Snurrigt

En favorit i garderoben är min fruktklänning som jag fått av en kompis. Korsettliv och riktigt bra snurr i kjolen. Ett åttiotalsprint på en femtiotalsmodell. Sitter som en smäck! Är det inte fascinerande att just snurr i en kjol kan vara så härligt? Jag vet inga små barn som inte tycker att det är roligt att dra på sig en kjol och snurra. Stackars alla vuxna karlar som aldrig fått chansen att snurra.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

44 kommentarer på “Snurrigt”

 1. Du ser fin og sommerlig ud i den kjole. Som barn havde jeg en mørkeblå matroskjole med verdens bedste sving i skørtet, når jeg snurrede rundt og rundt og rundt 🙂

  1. Fin klänning!

   Angående ditt förra inlägg, så hoppas jag verkligen att fler personer börjar bosätta sig utanför städerna och köra sitt eget race med odling och kanske skaffa höns etcetera (min egen dröm, men det här med grödor är banne mig inte det enklaste och tar väldigt mycket tid). Tyvärr så vilar ju vår samhällsekonomi på att vi livsstilskonsumerar och ett par stövlar från Acne är så otroligt viktiga för folk, att man kan tro att de är fyllda upp till skaften av ren lycka.

   Jag föreslår att folk ställer sig själva på en konsumtions-detox. Men hur ska det då gå med samhällsekonomin?

 2. “En vacker kvinna, blommigt och fruktigt det är ett snurr som ger frihet och livet extra krydda!” Tjusigt! Mvh Petra

 3. Det blir missionen för nästa generation, att luckra upp lite dammiga gamla normer så att det blir lite mer okej även för vuxna män att få ha lite mer snurr i tillvaron.

 4. Ja men visst känner man sig lite extra fin i en klänning!
  Har massa bra beautytips hos mig den här veckan, kika in och var med 🙂
  Kan vi tjejer peppa varandra om att rå om oss själva lite! 🙂

  Härlig start på veckan!
  Kram Tess

 5. Åh, att snurra är härligt! Jag snurrar dagligen. Dock inte alltid med kjol, men jag tycker det går precis lika bra utan. 🙂

 6. Du är så fin Clara, och inspirerande och ibland lite knäpp också. Vad jag ville säga var att när jag såg bilden så reagerade jag mest på dina ögon, de är fantastiska 🙂 Önskar dig en bra dag, det råder strålande sol över vårt rike Västerbotten!

 7. Chansen och möjligheten till snurr har ju de flesta, även män, 🙂 sen är det en annan sak om man gör något av den, och faktiskt snurrar.

 8. Jag vill bara upplysa om att det går alldeles utmärkt att snurra utan kjol, även om det inte ger samma effekt. Så det så!
  Beklagar sorgen med din morfar. Jag miste farfar för drygt en månad sedan. (Han som satt på gunghästen iklädd en klänning/kilt.) Så jag vet hur du känner.
  Om du vill läsa något riktigt fint om en saknad farfar, så kan du gå till min Agnes blogg. Riktigt, riktigt fint skrivet.
  http://agneshedbor.blogspot.se/2012/04/sadant-man-maste-fa-ur-sig-bara.html

 9. Fick min mamma till att sy min studentbalklänning med riktigt riktigt bra snurr i kjolen! Eftersom jag fortfarande kommer i den, så brukar jag när andan faller på, dra på mig den och SNURRA! Spontanlyckorus. Snurra på bara 😀

 10. Min bror gick alltid medklänning på sig när han var 2-3 år gammal. Han blev så avunsjuk på min syster då hon adopterades (lika gamla) att han bara var tvungen att ha klänning han också:) Gulligt tycker jag!

 11. Åh, bästa känslan när man var barn och hade fått en ny klänning att snurra runt i. Lycka! Håller med – synd om alla män som aldrig fått uppleva känslan!

 12. Söt Clara och söt klänning! Ditt förra inlägg är så mycket värt! Att kunna odla mina egna grönsaker och med dem laga en fantastisk middag att bjuda mina vänner på gör att jag känner mig mer rik än att kunna visa upp en ny platt-TV eller senaste telefonen. Skrota slit och släng samhället, satsa på varaktighet! Bra för själen och för miljön!

 13. Åkte konståkning när jag var liten. Gissa om det var härligt med rundskurna kjolar när det var tävling eller uppvisning. Jag hade en röd i siden med paljetter och skinnkant nertill.

 14. Så fin du är!
  När jag var liten, på 60-talet, var det modern med underkjolar som gjorde att klänningskjolen stod ut och jag kommer än i håg hur mycket jag gillade det.

 15. Det absolut viktigaste när jag var liten och skulle få en ny kjol eller klänning: Var det bra snurr i den?

  Än idag (snart 30) är det härligt med bra snurr 🙂

 16. Härlig bild med en hel massa energi i ögonen. Är det möjligen den roliga klänningen som ger ringar på vattnet. Har j0bbat i bröllopsbutik och vet att är det rätt klänning så har man förmånen att se sådan glädje i ögonen. Bär den ; )

 17. Barna på jobbet snurrar runt i kjol halva dagarna, oavsett kön. Kjol är väl inte bara till för tjejer, det borde väl du veta som har haft på bertil klänning.

 18. Snurrande kjolar och klänningar är underbara! Men nog har dom allra flesta av det motsatta könet snurrat runt i fladdrande kjolar eller böljande klänningar?…vuxna karlar är det dock inte ofta man ser snurra omkring:)