Fri!

Tjihooo!! Nu är jag fri! Nu blir det fem veckors ledigt från att försöka jonglera barn och jobb och blogg och allting däremellan. Nu stänger jag ner aktiviteten i företaget ett tag, även om jag egentligen har arbetsuppgifter nog för att fylla hela juli. Men när man är sin egen chef får man se till att beordra sig själv lite ledighet. Men bloggar gör jag ändå förstås, det är ju bara roligt! Utöver det ska jag bygga hönshus, renovera arbetsrummet, bada med en tjock bebis, ligga i hängmatta, pussa Jakob, träffa tjocka släkten och baka sjukt mycket gott.

Jag vill verkligen fira ledigheten med att göra något riktig festligt – lite som en skolavslutning för mig själv. Dock utan hembränt, olycklig kärlek och någon som kräks bakom en buske. Jag tänker mer som en skolavslutning för ett mellanstadiebarn. Borde jag baka en gigantisk jordgubbstårta till mig själv? Hyra en hoppborg? Binda en vacker bukett till fröken (mig själv) och uppvakta henne med choklad och blommor? Tips mottages tacksamt.

(skorna är loppis, shortsen är från Monki och blusen är H&M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

91 kommentarer på “Fri!”

 1. Klart du ska ha en jordgubbstårta! Och kanske en blomsterkrans i håret och en barnkör som sjunger Den blomstertid nu kommer och sen ett sommarbad som gör en glad och därefter en alldeles egen stund i en hängmatta med en härlig bok och en stor kopp te eller ett glas saft. Och en skön kudde. Hurra för sommarlov!

  1. Ja urtjusig Clara precis som vanligt :)!!
   Gillar du hoppborgar vansinningt mycket så kör på det, annars om du gillar fotbad och pedikyr med snyggt lack som avslutning så är ju det lite hemmalyx att unna sig!
   En god middag kanske kunde vara på sin plats, lite så där romantiskt med mannen ikväll.
   Vad vet jag 😉

   Kram Mrs G (Glömdeju)

 2. Vi brukade bli hämtade på skolan av våra föräldrar i en lövad vagn bakom en traktor, och så kördes vi ut till en gård på landet där vi hade fest! de var de bästa skolavslutningarna i mellanstadiet! och jordgubbstårta måste du ju såklart äta!
  Snygga spiror förresten!

 3. Jordgubbstårta låter bra! Jag brukar köpa nya tuschpennor och block till mina barn när skolan slutar, och ta med dem på en hemlig utfärd med picknick någon av lovets första dagar! Njut av ledigheten!

 4. Skolavslutning ska firas med en smarrig smörgåstårta och nyplockade blommor på bordet utomhus, det tycker jag!!

  Trevlig sommar!

  Vilken locktång/tänger använder du?
  Kram en läsare

 5. Vill du inte träffa vänner också? Eller, klart du ska men känns inte som om det är det viktiga för dig. Själv hade jag inte överlevt utan mina nära vänner….

 6. Klart du ska jordgubbstårta! Är ju ett måste på skolavslutning, och saft med sugrör i trädgården!

 7. Hurra! Ledighet har du sannerligen förtjänat efter den här braiga våren! Jordgubbstårta, blommor och choklad tycker jag!

 8. Jättebra. Strunta i bloggen också om du känner för det.
  jag ska verkligen försöka vara helt ledig någon vecka också. Egenföretagarlivet är inte så semesterframkallande precis.

 9. Ja jordgubbstårtan behöver jag inte ens rösta på, det är ju gjutet och stor majoritet so far. Gör’t.

  Men man måste få en sommarlovspresent, och det ska helst vara en bra bok. Det är viktigt med sommarlovspresenter! =)

  Mina barn fick inte en bok i år. De fick 100:- att handla böcker för. Och sen gick vi till Kupan (Röda korsets second hand) och Brödet & Fiskarna (vet inte vad det är för organisation men jag är rätt säker på att det är nåt kyrkligt) och där kostar böckerna mellan 5 och 15 kronor. Det blev rejäla travar och urlyckliga ungar. Och ett husmorslexikon i fyra band för 45:- till mamma. Jag bara ÄLSKAR gamla husmorslexikon, de är så sjukt roliga att läsa i. Mitt första, som jag ropade in på auktion för många år sen, kunde jag bara läsa till B som i Barnuppfostran innan jag skrattade så jag höll på att kissa på mig. Gårdagens fynd är lite mer nutida. Lite. Typ 50-tal.

