Nu släpps min bok!

Jag är så pirrig och stolt över att kunna presentera min bok Underbaraclara- Vintagepimp & hemmafix som kommer ut på Bonnier Fakta nu i augusti. Jag vet hur uppskattade mina inredning och pysselinlägg är på bloggen, så jag ville göra en pysselbibel för alla er som älskar loppis och hemmafix. Men som kanske inte alltid vet hur ni ska komma igång, eller helt enkelt vill bli lite inspirerade…

Resultatet är en bok med massor av ögongodis och fina bilder. Samtidigt är den matig och handfast. Förutom ett 60-tal pysselprojekt lär jag ut hemligheterna till att fynda på loppis, inreda personligt och öva upp sin kreativitet. Jag har saknat inredningsböcker med bra, gärna lite samhällskritiska texter som får en att tänka till. Så därför är boken också väldigt textdriven.

 Jag är så otroligt stolt över resultatet! Jag har slitit som ett djur och nu är den äntligen färdig. Snart kommer den ut i butik (just nu ligger den på tryckeriet – därav avsaknaden av bilder från ett riktigt “fysiskt” exemplar)  och speciellt för mina bloggläsare har jag fixat en deal med Bokus: Förhandsbokar ni ett exemplar av boken och uppger koden “underbar” i kassan blir priset 149 kronor istället för ordinarie 165! Slå till. Ba gör’t!  Jag hoppas att ni kommer att älska den lika mycket som jag gör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

126 kommentarer på “Nu släpps min bok!”

 1. Din bok verkar bli jättefin! Jag älskar kartväggen, fattar inte hur en kartnörd som jag inte har lyckats komma på den idén själv. Ska nog ta och köpa boken för ännu mer inspiration.

 2. Jättekul! Ska genast boka ett ex…finns nog risk att den säljer slut!
  Härligt jobbat!

 3. åh den vill jag köpa! nästa år ska jag flytta hemifrån till en liten studenetta (antagligen) när jag börjar gymnasiet och då vill jag ha det fint och mysigt där, och man kan ju inte köpa allt nytt så det vore perfekt med lite tips! vilka affärer kommer boken säljas i?

 4. Jättevarmt GRATTIS till dig!! Ska köpa den! Har sett fram emot den!! Måste ju kännas riktigt bra kan jag tänka mig med boken och allt arbete som ligger bakom. Kul! =)

 5. Äntligen! Tack Clara för all din inspiration! Och ett stort tack för ditt sommarprat förra året, jag lyssnar på det varje gång jag vill ha lite mer styrka i vardagen!
  GRATTIS till boksläppet!

 6. Hej! Tänk vad en blogg kan göra med en människa, eller kanske tvärtom vad en människa kan göra med en blogg.. Lyckas och money, money..Inte illa pinkat.. Duktig kvinna denna dam..

 7. Vilken perfekt födelsedagspresent till mig!! 🙂

  Jag ska önska mig den, och får jag den inte, då köper jag den själv 😀

  Grattis till boken Clara!!

  Kram Kerstin

 8. Bokad!! grattis!ser mkt inspirerande och fin ut! jag ska genast göra en kartvägg ngnstans i lgh!

 9. Hurra vad roligt! Och grattis till en så fin och härlig bok! Jag har bokat och längtar massor tills den kommer! 🙂

 10. Ah, vad skoj! Jag är inne i världens hemmafixar-period och blir hemskt sugen på din bok! Grattis till att den är klar också, måste kännas himla roligt och skönt.

 11. Ooh, vad spännande! Men dum tajming, fast jag måste nog nästan klicka hem den även om jag kanske egentligen inte riktigt har råd.

 12. Bokad:) Ser fram emot trevlig läsning och att bli ytterligare inspirerad av dina fantastiska idéer!:)

 13. Grattis till boken! Bilderna lovar gott och jag är övertygad om att texterna också är riktigt fina. Vi har precis köpt hus och väntar barn i oktober så det finns många projekt att samla inspiration till. Tack för att du bloggar och inspirerar så mycket!

