Knyt en knut

Idag steg jag upp vid sju och körde till radion för att spela in några roliga grejer.  Så här piffig som jag var härom dagen orkade jag dock inte vara idag. Eftersom jag tog lillskrutten med mig till studion var det bekväma bära bebis-kläder som gällde.  Han tyckte att det var roligt att härja runt och träffa människor.

Tofs på huvudet har jag jämt numera. Några har frågat hur jag gör. Det är löjligt enkelt. För att få en riktigt hög tofs sätter jag upp den upp och ner när jag lutar huvudet framåt. Mitt på hjässan ska den vara, här har den börjat halka ner. Sedan gör man knuten väldigt lös och drar loss en massa hår ur den så att den liksom pöser. Finns ingen lättare frisyr att göra! Lovar.

(Klänningen är loppis, kavajen en gammal grej från H&M och armbandet har jag fått låna av syrran)

Blond knut på väg till kyrkan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Knyt en knut”

  1. Jag brukar fundera över varför människor läser bloggar. Givetvis beror det på vad det är för blogg som åsyftas, jag läser exempelvis den här bloggen för att bilderna är härliga och man blir lite varm inombords av allt mys. När du skriver saker så som att man ska gå ned i arbetstid och istället odla egna grödor, eller att rejäla kvinnor är de som inte räds hugga ved eller fiska, eller att du höjer en kompis till skyarna för att hon inte drar sig för att renovera sitt kök helt själv – ja det bryr jag mig inte så mycket om. Jag ser på saker och ting på ett helt annat vis och vi är alla olika i vår herres hage.

   Men det faktum att du har läsare som frågar dig hur man ska göra den där knuten, det säger väl ändå ganska mycket om hur somliga läser den här bloggen? De läser den som en livsguide. De kan inte prova sig fram själva, utan måste fråga dig exakt hur du sätter upp din knut – din slarviga enkla knut, som förmodligen ser olika ut från den ena gången till den andra.

   Du, jag och andra som har bloggar, pratar vitt och brett om hur läsarna inte förstår det vi skriver och alltid feltolkar – men kanske är det vi som inte förstår våra läsare? Om man har läsare som läser ens blogg som en livsstilsguide och man skriver om saker som många betraktar som totalt ouppnåeligt, ja då börjar det givetvis koka i kommentarfältet.

   Jag menar självklart inte att man ska tänka sig för innan man bloggar av rädsla för att trampa folk på tårna. Jag tror att folk behöver bli lite trampade på tårna och tvingas reflektera över vad de själva faktiskt tycker och tänker och över sina egna situationer. Folk behöver bli lite vansinniga och rasa loss och ibland räcker det helt enkelt med att de läser om en åsikt som inte stämmer överens med deras egen, för att de ska ta åt sig personligt. På samma vis som vi kräver förståelse AV våra läsare, så tycker jag att vi ska ha förståelse FÖR våra läsare.

 1. Håller med. Löjligt enkelt är det och supersnyggt. Den där typen av frisyr är näst intill mitt signum. Ibland om jag vill ha ännu mer fluff men fortfarande en icke-knut så att säga, döljer jag någon “knipa” av extremt liten modell längt in närmast där snodden sitter för att hålla kvar testar väldigt löst. =)

 2. Hehe knuten är den stående frisyren här hemma sen jag blev föräldraledig. Fast jag bryr mig inte ens om att försöka göra den tjusig. Och av den anledningen ryker knuten när jag går hemifrån. Det känns som att den hänger ihop med mina mysbyxor och kräk-och-slem-tröjor… Jag kanske skulle anstränga mig lite när jag gör knuten istället så kan den sitta där jämt 🙂

 3. Hej Clara! Igår slog mig något, som du säkert har tänkt på redan: jag skulle vilja att du hade en egen tidning. Med mattips, inredningsdito, vintagefynd, tips om blommor och trädgård etc. Alltså allt du skriver om här på bloggen, men som ett härligt magasin en gång i månaden. Vad sägs? Vore det inte förträffligt?

  1. Tack du =) Det är en fantastisk idé och jag drömmer om precis det! Tack för peppen.

  2. Bra ide du kom med josefin oj vad mycket tips och fina bilder mm den tidningen skulle innehålla. Du Clara lika fin som vanligt och du passar i den lite roliga uppsatta toffsen.

 4. Hej, oj läste -om clara, nu blv jaglite blyg igen att lämna
  spår efter mig en tant, också från “ännu mera skogen”..
  Men till mig är man välkommen,men bara om lust finns..

 5. Ganska interessant att sträckläsa din blogg och inse hur du förändrat skrivstil och klädstil! Fin utveckling och det är så häftig att kunna följa en person så. Bra uppfinning, detta bloggande.

 6. Knut är superfint:)

  Jag har själv tyvärr PAJAT mitt hår ikväll!!! I ett försök att pigg upp mig och min frilla körde jag en hemmablondering… Ser nu ut som en kyckling from Tjernobyl:/ Någon som har något husmorstips på hur man räddar dylika situationer?? Pretty please???

 7. Asså, kan du snällaförklara hur man gör igen? JAG HAR FÖRSÖKT JÄTTEmånga gånger men jag får inte till den där sjukt snygga frisyren.
  🙁 🙁 🙁

 8. Jag kör med fläta. Jämt. När jag tog ut den senaste gången jag skulle tvätta håret upptäckte jag hur sjuuukt långt hår jag har fått. Det bästa med flätan är att man inte ens behöver göra om den varje dag. Blit t.o.m snyggare dandra dagen. Tar ut den varannan/var trede dag när jag skall tvätta håret. Perfekt för lata mammor som vill ha tid till annat kul 😀

 9. Kan du inte bere4tta lite hur en te4vlingsdag ser ut ff6r dig, hur du le4gger upp allt och i vilken ornnig du rider fram, ge5r banan, hoppar fram ect?Hur gf6r du ff6r att memorera en bana, har du ne5gor speciellt system?Kanon bra blogg!