Alexmo gjorde en lista och utmande mig att svara på några frågor. Nu utmanar jag er att svara vidare på era bloggar!

1. Vem är den absolut roligaste personen du vet?

Det är omöjligt att säga men det roligaste jag vet det är när folk ramlar och slår sig. Inte i verkligheten alltså, det är ju jättehemskt. Men på hemvideofilmer. Som Americas funniest homevideos. Det är rent ångestdämpande att titta på men kanske inget tecken på god smak. En aha-humorupplevelse var annars när jag var cirka elva år gammal och läste Baron Munchhausens äventyr.

2. Vilken är din paradrätt?

Pizza! Jag bjuder jämt mina vänner på det och jag tycker faktiskt att jag är riktigt grym på att baka pizza

3. Vem är din förebild?

Jesus. Men det kan kännas lite ouppnåeligt. Jag väljer att inspireras av olika personer. Plockar det bästa av olika människor helt enkelt. Jag läser Pippiböcker regelbundet för att peppa upp mig. En av de finaste komplimanger jag fått var när min svärmor sa att jag påminner om Pippi.

4. Vem borde börja blogga?

Det vore ju fantastiskt om Jane Austen på något sätt kunde blogga trots att hon är död sedan några hundra år. Jag hade gärna läst hennes syrliga, elaka blogginlägg och underfundiga humor.

5. Om du var tvungen att välja – din blogg eller ditt facebookkonto?

Bloggen. Facebook är mer ett nödvändigt ont tycker jag. I perioder har jag stängt ner mitt konto helt.

6. Är du bra på att löneförhandla?

Jamen det tycker jag att jag har varit. Inom vissa områden. Inom andra är det total katastrof. Men jag börjar lära mig. Det gör man genom att rådfråga snälla personer i samma bransch som delar med sig av sina kunskaper. Och att i gengäld vara generös tillbaka och bistå med det man kan bistå med.

7. Hur mycket tid lägger du på ditt bloggande?

Jag lägger nog fem timmar om dagen ca sex dagar i veckan året om. Men inte bara på att skriva utan på allt som är runtomkring bloggen. Läsa andras bloggar för att hitta ämnen att skriva om, svara på kommentarer, svara på mail, fota och redigera bilder. Osv..

8. Vilken film såg du senast?

Ser så oerhört lite film. Jag gillar inte film för det är för kort! Över på 100 minuter liksom – jag vill läsa tegelstenstjocka romaner och se tv-serier som har flera säsonger. Jag gillar att följa karaktärerna över tid och bli vän med dem. Senaste tv-serien jag såg var Boardwalk Empire. Riktigt riktigt bra!

9. Du får massa pengar – vad betalar du av först CSN-lånet eller bolånet?

Mitt csn lån är på 20 000 så jag skulle nog lösa båda lånen samtidigt. Sedan investera i ett växthus och bygga en jordkällare så att jag skulle kunna odla ännu mer och förvara det bättre. Bli självförsörjande. Kanske köpa en fjällko?

10. Vad tycker du om ordet entreprenör?

Ett fint ord, som tyvärr har en ganska negativ klang på grund av allehanda penninggalna typer som kidnappat det. För mig är en entreprenör någon som brinner för någonting och kämpar för att förverkliga det. Inte för att bli rik utan för att personen ifråga är sann mot sitt hjärta och sina visioner.

11. Lever du som du lär?

Ibland. Oftast. Jag är väldigt medveten om när jag inte gör det och det plågar mig oerhört. Jag tror att en av de stora lyckorna i livet (kanske den största?) är att få leva i enlighet med sin tro och sina värderingar. Att inte kunna stå för det liv man lever är hemskt.