 14. Åh, jag tänkte för inte alls länge sen att “jag önskar att underbara Clara kunde ge ut en bok”! Hade helt missat att du faktiskt skulle göra det. Jag kommer förhandsboka direkt! 😀

 15. Va kul, grattis!!

  Är väldigt kritisk mot ordet PIMP(A) bara, hur resonerar du kring uttrycket?

  1. Jag förstår ert resonemang, men ordet “pimpa” är ett exempel på ett ord som helt och hållet bytt betydelse sedan det lånats in till svenska språket. Ytterligare exempel är “facerape” m.fl. Jag kan hålla med om att ordens ursprung är minst sagt märkliga, men det är å andra sidan så språken utvecklas. Ord förändras och får flera betydelser. Jag tror knappast man kan tolka det som att Clara med sitt ordval försöker vurma för sexindustrin.

   1. Hatar ord som facerape, pimpa, horunge osv. Varför skall vi ta upp och/eller använda dessa ord? Helt utan eftertanke… Svårt att se dessa ord som moderna, roliga, spännande eller whatever. Tvärtom är de ju bara beviset på vilket kvinnohatande samhälle vi lever i.

    Kan inte komma på ett värre ord än “pimpa”… Vidrigt att det skall in i vår vokabulär helt oreflekterat.

 16. Tusenkonstnären UnderbaraClara du var rätt person att skriva just en sån bok. En bok som många kommer att ha nytta av.Grattis.

 17. Varmt grattis Clara – självklart ska jag beställa boken! Känslan att ha den fysiska boken i sina händer – resultatet av månader och år av slit – är oslagbar!

 18. Läste om din bok för några veckor sedan när jag skulle beställa böcker i mitt jobb (är bibliotekarie) och blev så himla glad och pepp! Du presenterar så många bra idéer och tankar här i bloggen så jag kan inte tänka mig att boken blir annat än bra. 🙂

 19. Klart jag kommer att köpa din bok:) Har ett svagt minne i bakhuvudet av att du kommer till Göteborg på någon mässa där du kommer att sitta och sälja boken…stämmer det? För då kommer jag som ett skott:)
  Kram Annika

 20. Åh vad kuuul! Ser verkligen fram emot att få bläddra i och inspireras av! Du är så bra Clara!!!

 21. Säkert en trevlig bok men vad tänkte du gällande titeln? Vintagepimp? Pimp=hallick. Pimpa=göra i ordning prostituerade inför försäljning. För jag antar att det inte är pimpsten du syftar på?

 22. Stort grattis och äntligen! Den tror jag allt att mina barn väldigt gärna vill ge mig i födelsedagspresent. Bäst att jag bokar en så dom inte blir besvikna.

 23. oj, varför ordet “pimp”? (har alltid tyckt att det ordet är fasansfullt sedan det uppdagades) synd, för jag kan tänka mig att det är övrigt är en trevlig bok…

 24. Brukar inte kommentera, men läser din blogg ofta – det här kräver dock ett himla-stort GRATTIS och bra kämpat! ser fram emot att skaffa en kopia av denna bok!

 25. Grattis! Jag sätter upp den på min önskelista omgående! Vilken tur för mig att jag fyller år nu i augusti.

 26. åh! jag rent av STUDSAR AV FÖRTJUSNING just nu! förbokad på två röda sekunder. kommer precis i rätt tid till min flytt i augusti!!! otroligt inspirerande clara!

 27. Sâ duktigt Clara ! Den boken köper jag i Stockholm i september. Absolut.
  Kram och Grattis

 28. gratulerar! men…hade fått för mig att du skulle skriva en novell eller dylikt så blev lite förvånad? uhhh? jaja….det matchar ialf ditt nuvarande arbete i alla fall. 🙂

 29. Grattis Clara!! Ser verkligen framemot att läsa den. Jag ska snart flytta till en ny lägenhet, i sverige, med min pojkvän (spannande, har aldrig bott ihop med någon förut!) och jag är otroligt peppad för att inreda lägenheten, så din bok kommer att vara speciellt användbar just nu!

 30. Gratulerer, Clara! 🙂 Blir boken å få tak i for norske lesere? Ser at man må ha svensk personnummer for å forhåndsbestille boken i nettbutikken du lenket opp til.

