Alexmo gjorde en lista och utmande mig att svara pÄ nÄgra frÄgor. Nu utmanar jag er att svara vidare pÄ era bloggar!

1. Vem Àr den absolut roligaste personen du vet?

Det Àr omöjligt att sÀga men det roligaste jag vet det Àr nÀr folk ramlar och slÄr sig. Inte i verkligheten alltsÄ, det Àr ju jÀttehemskt. Men pÄ hemvideofilmer. Som Americas funniest homevideos. Det Àr rent ÄngestdÀmpande att titta pÄ men kanske inget tecken pÄ god smak. En aha-humorupplevelse var annars nÀr jag var cirka elva Är gammal och lÀste Baron Munchhausens Àventyr.

2. Vilken Àr din paradrÀtt?

Pizza! Jag bjuder jÀmt mina vÀnner pÄ det och jag tycker faktiskt att jag Àr riktigt grym pÄ att baka pizza

3. Vem Àr din förebild?

Jesus. Men det kan kÀnnas lite ouppnÄeligt. Jag vÀljer att inspireras av olika personer. Plockar det bÀsta av olika mÀnniskor helt enkelt. Jag lÀser Pippiböcker regelbundet för att peppa upp mig. En av de finaste komplimanger jag fÄtt var nÀr min svÀrmor sa att jag pÄminner om Pippi.

4. Vem borde börja blogga?

Det vore ju fantastiskt om Jane Austen pÄ nÄgot sÀtt kunde blogga trots att hon Àr död sedan nÄgra hundra Är. Jag hade gÀrna lÀst hennes syrliga, elaka blogginlÀgg och underfundiga humor.

5. Om du var tvungen att vĂ€lja – din blogg eller ditt facebookkonto?

Bloggen. Facebook Àr mer ett nödvÀndigt ont tycker jag. I perioder har jag stÀngt ner mitt konto helt.

6. Är du bra pĂ„ att löneförhandla?

Jamen det tycker jag att jag har varit. Inom vissa omrÄden. Inom andra Àr det total katastrof. Men jag börjar lÀra mig. Det gör man genom att rÄdfrÄga snÀlla personer i samma bransch som delar med sig av sina kunskaper. Och att i gengÀld vara generös tillbaka och bistÄ med det man kan bistÄ med.

7. Hur mycket tid lÀgger du pÄ ditt bloggande?

Jag lÀgger nog fem timmar om dagen ca sex dagar i veckan Äret om. Men inte bara pÄ att skriva utan pÄ allt som Àr runtomkring bloggen. LÀsa andras bloggar för att hitta Àmnen att skriva om, svara pÄ kommentarer, svara pÄ mail, fota och redigera bilder. Osv..

8. Vilken film sÄg du senast?

Ser sĂ„ oerhört lite film. Jag gillar inte film för det Ă€r för kort! Över pĂ„ 100 minuter liksom – jag vill lĂ€sa tegelstenstjocka romaner och se tv-serier som har flera sĂ€songer. Jag gillar att följa karaktĂ€rerna över tid och bli vĂ€n med dem. Senaste tv-serien jag sĂ„g var Boardwalk Empire. Riktigt riktigt bra!

9. Du fĂ„r massa pengar – vad betalar du av först CSN-lĂ„net eller bolĂ„net?

Mitt csn lÄn Àr pÄ 20 000 sÄ jag skulle nog lösa bÄda lÄnen samtidigt. Sedan investera i ett vÀxthus och bygga en jordkÀllare sÄ att jag skulle kunna odla Ànnu mer och förvara det bÀttre. Bli sjÀlvförsörjande. Kanske köpa en fjÀllko?

10. Vad tycker du om ordet entreprenör?

Ett fint ord, som tyvÀrr har en ganska negativ klang pÄ grund av allehanda penninggalna typer som kidnappat det. För mig Àr en entreprenör nÄgon som brinner för nÄgonting och kÀmpar för att förverkliga det. Inte för att bli rik utan för att personen ifrÄga Àr sann mot sitt hjÀrta och sina visioner.

11. Lever du som du lÀr?

Ibland. Oftast. Jag Àr vÀldigt medveten om nÀr jag inte gör det och det plÄgar mig oerhört. Jag tror att en av de stora lyckorna i livet (kanske den största?) Àr att fÄ leva i enlighet med sin tro och sina vÀrderingar. Att inte kunna stÄ för det liv man lever Àr hemskt.