Kolorera mera

På vintern tycker jag om att ha pastellfärger inne. Färgerna utanför fönstret är så svaga att jag vill inte utkonkurrera dem. På våren och sommaren däremot. Då blir jag sugen på starkare nyanser som matchar den illande grönskan utomhus. Jag minns när jag renoverade köket och var ängslig över färgvalen. I Sverige har man ju mest vitt överallt och jag var så orolig för att jag hade “dålig smak” som lät luckorna ha sin originalfärg i mintgrönt. Herregud, så ångestframkallande att hålla på och tänka så. Inredning ska ju vara roligt och livsbejakande. Gillar du grönt så måla för sjutton hela huset grönt om du känner för det. Allt annat är dumheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

47 kommentarer på “Kolorera mera”

 1. haha, ja visst är det så? man ska inte stirra sig blind på olika inredningssidor/tidningar som säger att det ska vara si eller så! vill man ha det brunt, så för all del. 🙂 VI måste ju trivas där vi bor, inte en Ikea-fotograf som kan tänkas komma och knacka på dörren 🙂

 2. ja visst skall inredning vara kul.
  Kunde inte låta bli att skratta när du skrev just grönt, för det var vad min mormor gjorde. hela hennes hus invändigt var i olika gröna nyanser, men det är förstås länge sedan nu.
  Kram
  Hanna

 3. Jag vaknade en natt med ångest över att allt var vitt i vår nyköpta lägenhet,kändest som sjukhus…följande dag gick jag till färghandeln och sen började vi måla sovrummet,i dom andra rummen annvänder jag olika saker för att ge färg(min sambo är ännu lite svår med allt som inte är vitt eller svart…så jag köpte honom en pink/orange skjorta 😉

 4. Vitt är har aldrig varit och kommer aldrig vara en stil. Det är dock brist på stil.

  Färg är underbart och man blir otroligt glad av att omge sig med de färger man personligen gillar. Så forsätt kolorera!

  Fortsätt driva sveriges bästa blogg Clara!

  1. Safe är väl ordet för vitt skulle jag säga och det är så tråkigt! : ) skönt att det finns flera som gillar färg.

  2. Äsch, vitt är väl inte mindre stil än någonting annat. Själv har jag varit deprimerad hela livet och alltid använt färg för att försöka råda bot på det, men när jag flyttade bestämde jag mig för att testa någonting nytt. Vita väggar, vitt tak, vita möbler, vita lakan i sängarna – allt var vitt! Och det blev faktiskt som en sorts ljusterapi, att alltid få vakna och somna i renaste vitt. Det gör mig glad, hur stillöst och tråkigt det än kan verka.

 5. Färg är härligt! Dina gröna originalluckor är jättefina Clara! Vi har gula i original från 40 talet men det börjar bli dags att måla om för de är så slitna, men det blir nog rött eller grönt som också var vanligt på den tiden. Här ser man lite av köket på en härlig festförberedelsebild från i somras 🙂
  http://queenofkammebornia.blogg.se/2012/april/utkast-april-26-2012-1.html
  Allt annat än att ha det som man själv tycker är fint är dumheter, du har så rätt!

 6. Färg är härligt! Vitt är visserligen fräscht och fint, men jag blir så mycket gladare av färg. Vi har knallrosa hall, vardagsrummet är dekorerat med en snirklig, solgul tapet och tamburen har turkosa väggar med stora, svulstiga pioner. Och jag blir lika glad varje gång jag går in.

  Många gillar inte färg, och det är givetvis helt okej. Men många väljer vitt för att det är den trygga lösningen, det är inte så mycket som kan gå fel då. Och tänk vad man missar i så fall, om man innerst inne går och längtar efter lite spräckel och kulör. Mer färg åt folket. Och mer mod åt dem som inte riktigt vågar! Ja!

 7. hur vi än gör så påverkas vi… kollar man in sidorna med claras heminredning så är det som tagen direkt ur en inredningstidning!!
  det man ofta ser blir lixom ens egen smak tillslut även om man tror att man är originell.

