Fett fräsch brud

Idag har jag sprungit på stan, haft möten och gjort ärenden. Varmt och soligt. En riktigt somrig dag så jag tog en sommarklänning. Några femtonåriga killar på stan menade att jag var ett fett fräsch brud. Och jag menade att de kunde varit mina söner. Inte för att de kunde det men för att jag alltid drömt om att få säga det till någon liten spoling! De såg dessvärre bara glada ut.

(Klänning Monki, Jacka tio år gammal från H&M)

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

57 kommentarer på “Fett fräsch brud”

 1. Du är snygg i det där svarta långa håret, du påminner om ett skogsrå och det ger dig en attityd på bilden som säger “vild och glad”.

 2. Så fin du är! Man blir ju så glad över att se dig! Sen var det roligt att du fick en en så cool kommentar!
  Kram Malin

 3. Du är slående vacker!
  Dessutom lång som fan, och det är orättvist men vad kan en sippa göra. Ville bara berätta att du är just slående vacker, ifall du hade missat det liksom.

 4. Vilken himla fin Jeanstopp du har. Har sett att du har den på nästan alla dina bilder, du måste verkligen vara stolt över den.

 5. Jag stod och väntade på en snubbe i ett hörn på stan en helgkväll en gång (för länge sen) och hörde då två förbipasserande ynglingar säga: “Undrar hur mycket hon tar? 300 kanske?” Jag gav dem ett evil eye förstås men hann liksom ej med att säga nåt dräpande tillbaka…. *Håhåjaja, en dag i en småstad*

 6. Var kommer ditt löshår ifrån? Indiska tempel? Vad anser du om detta – feminist som du är..?

   1. Jag skulle tro att hon menar att bland annat fattiga kvinnor i Indien säljer sitt hår för en spottstyver till företag som säljer det vidare för löshårsproduktion. Någonstans måste ju våra extensions komma ifrån… och det är i sedvanlig ordning människor i mindre utvecklade länder som får se till att våra behov stillas.

    1. Jag kan varken se att det är sämre eller bättre än att vi köper jeans tillverkade i Indien, av arbetare som dör för tidigt pgav bekämpningsmedlet som sprutas på bommullsodlingarna och klorinet som de tvingas andas in när de bleker jeansen och sedan sliter dem för hand för att ge dem en “tvättad look”. Allt utfört utan skyddsmasker

     1. Fast nu handlade ju frågan om löshår och inte jeans. Din retorik är ungefär detsamma som att påstå att “grisar far också illa”, när någon kommenterar att man äter kor.

     2. Min jeansjacka är begagnad liksom 95 procent av innehållet i min garderob och mitt hem. Jag odlar mycket mat själv och köper resten i princip bara fairtrade och ekologiskt. Vad mer vill du veta? Ja, jag har löshår – syntetiskt sådant – och ja jag målar naglarna ibland. Och nej – jag är inte perfekt och har aldrig aspirerat på att vara det. Jag tycker däremot att det är oerhört faschinerande att just löshår väcker så många frågor. Det är som när jag i ett inlägg hade köpt importerade jordgubbar och flera var chokerade av mitt beteende. Jag undrar stillsamt varför det är värre att köpa tyska jordgubbar än bolivianskt kaffe? Eller spanska apelsiner? Och varför det är så många (har till och med fått mail om det här) som reagerar på löshår men inte på resten av min – (och sin egen) klädsel.

 7. Hej! Hur får du såna där lockar i håret? Jag musslyckas jämt! Jag birde gå en kurs i hur man lickar håret 🙂

  1. Det är inte alls svårt med en bra locktång. Bara ta en hårlock och linda runt tången. Man kan dela upp håret i olika sektioner och ta en åt gången och sätta upp resten med hårband. DÅ trasslar det inte ihop sig så mycket

 8. Jag har inte prövat löshår ännu, men kanske klarar jag mig ändå,, man går ju mot gråare tider:)
  Förstår inte hur alla är så fina hela tiden på sina bloggar..

 9. Wow Clara, vad vackert med rött till ditt mörka hår och din ljusa rosiga hy, ser ut som snövit 2012! Blir inspirerad att ta tag i min egen garderob som är miserabel och bortglömd efter graviditet och barnafödande. Inget passar längre! Byxorna är för stora och topparna för små, jättemärkligt. Sen så kan man ju oftast inte amma i fina klänningar heller. Lite trist just nu inför sommaren när man bara längtar efter att få slänga på sig nån cool retroklänning och ta en promenad på stan!

 10. Hoppas att den kommentaren från 15-åringarna kom som svar på en fråga från dig!!
  Annars brukar väl vi feminister inte tycka att det är så rasande positivt att random småkillar på stan tycker sig ha rätt att recencera våra utseenden!

 11. Nu blir jag irriterad. Menar du på allvar att du tyckte att det var kul att bli ropad efter på stan?
  Det beteendet som dessa killar uppvisar som är ju ett symptom på att kvinnor bedöms överallt utifrån sitt utseende. Att småkillar tycker sig ha rätt att ropa efter dig på stan är ju att betrakta som ett misslyckande för samhället vad gäller jämställdhet.

  Snälla, skriv inte så här korkade saker ifall du vill ha förtroende när du kallar dig feminist!

  1. Alltså Clara skriver inte någonstans att det var kul, hon gör ju bara ett konstaterande. Förövrigt så är ju typ hela kommentarsfältet fyllt av kommentarer om hur snygg Clara är, det är väl i så fall inte bättre det än några 15-åringar som säger samma sak?

 12. Okey, jag har redan lagt en kommentar här, men jag måste bara säga det igen: Herre Gud så fin du är! :*

 13. Såg dig på sta’n när jag var på väg till jobbet den dagen och jag kan bara hålla med pojkspolingarna: Fett Fräsch Brud, alltså! 😉 (och strunta i “the^^ haters”)