Hyacint

Älskar älskar älskar hyacinter. Jag fyller hela huset med dem till jul. De är fina som snittblommor också. Här har ett helt litet fång fått plats i en vas.

I en tekopp sitter en annan hyacint omgiven av lite glitter.

De blå hyacinterna brukar lukta starkast med rosa är också bra. Jag blandar alla möjliga färger och placerar ut dem runtom i huset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Hyacint”

 1. Jag älskar att julpynta. Det är så roligt och inspirerande att se pyntet på din blogg. Hoppas att din långa ledighet blir precis som du vill ha den. God jul!

 2. Jag älskar också hyacinter. De är så prisvärda, så jag köpte en hel bunt. Tyvärr doftade de fööör mycket, så jag fick att flytta dem till ett rum som inte används så mycket. Amaryllis är en favorit här! Står så länge och blir så maffiga.

 3. Härligt med fina blommor även vintertid! Dessvärre har jag märkt att jag inte tål hyaciner så bra..så då är det trevligt alla som bloggar om dem isället 😉
  Kram

 4. Jag älskar också hyacinter. De är så fina och doftar så gott, men tyvärr tål jag dem inte. Blir så snorig… 🙁 Titta på dem på bild får räcka! 😉

 5. Det är synd att de ska vara så allergiframkallande för det är så snyggt när de planteras i en mugg tex. Men det finns inte en chans att jag kan ha en hyacint hemma. Blir riktigt dålig av dem.

 6. Älskar oxå hyacinter, men klarar inte av doften. Som tur är så finns det nu doft fria hyacinter, ” min blommbutik ” hade tagit hem sådana till mej så nu har jag hyacintplanteringar runt om i hela huset 😉

 7. Jag minns en bild på dig när du sitter framför ditt hus på en trädgårdsstol och bakom dig intill husväggen växer de vackraste blommor jag sett. De skulle passa så fint till vårt lilla torp. Men jag kan inte hitta bilden.
  Vet du var den bilden finns att få tag på?
  God jul!

 8. Nu sprider sig en en härlig juldoft i hela ert hus så mysigt. Vad fint och passande det är med polkakäpparna dom pryder verkligen bland glitter och blommor.

 9. Hyacinter är underbara men vi har vänner som inte tål doften så försöker undvika dem då de ofta kommer på besök. Köpte fina röda tulpaner igår och dukade ett fint julpyntat bord med tulpandekorationer, det blev väldigt fint. Vi har mycket hyacinter i trädgården och det är såå fint på våren när de blommar. God Jul Clara och tack för att du bjudit på dig själv och alla goda recept och fint pynt under det gångna året!