  1. Ajdå, maila Bokus och fråga! Jag tror att det ska gå bra. Annar kanske ngn norsk boksida kan tänka sig att ta hem den!

  2. Du trenger ikke fylle ut feltet med personnummeret da det ikke er et obligatorisk felt. Du bare fyller ut adressen din manuelt og velger ‘Norge’ når du kommer til land. Desverre krever de hele 257 SEK for pakking og frakt til Norge. Det synes jeg var litt i overkant! 🙁 Håper jeg finner den i en norsk butikk snart!

 31. Vad roligt!! Ska bli jättekul att läsa. Blir perfekt inspiration till oss som nyligen blivit husägare till ett hus från 1910. 🙂 Grattis också till första platsen i försäljningstoppen igår på Bokus, jag har nu hjälpt till på dagens statistik. Keep up the good work!!

 32. Åh så roligt! Den ser helt fantastisk ut. Hurra för dig som kämpat dig igenom allt arbete med en bok och tack för att du gjort det. 🙂 Hoppas att jag får ledigt och hinner gå på bokmässan…

 33. Bokade så snart jag läst klart blogginlägget!!

  Finns det möjlighet att komma och få boken signerad på bokmässan i Göteborg? 🙂

  Ha en ljuvlig dag!

 34. Boken är nu beställd Clara! Hoppas den stillar mitt sug efter pyssel 🙂 Du är en grym inspirationskälla på så många plan ska du veta!

 35. Oj va kuul Clara!! Ja kan knappt vänta till ja får läsa den boken, så underbar som dina tidningar ha varit så.. oooo så spännande!

 36. Girlpower! Grattis 🙂
  Vad kul, Grattis – jag ska abolut läsa den. Drömmer själv om att ge ut olika böcker jag har idéer för och påbörjat, men blir liksom inte helt klar – olika ting i livet kommer ivägen eller så är det jag som är för dålig på att ryta till och ta min egen tid för sådant jag verkligen vill göra. Hursomhelst så gillar jag din blogg och många av dina idéer. Din bok är säkert toppen!

 37. Elin Ek (Grynet) har också skrivit en bok som är skönt samhällskritisk. Hon lyfter fram tanten och alla fantastiska kunskaper som tanten sitter på. Kunskaper som går ut på att spara pengar och vara snäll mot miljön, och inte minst- visa civilkurage. Den är snygg och skitbra. Rekommenderas varmt.

 38. Hej!!

  Ska självklart köpa din bok 🙂

  Jag har gjort ett blogginlägg i min blogg och knyckt en bild från dig (den på bokomslaget) och jag hoppas det är ok (har självklart skrivit att jag tagit bilden härifrån och länkat) annars får du säga till!

  Jag ääääälskar Husmorsskolan och vill ha mer Husmorsskolan, vet du om det kommer bli fler program i framtiden?

  MVH
  /Gullan

  1. Så underbart! Tack för det! Ja, vi hoppas på att göra fler säsonger av serien framöver. Tills dess kan jag rekomendera att lyssna på mitt andra program Pikant i P4. Där finns det ännu med pyssel och matlagning

 39. Så himla roligt! Grattis! Jag är alldeles övertygad om att det är en fin, inspirerande måste ha-bok. Kan bara applådera ditt val att addera lite samhällskritik, det är lätt att den här världen blir på tok för ytlig.

 40. STORT GRATTIS! Sjukt snygg är den. Jag ÄLSKAR omslaget och layouten. Sirligt men ändå cleant och inte allt för tuttinuttigt. Finfin balans.

 41. Har också beställt den nu 🙂 Den kommer dimpa ner som en spännande “godispåse” av idéer! Men det verkar inte var samma omslag som du visar här ovan? På Bokus omslag har du istället svart kjol med vita prickar, men den underbara byrån är iallafall med på båda 😉

 42. Wow vad fin! Den vill jag ha iu julklapp! Annars får jag köpa den själv 😉 Allt för att få läsa den och inspireras!

 43. Så himla kul! Älskar böcker som man kan ta fram och bläddra i fram och åter när inspirationen tryter eller när jag bara inte orkar läsa en vanlig bok. = )
  Må så gott!