Listan

Alexmo gjorde en lista och utmande mig att svara på några frågor. Nu utmanar jag er att svara vidare på era bloggar!

1. Vem är den absolut roligaste personen du vet?

Det är omöjligt att säga men det roligaste jag vet det är när folk ramlar och slår sig. Inte i verkligheten alltså, det är ju jättehemskt. Men på hemvideofilmer. Som Americas funniest homevideos. Det är rent ångestdämpande att titta på men kanske inget tecken på god smak. En aha-humorupplevelse var annars när jag var cirka elva år gammal och läste Baron Munchhausens äventyr.

2. Vilken är din paradrätt?

Pizza! Jag bjuder jämt mina vänner på det och jag tycker faktiskt att jag är riktigt grym på att baka pizza

3. Vem är din förebild?

Jesus. Men det kan kännas lite ouppnåeligt. Jag väljer att inspireras av olika personer. Plockar det bästa av olika människor helt enkelt. Jag läser Pippiböcker regelbundet för att peppa upp mig. En av de finaste komplimanger jag fått var när min svärmor sa att jag påminner om Pippi.

4. Vem borde börja blogga?

Det vore ju fantastiskt om Jane Austen på något sätt kunde blogga trots att hon är död sedan några hundra år. Jag hade gärna läst hennes syrliga, elaka blogginlägg och underfundiga humor.

5. Om du var tvungen att välja – din blogg eller ditt facebookkonto?

Bloggen. Facebook är mer ett nödvändigt ont tycker jag. I perioder har jag stängt ner mitt konto helt.

6. Är du bra på att löneförhandla?

Jamen det tycker jag att jag har varit. Inom vissa områden. Inom andra är det total katastrof. Men jag börjar lära mig. Det gör man genom att rådfråga snälla personer i samma bransch som delar med sig av sina kunskaper. Och att i gengäld vara generös tillbaka och bistå med det man kan bistå med.

7. Hur mycket tid lägger du på ditt bloggande?

Jag lägger nog fem timmar om dagen ca sex dagar i veckan året om. Men inte bara på att skriva utan på allt som är runtomkring bloggen. Läsa andras bloggar för att hitta ämnen att skriva om, svara på kommentarer, svara på mail, fota och redigera bilder. Osv..

8. Vilken film såg du senast?

Ser så oerhört lite film. Jag gillar inte film för det är för kort! Över på 100 minuter liksom – jag vill läsa tegelstenstjocka romaner och se tv-serier som har flera säsonger. Jag gillar att följa karaktärerna över tid och bli vän med dem. Senaste tv-serien jag såg var Boardwalk Empire. Riktigt riktigt bra!

9. Du får massa pengar – vad betalar du av först CSN-lånet eller bolånet?

Mitt csn lån är på 20 000 så jag skulle nog lösa båda lånen samtidigt. Sedan investera i ett växthus och bygga en jordkällare så att jag skulle kunna odla ännu mer och förvara det bättre. Bli självförsörjande. Kanske köpa en fjällko?

10. Vad tycker du om ordet entreprenör?

Ett fint ord, som tyvärr har en ganska negativ klang på grund av allehanda penninggalna typer som kidnappat det. För mig är en entreprenör någon som brinner för någonting och kämpar för att förverkliga det. Inte för att bli rik utan för att personen ifråga är sann mot sitt hjärta och sina visioner.

11. Lever du som du lär?

Ibland. Oftast. Jag är väldigt medveten om när jag inte gör det och det plågar mig oerhört. Jag tror att en av de stora lyckorna i livet (kanske den största?) är att få leva i enlighet med sin tro och sina värderingar. Att inte kunna stå för det liv man lever är hemskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Listan”

 1. Kul läsning! Jag försöker också leva som jag lär och är smärtsamt medveten när jag inte gör det. Men nånstans försöker jag vara tillåtande mot mig själv. Det gör mig inte gott att tycka att jag inte är tillräckligt bra för att jag till exempel äter kött. Av etiska skäl skulle jag vilja låta bli, men jag tycker det är förbenat gott att äta det ibland. Jag gör ett val som avviker från mitt ideal och jag är inte sämre människa för det.

 2. Hejsan Klara!
  Jag har följt din sida länge och tycker den är jätte bra och inspirerande men bakgrunden som du har nu gör att texten blir jättesvår att läsa. Den är jättefin och så men texten syns inte så bra.

 3. Att leva som man lär är förstås det ultimata men ingen klarar av att vara en supermänniska hela tiden, varje dag, året runt och ändå tycker jag att du verkar vara så nära det man kan komma!
  Hur som helst är du en stor källa till inspiration och för mig kvittar det om du inte alltid gör juice på dina egenodlade morötter och tvättar fönstren med hemgjord ättika utan köper importerade kiwifrukter från Nya Zeeland och flyger till Stockholm någon gång ibland!

 4. Vad mycket tid du lägger på din blogg, reagerade jag på. Jag lägger kanske tio minuter per dag, inte undra på att din är så bra. Men det är klart, det är ju ditt levebröd!

 5. Du borde försöka med Mad men. 60-tal, flera säsonger och välgjort som bara busen. Ett tips.

 6. Wow! Bra svar 🙂 men diggar svaren på 3 o 4 mest 😉 kul att veta att nån är lika nördig som jag 😉

 7. Reagerar på 8, för jag är precis tvärtom! Alltså, kan inte se filmer för de är för långa. Serier med ungefär halvtimmesavsnitt är mycket mer hanterbart för någon med attentionspan av modell guldfisk.

  Håller med om att det var bra frågor, och svar såklart, väldigt blandat av högt och lågt. 😀

 8. Kul att läsa! Jag missar/glömmer ofta TV:n så därför är det lite svårt att hänga med i serier osv. Glömmer ofta bort att gå på bio också, dock SKA jag se Hungerspelen! 🙂

  Mad men försöker jag följa och Alcatraz fastnade jag i bara av en slump. Förutom det är jag väldigt tacksam över att man kan se mycket på nätet, när det passar en själv.

 9. Bra frågor & intressanta svar, den lånar jag rakt av. Men allt oj, så mkt tid du lägger på din blogg, inte konstigt att den är så bra.

 10. Vad du är bra! Det här var jätteintressant att läsa! Jag håller med dig om att en av de stora lyckorna i livet (kanske den största?) är att få leva i enlighet med sin tro och sina värderingar. Kram!

 11. haha, jag älskar också när det ramlas! Såååå roligt! Är själv rädd för att ramla, halka på is, etc. Det finns nog ett samband. Gillar inte när barn eller fulla vuxna ramlar. Rätt mycket av den varan i america s funniest..
  Älskar din blogg!

 12. Så roligt! Jag har länge tänkt att skriva till dig nån gång att du påminner mig om Pippi Långstrump 🙂 Pippi-böcker, Pippi-filmer etc är väldigt populära hemma hos oss just nu och varje gång jag läser eller ser en film tänker jag på hur jag tycker du verkar vara en slags “verklighetens Pippi”! Keep up the good work!

 13. Kul med svar, tack och roligt att läsa att många gillade mina frågor! Håller med dig om det här med ordet entreprenör, ett kidnappat ord! Varför inte bara kalla sig företagare om det är vad man är?

 14. eN SAK TILL !!!!; tILLBRINGAR dU fem TIMMAR OM DAGEN FÖR din BLOGG ( JA,ÄVEN MED ATT LÄSA ANDRAS BLOGG????????) det KAN VÄL INTE VARA MÖJLIGT????????????

 15. Pingback: Denna hagga