Den vanligaste inredninsmyten som finns är att det är så himla enkelt och bra att inreda med vita väggar. Det tycker inte jag. Jag har haft hela huset vitmålat under några år och det är nästan omöjligt att få det hemtrevligt. Det krävs verkligen fingertoppskänsla för ljussättning, möblering och textilier för att få det att svänga. Annars blir det bara väldigt…platt. Det är betydligt enklare att köpa en svindyr cool tapet och smälla upp på väggen. Då kan man ställa dit vilket skitmöblemang som helst och det ser ändå exklusivt ut.

Nu kan det ju vara så att man inte direkt gillar färger och mönster, utan vill ha en ljus och “vit känsla”. Då finns flera genvägar. Jag har till exempel valt att måla många rum i ljusa nyanser. Färger som i vissa ljus upplevs nästan som vita och i andra ljus mer färgstarka. I sovrummet har jag en ljusgrå nyans, i hallen en ljust grönblå nyans från Colorama som heter Bris och i arbetsrummet en svagt smutsrosa nyans som heter Tyll. Fortfarande väldigt ljust och sobert men samtidigt skänker det lite mer värme och karaktär än helvita väggar….bara ett litet tips sådär på måndagskvällen.