 8. Det är färgerna som ger personligheten och hemtrivseln. I alla fall enligt mig… Sen kan man ju alltid måla om eller byta tapeter om man tröttnar. Kanske inte alla väggar varje halvår, men någon vägg går alltid att förändra.

 9. Ååååå vilka härliga bilder du tar Clara!!!!!!!!!!!!! Precis som en av önskningarna jag gjorde i “Shoot-inlägget” ungefär!!! 🙂 Tack så mycket! Dina bilder gav precis den energi jag behövde efter att ha kommit hem efter en dag i skolan med uppsatsgranskning och regnet vräker nu ner här i gråa västsverige, tack för energiinjektionen den gjorde susen! 🙂

 10. Lustigt att du säger det, precis detta försökte jag förklara för en bekant som var rädd för att blanda en vit bokhylla med färgiga luckor. Främst då för att det skulle bli svårt att sälja huset om det inte var vita luckor på en vit hylla. Jag nästan gapskrattade. Ska man gå och tänka så hela livet verkligen – nej för sjutton. Själv blandar jag hejvilt och har bara saker jag älskar även om det inte passar ihop. Fast det gör de ju ändå för att de alla står i mitt hem. Förstås. Jag får ångest av att det är så insnöat på vitt nu för tiden.

 11. Clara
  Så tycker jag med, jag har de färger som jag tycker är snyggt. Jag tänker inte behaga andra utan gör som jag vill.
  Kram och tack för kloka ord…

 12. Men grejen är, jag gillar ju vitt:P Så jag kör på det, tillsammans med en massa pasteller. För jag gör och kör nästan alltid på jag gillar, inte vad som anses vara fint.

 13. Åh, vad intressant, jag funkar precis tvärtom – vill ha starka färger på vintern och skulle utan problem kunna ha helt vit (eller iaf väldigt ljus) inredning under sommaren. Samma med kläder. Tycker du har helt rätt inställning till det – spela roll vad alla andra tycker, det viktigaste är väl att man själv trivs i sitt hem!

 14. Underbart med färg!!! Självklart måste man få inreda sitt eget hem så man trivs. Det är ju ingen utställningslokal som ska betygsättas!
  Jättefina bilder!

 15. ja det bästa är ju om man själv trivs i sitt hem.det är ju trots allt en själv som ska bo där!!och då får man låta det se ut hur man själv vill och inte gå efter “normen”tänk så döööötrist om alla körde samma…(vitt och fräscht)
  personlig stil är mycket roligare och säger något om människan som bor där:)ens hem är väl lite som en spegel av sig själv.?=)jag fullkomligen älskar bilderna av ditt hem och blir väldigt inspirerad. är sugen på att måla alla köksluckor. just nu är de i nån hiskelig björkimitation, typ ådringsmålat så det ska se ut som träplankor.låter kanske fint men det är det inte,förut var där dessutom bruna trälister som en ram runt varje lucka men dem har jag gudskelov slitit bort!!!men funderar på att måla det citrongult,mintgrönt, ljusgrått eller turkost eller nån annan härlig färg:)men närmast projekt blir att tapetsera och måla vardagsrummet.

 16. Jag tycker jämt att du har så härliga foton av ditt hem och det är för att allt utstrålar glädje, kärlek och välbehag. Precis så som det ska vara. Det tycker jag är fint. Själv älskar jag också färg, det gör vardagen så mycket finare och bättre.

 17. Klart, man ska ju göra som man själv tycker är bäst. Jag gillar vitt men gärna med färgklickar som en starkt gul vas, orangea & gröna kuddar, turkosa attiraljer etc. Det är ju man själv som ska trivas, det är det absolut viktigaste.

 18. Väldigt bra tycker jag att du behöll de mintgröna köksluckorna! Du har ett väldigt fint hem. Jag tycker verkligen att man ska köra sitt eget inredningsrace. Gillar man inredning så kommer nog resten av sig självt, och man borde bara följa med när allt händer. Det är absolut som finast när man kan se personen i inredningen, när man kan känna igen sig, när inredningen speglar sig i personen som bor där. Själv gillar jag starka retrofärger! Jag lyckas inte få det på något annat sätt, så anar att det är rätt för mig, och jag gillar det ju 🙂

 19. Du/ni har ju superfint hemma! Jag skulle gärna ha mintgröna köksluckor om det passade hos oss, vilket det inte gör.. Tyvärr. Jag är tokig i grönt dock och köper nästan alla detaljer i dom färgerna (gardiner, kuddar, ljusstakar etc). I övrigt har vi det rätt vitt, kanske tråkigt men jag behöver ljus!! Ljus och grönska inomhus när utsikten är grå asfalt och höga hus.

