Skriva

För alla som när drömmar om att bli författare vill jag tipsa om tidningen Skriva. Fick hem den då jag var med i en artikel om bloggande i det senaste numret. Blev positivt överraskad! Här finns tips för alla typer av skrivande och råd kring hur man gör för att få en bok antagen, vad man ska tänka på när man skriver kontrakt och massa annat matnyttigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

38 kommentarer på “Skriva”

 1. Vilken spännande tidning, var hittar man den och köpa??
  Har aldrig sett den.
  Skulle gärna vilja köpa den.
  Kram Ellen

 2. Ja, den köpte jag för några veckor sedan och läste från pärm till pärm. Mest läste jag om dig och sen började jag blogga! Nu har jag blivit besatt. Tack för inspiration! 🙂

 3. Härligt! Vettiga glossiga magasin finns det inte så gott om. Sitter ju själv på kammaren och fnular på en roman eller två.

 4. Jag blev så glad när jag läste genom tidningen och hittade intervjun med dig! Ser att många frågat var man kan köpa den: senast köpte jag på Pressbyrån, det är nog det säkraste alternativet.

  Det bästa tipset jag fick från det numret var annars en författare som använt programmet Scrivener – strålande bra för flera av mina skrivprojekt. Kan varmt rekommenderas!

 5. ja, jättebra är den verkligen. fast jag skulle snarare säga att den är för de som försöker med skrivandet på riktigt. de som “när drömmar” kan den nog lätt bli lite tråkig och för konkret.

 6. Kan rekommenderas. Bra tidning för oss som gillar att skriva. Jag gjorde en prenumeration via nätet.

 7. hej.
  En sak som inte har med detta just detta inlägget att göra, men många andra.
  Jag tycker att vi bloggläsare får ta och skärpa till oss, allihop, alla som håller inte håller med clara och givetvis även de som håller med clara. Jag tycker det är kul att läasa vad Clara tycker och tänker och även vad ni andra tycker. MEN! det blir så mycket “bråk” hela tiden.
  1. När Clara skriver om ett levnadssätt hon förderar antar jag att hon inte menar att hon vet bäst i frågan, utan att hon tycker att det känns bäst för henne och vill därför sprida detta.
  2. Om duinte håller med… fine.. uttryck det då. Men tänk på att det är skillnad på att kritisera en inlägg och att göra personliga påhopp.
  3. punkt två gäller även de som håller med Clara. Bara för att man inte håller med någon som kommenterat mot claras åsikt behöver man inte hoppa på denne.
  4. Allt detta feministsnack! Feminism är great, det tycker jag. Men vad är feminism om man tvingar andra kvinnor att tycka precis som en själv? Vi är många feminister här och vi måste inse att även feminister kan tycka olika och kämpa för jämställdhet på olika sätt, eller?
  5. Till Clara… Du är kanon! Det är så kul och så bra att du står för dina åsikter. Behåll dem och ditt levnadssätt och dela gärna med dig av det. Men snälla du. När du får ett otrevligt påhopp istället för konstruktiv kritik, kan du inte då istället vara överdrivet konstruktiv tillbaka? Jag har lärt mig att om man är supertrevlig mot den som försöker knäcka en, ja då går det inte att knäcka.

  Tack för en bra blogg!
  Och kul att folk vill dela med sig av sina tankar här.
  Kram till Clara och alla er andra!

 8. Kan även rekommendera en bra bok om skrivande “Tre enkla regler finns inte” av Elisabet Norin.

 9. Tack för bra tips, har tecknat prenumeration nu!

  Och du, stooooort grattis på 26-årsdagen!! Hoppas du bjuder på en härlig födelsedagskavalkad i bilder sen! Ha en trevlig helg!

 10. Jätteintressant tidning ! Tack för tipset, allra raraste, präktigaste fina Clara, min morgonsol pâ webben och glad födelsedag !. Tror faktisk att jag skall teckna en prenumeration i nâsta mânad 🙂

 11. Hittade Skriva för några veckor sedan och blev också positivt överraskad. Kändes som en seriös och bra tidning. Tyckte att artikeln om dig och de andra bloggarna var riktigt intressant. Det finns kraft i det skrivna ordet 🙂 Jag hittade Skriva på Coop Forum på deras tidningsvägg.

 12. Clara, måste bara säga TACK så grymt mycket för tipset. Köpte den idag och blev positivt överraskad jag med. Många bra artiklar med nyttig information och tips, liksom inspirerade intervjuer tillsammans med en himla massa annat. Blev verkligen peppad att ta tag i bloggen när jag läste dina och de andra bloggarnas tips 🙂