  Nu ska jag slå upp B. 😉

  1. Gamla husmodersböcker ja. Jag brukar citera ett par rader då och då. “Hur jag ordnade middag för åtta med endast en hjälp i köket” Så duktigt eller hur?

 10. Lägg ett par hundralappar på en riktigt fin blombukett att ställa på bordet, jordgubbstårta lät ju också som en toppenidé! =) sen tycker jag du ska göra en kul utflykt med familjen. Hänga med vänner är också en lyx, tex att laga middag ihop en tisdagkväll, när man i vanliga fall är för utmattad efter arbetsdagen för att hitta på något annat än att mysa med familjen. Att stanna uppe lite längre än vanligt är också en semesterlyx 🙂

 11. Inte nog med att du ska baka en riktig sommarlovstårta; du ska bjuda in någon du tycker behöver fira lite till din “avslutning”. Delad glädje är alltid större…

  Ha en skön semester!
  Katarina

 12. vad härligt det låter…klart att du ska fira med en jordgubbstårta till dig själv…ha nu en helt underbar semester och njut av livet 🙂
  kram Åsa

 13. Vad lycklig du ser ut! Sådär härligt sprudlande inför sommar’n! 🙂 Jordgubbstårta, lite saft och kakor tillsammans med familjen låter som ett utmärkt sätt att fira – på det viset gjorde vi när jag var liten. En liten present till sig själv är på sin plats tycker jag också, hihi!

  Kramar till dig

 14. Vet att du ej bad om alkoholtips men kan inte låta bli att tipsa om Lambrusco. Det är ett 7 % rött mousserande vin som serveras kallt, helt perfekt för varma sommardagar. Kostar 49 kr, vilket inte heller är fy skam

 15. Gör en lövad portal som du sätter vid trappen och fotografera sen dig själv där i dina examenskläder! Det gjorde alltid mina föräldrar när vi hade avslutning. =)

 16. Sjung den blomstertid nu kommer med familjen!!! Exempelvis innan ni hugger in på tårtan

 17. Rätt tänkt det där, att fira sig själv. Jag firade friheten mad att fylla lägenheten med blombuketter och baka en tårta som sen blev både lördagsfrukost och söndagsfrukost. Idag bjuder jag mig själv på nakenbad och omsorgsfullt pimpade naglar. Ha en ljuvlig sommar!

 18. det förtjänar du verkligen. vill bara säga tack för det tidigare inlägget, det högg tagg i mitt hjärta. idag är nämligen en förkrossande dag, för idag är nämligen dagen då min hund dör. och jag sörjer så massa så massa. för ingen är som honom, och jag sitter i fel land och bara gråter stillsamt. för att inte ha hans mjuka nos i min nacke eller hans överflödiga öron över mina ben. jag går sönder, och det är så skönt att veta att det är okej.

 19. Åh vilka minnen! Efter min första skolavslutning bjöd farmor mej och min bror på jordgubbstårta i trädgården för att fira, rödochvitrutig duk och röd saft med sugrör. Det har varit tradition sedan dess!! Det blir inte sommar utan den där speciella eftermiddagen i det gröna med de härliga gubbarna. Det är många år sen nu (huuh) och jag har fått en egen liten flicka (snart 3 år) och jag för traditionen vidare. Så visst ska du bjuda dej själv och fint sällskap på tårt- och saftkalas i trädgården! En variant är att göra picknick av det hela och göra en sommarutflykt tillsammans.
  Skön semester och fira på!

