsamma i em. De var ju så billiga nu efter påsk,men vi är inte hemma i helgen, så det fick vara.
  Påskliljor kan man njuta av länge, länge än.Var och tittade på en stor liljeodling för ett par år sedan, utanför Ramkvilla i Småland. Ett par bröder hade satt så kopiöst med lökar i ölika´form o färg . Det var helt magiskt att vandra runt och bara titta. Kramar!

 7. Vilka fina!
  Tips: Om du gräver ner lökarna i trädgården när blommorna vissnat så får du njuta av dem nästa år igen.

  1. Precis vad jag tänkte skriva. Jag köper några nya varje år, sen när de är överblommade åker de ut i skogsslänten. Där kommer nu fler och fler för varje år. I år blommade de lagom till påsk! Solgula glädjespridare!

 8. Snyggt Clara! Vi hade exakt en sådan brödburk när jag växte upp. Nu undrar jag vart den försvann? Har ena syrran snott den månne? Fick ju inspiration att plantera i den nu!

 9. Åh vad fint det blev Clara!
  Jahaa, i kommentarsfältet lärde jag mig nu lite nytt om påskliljor och så, mina första lökar har redan vissnat och jag har hoppats på att det kommer nya blommor nu när jag planterade ut dem i rabatten, men det kommer ju inte hända verkar det som. Jag får nog flytta dem till en mindre central plats så länge då så får de komma tillbaka i all sin prakt i nästa vår.
  Tack för tipsen ni som kan.
  Kram Jinni

 10. Fördelen med lökväxterna är ju att man kan njuta av dem nu ,men också nästa år ifall man planterar dem efter avslutad blomning.

 11. Ja det blir ju nästan ännu finare när de köps för halva priset.
  Så ner med dem i trädgården när de vissnat.
  Jag har både vissnade krokusar och minipåskliljor som väntar på att bli utplanterade.