 20. Så härligt du har inrett din handdukshängare! Tänk att en sådan går att inreda så fint ens. Och tack för tipset om att måla i färg. Det är någonting som jag inte riktigt vågar.

 21. Känner verkligen igen det där med att har man stil, så visar det sig i hur minimalistiskt och vitt man har det! Min familj har inte alls den traditionen utan brukar blanda in rätt mycket färg och gamla prylar. Jag har ofta känt mig “för mycket” och känt att jag nästan behövt be om ursäkt, för att jag inte så har det ljust och avskalat som alla andra.

  Men, inte ska jag skämmas för det! Och det gör jag inte så mycket nu för tillfället heller… Hoppas det inte kommer sen heller. 🙂

 22. Hej Clara!
  Läste precis artikeln med dig som du tipsar om i ett tidigare inlägg. Två frågor på det! – Kan man ta del av din sångröst någonstans eller är det något du håller privat? Jag läste också något om hur många läsare du har i månaden, och visst jag kan väl fråga vilken bloggare som helst om detta men nu passar jag på att fråga dig, hur räknar man ut detta? Jag har aldrig riktigt förstått det, och jag har bara haft min nuvarande blogg i 2 ½ månad och när folk frågar vet jag aldrig vad jag skall svara! 🙂

  1. Koppla djn blogg mot google analytict så ska du se din statistik =) Sångrösten kan jag väl ge prov på någon gång! Ska se om jag kan lägga upp ett klipp

 23. Otroligt fin blogg du har , har precis hittat hit.
  Kommer att följa den, som så många andra .
  Ang sitt inlägg så kan jag bara säga att man ska ha det man trivs med, och inte följa “trender” slaviskt.
  Då blir det som bäst 🙂
  Ha det gott / Pernilla

 24. Åh, nåt sånt har jag också upplevt! När vi skulle tapetsera om vår lägenhet så kunde vår kvartersvärd endast erbjuda nyanser i brunt, grått och beige. När vi då helt fräckt valde egna från leverantören i rött, grönt, blått och vinrött så blev hon väldigt skeptisk och sa att hon hade sett alldeles för många ungdomar göra våra val, dvs enfärgade tapeter i skarpa nyanser, och sedan blivit hemskt missnöjda när det väl var klart.
  Nu har vi haft våra tapeter i mer än ett år och de är otroligt harmoniska och fina tycker vi! Självklart oroade vi oss den första tiden om vi verkligen hade gjort rätt men till slut var det magkänslan som övertygade oss.
  Man ska alltid lita på sitt eget omdöme!

 25. Obsolut!När alla andra målade allt vitt målade vi ett rum knall-lila och ett annat mörkgrått. Helhärligt!

 26. Åh, visst är det lätt att halka in i det där tänkandet, när man inte inreder som alla andra: Jomen, tänk om folk tror att jag har det såhär för att jag har så dålig smak… Känner såväl igen det!
  Vi håller på att renovera ett 50-talshus och har tapetserat vardagsrummet mörkbrunt (det är mycket ljusinsläpp så det är inte mörkt och murrigt ändå) satt upp en hallonröd randig tapet till bröstpanelen i hallen och en guldbeige medaljongtapet i köket. Men ibland tror jag att folk blir osäkra på vad vi faktiskt har gjort, eftersom det är så otidsenligt för 2000-talet, och att de snarare tror att vi inte “hunnit” tapetsera om ännu… 😉
  Dåliga stunder kan jag lessna på det vi gjort just för att jag tänker på vilket intryck andra ska få. Men sen slår det mig: Ja, än sen då, jag gillar det ju jättemycket!