 20. Öppna fönstren och släpp in sommaren, spela svenska sommarvisor högt och sjung med! Fyll en stor skål med jordgubbar, lite mjölk och strö lite socker över, ta med ut och ät i solen(visar den sig inte så låtsas) luta dig tillbaka, andas och njut!

 21. Vilka vackra kläder Clara! Mitt “sommarlov” börjar också nu. Dessvärre är jag sjuk och ligger nedbäddad. Planen var egentligen att åka till en liten stuga vid vattnet, äta gott, bada, spela vändtia och lyssna på en gammal knastrig radio. Du har en sån trevlig ton i din blogg och är en förebild!

  stor sommarkram!

 22. Jag röstar för att fira ordentligt! Semester, sommarlov eller “bara” helg, tid att rå om varandra!

  Enjoy, det är du så värd!

 23. Så fin i håret på senaste bilderna! Hur gör du? Locktång? Permanent? Tips mottages tacksamt!

 24. En bukett liljekonvaljer var ett stående inslag på min egen skolavslutning på mellanstadiet. Och en tjuga av moster till en glass. Så glass och blombuketter förordar jag. Glad sommar!

 25. Vilket sammanträffande, jag har också semester from idag, men det är inte lätt som egenföretagare att slå igen locket. Jag firade med ostbågar till lunch och glass i smothien, men jordgubbstårta röstar jag för. Vad fin du är – som vanligt!

 26. Idag har jag gjutit golv i det blivande hönshuset. Det var varmt och … kladdigt. Vilken sorts hönor har ni tänkt skaffa?

 27. Jordgubbstårta är ju så gott så gör en sådan till dig själv! Ha en underbar semester! Tycker mycket om dina kläder på de här fotona!!

 28. Jag härdar ut i två veckor till. Vet inte hur det ska gå till, men det märker vi väl. Sen S E M E S T E R som ska firas med körsbär. Alltid på semesterns första dag.

 29. Mitt bästa skolavslutningstips är att baka bullar, för det gjorde (och gör fortfarande, även fast jag är inne på mitt femte år på universitetet…) alltid min mamma!

 30. Åh vad skönt att höra att man ändå kan se fram mot lite somriga blogginlägg i sommar, fasade lite för at du skulle ta semester från det också 😉

 31. Vad sommarfräsch du ser ut! Tycker du ska unna dig en riktigt fin present. Jag vet att du inte är så mycket för att köpa nytt men kanske nåt du spanat på länge. Kanske ett smycke eller så. Det är du värd. Ha en skön semester!

 32. När jag var liten hade jag som tradition att när jag kom hem från skolavslutningen sätta på Gyllene Tiders “sommartider” på högsta volym på min lilla rosa bandspelare och shaka loss som en galning. Det gjorde jag varje år, i många år. (Men nu är det längesen.) Det tycker jag att du ska göra! (Och kanske jag, som går på semester i morgon).

 33. Men å vilket UNDERBART hår! En gång visade du hur du gjorde din bula på huvudet, kan du inte visa hur du gör den här frisyren?

 34. Njut av din semester Clara och försök fånga de små “lyckorna” i vardagen. Sommarkramar

 35. Hej fina Clara!
  Åhh… ta hand om dig nu riktigt mycket under hela ledigheten!
  Jag följer ju din blogg dagligen som du kanske redan vet..men har liksom aldrig kommit in i vanan att kommentera, men det ska det bli mer av framöver!

  Kramar från smålands Ida 🙂

  1. Vad fint! Puss på dig Ida! Jag saknar dig! Vi får ta och ses när jag kommer ner nästa gång =)

 36. Jag ÄLSKAR högklackade skor och tycker att dina är jättefina, men jag bor på landet och hittar aldrig något bra tillfälle att ha klackar och när jag mot all förmodan hittar ett tillfälle att ha klackar, då kommer jag knappast ifrån gården för klackarna sjunker ner i gräset. Använder du dina klackskor ofta, eller är det bara inför fotografering?
  För att stilla mitt sug efter klackskor så brukar jag åka till en bra skoaffär och prova klackskor, men jag köper aldrig. Vill ju så gärna göra det, men ganska meningslöst om man aldrig använder dem!
  Ha en alldeles underbar semester!

