Den libanesiska salladen Tabolueh är en återkommande semesterfavorit hos oss. Så svalkande och god och jag gör den oftast med pepparmynta istället för vanlig – för ännu mer schvung i smaken.
Receptet är verkligen inte särskilt exakt, det blir lite olika varje gång men det är en del av charmen vetja!
Jag brukar finhacka två rödlökar, två butikskrukor persilja, tre stora solmogna tomater och en grabbnäve pepparmynta. Därefter pressar jag över saften från två citroner och häller ner en deciliter olivolja och lite salt efter behag. En deciliter bulgur kokas upp och får svalna ordentligt innan den blandas ner i salladen. Jag avslutar med att dofta över lite cayennepeppar.
27 svar
Låter supergott 🙂 Tack för en mycket härlig och inspirerande blogg, att läsa den är ett riktigt sommarnöje för mig!
Oj,, jag gör bara samma tråkiga sallad hela tiden.. dags att förnya sig också här uppe i Polcirkelskogen
Jag älskar också Tabbouleh-varianter! Vi har alltid salladslök istället för rödlök och äter salladen i tortillawraps 🙂
Wow vad kul att en sallad jag ofta gör har ett namn. Man lär sig något nytt varje dag. Right? Nu blir det ännu roligare nästa gång jag gör den. Och lite som du säger. Den blir olika varje gång, men ack så god och härlig på sommaren!
Ska prova på ditt sätt nästa gång. Tack tack!
Det är verkligen en jättebra sommarrätt när man inte har lust att laga mat så länge men ändå vill äta gott.
Här sitter jag och är så hungrig och ser den här underbara salladen som du gjort. Nu är det bara att gå till affären och handla och göra salladen, den får bli till helgen. Till midda här får bli risgrönsgröt.
Tabouleh är en riktig favorit för mig med! Perfekt sommarmat och är också väldigt gott och praktiskt att ha i lunchlådan!
Jag får nog göra en rejäl sats snart för myntorna håller på att ta över hela örtagården.
Åh så gott det ser ut! Det här ska jag göra nån dag=)
Gud vad gott det såg ut!
Ser supergott ut. Yum!
tabolueh är så gott..salladen ser riktigt smarrig ut 🙂
kram Åsa
Pepparmynta, det låter gott som omväxling! Ska genast prova det! Hils Caroline
Har du tips på vad som är gott att äta till?
Mmm… tabouleh är så gott!!!
Underbara bilder! Man blir hungrig!
Ser gott ut, borde prövas! 🙂
Till dig som undrade över ngt gott att äta till:
grillad/stekt Halloumiost är supergott till + en massa andra sallader förstås. Falafel också finfint tillbehör. Är du köttätare kan en citron eller saffranskyckling funka fint. 🙂
Åh, det är så gott!
rättelse av eget tidigare inlägg: citrons- eller saffranskyckling skulle det ju stå hehe… men bara en hel citron till kanske också är gott! 🙂
Tabouleh och egengjorda kebabspett är grejjen!
Ja det är traditionellt, om en äter kött så funkar det med! 😉
Åh vad gott detta måste jag testa någon dag 🙂
Åh vad gott det lät!
Tack för recepten! Den låter jättegott! Nu att mina tomater börjar bli redo att äta ska jag testa den med egna grönsaker! 🙂
Den där ser riktig smarrig ut. Måste ju testas 🙂
Testa att ha i granatäpple också! Hur gott som helst!
Hej Clara!
Jag har ett brådskande ärende, jag har en fin vän som fyller år under de närmsta dagarna och jag vill köpa en bak-bok till henne, en varierad sådan, med smått och gott (mest gott), men det är svårt att hitta eftersom många är specialiserade på bröd och cupcakes. Har du några tips på en ordentlig bok för en fattig tonåring med en lätt plonka?
Kram, tack för en fin läsning 🙂