Färgerna

Jag älskar kaklet i vårt kök. Jag älskar de mörka fogarna – det förstärker verkligen 40- talskänslan. Billigt var det också med enklaste sortens vitt kakel. Vi köpte det dessutom av en bekant som hade över från lite en badrumsrenovering.  Lampan köpte jag däremot dyrt på byggfabriken.com som har sjukt fina saker. Men nu ser jag att Ikea har precis likadana kopior.

Jag får ofta frågor om färgerna och tapeten i vårt kök. Skulle jag få en guldtia för varje person som mejlar och frågar vad tapeten heter ( Rut från Sandbergs) skulle jag kunna pensionera mig och flytta till söderhavet. De gröna luckorna målade vi i samma nyans som originalfärgen. Färgnummer  S1015-G20Y NSC. Bröstpanelens nyans heter Bris och kommer från Alcro. Insidan av köksskåpen är solgula, även det originalfärgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Färgerna”

  1. Ja ditt kök är så härligt! Jag är tyvärr helt förvirrad vad gäller kök, vet inte alls vad det är jag vill ha….

 1. jag älskar att du väljer en sådan här bild till detta inlägg, istället för en bild rakt upp & ned på köket – som det känns som de flesta skulle gjort. pluspoäng!

 2. Köksluckorna är fantastiskt fina, både färgen och formen!
  Du måste ha vårdat dig ömt om Julstjärnan, så fin som den är så här långt efter jul. Imponerande!

 3. Klänningen då, underbaraste gula färgen!! Brukar kalla den 60-tals gul för min mamma hade många plagg i den färgen när hon var liten och jag har ännu inte hittat något i den färgen idag 2012. Kan du inte visa den? Kram!

 4. Inte för att strö salt i såren om du köpte dyrt men som kuriosa så är det inte kopior som säljs hos IKEA, utan nyproduktion av Bernadottes original som man köpt licensen på… Lite otippat IKEA wise kan tyckas.

 5. Det enda JAG var vattkannan – om den har en blomma på andra sidan så har jag en likadan, fast en brun! Ett “arvegods” jag tiggt till mig av min mor. ÄLSKAR DEN! Kommer hålla i all evighet känns det som, såvida man inte tar sönder den.

  Jag gillar tänket med att köpa prisvärda neutrala “råvaror” till sitt hem, och sedan lägga till färg med det man väljer att stoppa in där sedan! Fortsätt så! 🙂

 6. VERKLIGEN FINT! Vi har också ett retrokök, romantiskt rosa till på köpet, i huset i Båstad.
  Härligt när man hittar det där lilla extra som blir pricken över i, den personliga touchen!

  Kram Mrs G

 7. Förstår om du får många frågor om köket! Jag älskar ert kök! Inte för att jag skulle vilja ha ett sånt kök själv utan för att det känns som det är gjort med kärlek och omtanke!

 8. Den gröna färgen är verkligen superläcker! Jag gillar gröna kök, men min make är inte riktigt lika förtjust i färgen grönt som jag råkar vara… 🙂

 9. Hihi vi har likadant kakel och samma lampa fast jag måste erkänna att jag hatar vårt kakel.. Och vår lampa är trasig. Haha men visst är det ändå en viss charm med gamla kök! Jag gillar er gröna nyans!

 10. Klassiska kök är verkligen fina, men inget jag lockas av då jag älskar modernt, och starka färger. Men vad fint att ni resturerade med orginalfärgerna och allt.

 11. Åh så vackra färger på bilden! Mina bästa färger är de som finns i gamla 60-talsfilmer. Vill bara klämma ur hela paletten ur till exempel Le mépris och måla hela världen.

 12. Solgula insidor på skåpen? 🙂 kan du inte visa? Helt underbart kök, och fin bild. Den klänningen klär dig perfekt!

 13. Hittade en sådan lampa som du har under köksskåpen i vårt förråd – undrade vad jag skulle göra med den och la den åt sidan. Tack vare dig vet jag nu var den ska bli av. Under ett överskåp – i tvättstugan där vi i helgen har satt upp kakel från början av 70-talet – som vi räddat från ett annat rum i huset. Tack för inspiration!

 14. Haha, sådanna lampor hade vi innan vi renoverade, fort som sjutton åkte dom ut kan jag säga, kul att dom dessutom är dyra haha…

 15. Jag hade samma typ av gamla luckor i den härliga ljusgröna färgen, i en av mina första egna lägenheter. SOM jag saknar det fina köket!