Jag tycker att det är väldigt fånigt när man i bloggvärlden skyller på sitt alter ego. Som att jag skulle skylla på “UnderbaraClara” när jag själv gjort något dumt. Det finns det ju dock otaliga bloggare som gör. Deras alter egot provocerar, säger taskiga saker om andra, hänger ut folk och så vidare. Sedan skyller bloggaren på alter egot som om det vore en ursäkt. Det är inte jag som står för det där – det är bara mitt alter ego. Sedan en dag, när man tröttnar på att vara avskydd – då kan man plocka bort sitt alter ego, sticka fram huvudet och säga tittut! Ni förstår väl att jag inte tyckte sådär på riktigt? Det sa jag ju bara för att provocera!

Jag fattar inte hur det skulle kunna vara en ursäkt? Tvärtom är det väl värre när alter egot gör något  än när personen bakom gör det? En idiotisk bloggare som verkligen på riktigt är så idiotisk som den framstår i bloggen – den är det ju synd om. Den kan jag känna empati för. Den som däremot är idiotisk med berått mod, för att få fler läsare, fast den egentligen vet bättre. Den är verkligen både beräknande och elak.