 37. Man vet att man inte är tonåring (eller tjugo-nånting heller för den delen) längre när man läser “hembränt” och genast associerar till vidbränt hembakat innan polletten trillar ner. 🙂

 38. Kanske bara göra sådant som Clara mår bra av och som Clara tycker är roligt och som ger Clara sinnesro…vad det då än är. 🙂
  För mig funkar det bra med att bara skriva och må bra inne i svalkan på hotellrummet. Utanför i Paris är det 33 grader varmt – i skuggan!
  Kram

 39. Mina föräldrar gav oss alltid en sommarpresent till mig och mina syskon efter skolavlutningen. Vi satt nästan alltid på verandan, åt jordgubbar och öppnade vår present. Det var något som man kunde ha nytta av, pyssla med eller inspireras av och som hade med sommaren att göra. Som till exempel en sovsäck, ett metspö, spel, bok om hur man binder buketter, pysselbok, fickkniv eller liknande. Detta har jag infört i min egna familj. Jag spånar just nu på vad min man och mina barn ska få om en vecka då vår ledighet börjar. Jag vet redan att de andra hittat min sommarpresent. Blir lite som julafton 🙂 Sommarpresenten är mycket uppskattad av oss alla och öppnas i samband med något gott vi äter.

  Glad sommar önskar jag dig!!

 40. Fixa din favoritmat, din favoritefterrätt och din favoritdryck. Plocka in en fin bukett med sommarblommor, gärna nåt som doftar extra gott. Duka fint med blommorna i centrum och njut av maten tillsammans med din familj och kanske också vänner. Ungefär så ska jag fira min semesterstart imorgon. Ha en go sommar!

 41. Heja semester. Själv är jag just nu mammaledig och njuter så ofta jag bara kan 🙂 Snart går pappan på 5 veckors semester. Oj va lillen och jag längtar. Mycket mys med familjen men även lite tid för mig själv. Och fina varma sommarkvällar med vuxenprat!

 42. ååå clara! jag har fått smaka på dom godaste små sakerna! det låter inte så gott i teori men jag försäkrar att det är i skolavslutningsgott-klass!

  Man smular ett helt paket oreos-kakor (små smulor, rekommenderar händerna som verktyg) och tar ca två matskedar philadephia. blanda ihop och stoppa i frysen ca 15 min, rulla sedan till små bollar och stoppa in i frysen igen, typ samma tid. sen smälter du knappt en halv mörk blockchoklad och rullar bollarna i det. sen stopper du in i frysen igen minst 20 min. ÄT OCH DÖ SEN GODHETSDÖDEN!

 43. Jag skulle “bjudit mig själv” på knytkalas för släkt och vänner!
  Var och en får i uppdrag att laga en rätt som de ska bidra med, så att det blir en härlig och varierad buffé och du ska bara duka och dekorera med blommor och grönt.
  Papperstallrikar, plastmuggar och dito bestick, någon gång får man synda på miljötänket, tycker jag!
  Glad sommar!!!
  Annika P-B
  Åkerslund
  HJÄRUP

 44. ha kalas med roliga lekar, som chokladleken där alla sitter i ring och man slår en tärning, när man får en sexa får man ta på sig förkläde, vantar och mössa hihi och skära i choklad med kniv och gaffel (svårt!!), om man har tur får man äta lite innan nästa får en sexa…annars får man vackert lämna över ätandet/skärandet till nästa sexa. roligare för vuxna än för barn!

 45. Hoppas du får en härlig semester Clara! Såg att du planerade att bygga hönshus och då måste jag tipsa om bloggen ‘Where the forest ends’. De har just lagt ut bilder på hur de gick tillväga för att bygga det finaste hönshus jag någonsin sett. Ett liknande skulle absolut passa även hos dig! Mvh.Linda