Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?

Ja massor. Jag skrev en bok till exempel. Och nu har jag snart skrivit en till!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja. Eller inte föräldrar men på tjocken. Ett helt gäng av dem!

Dog någon som stod dig nära?

Ja, min älskade morfar. Jag tänker på honom precis varje dag och längtar efter honom. Jag längtar så mycket efter att vara liten och vara hos mormor och morfar och vara absolut trygg, älskar, uppskattad och efterlängtad.

Vilka länder besökte du?

Jag var två veckor i Spanien, annars var jag mest hemma. Förutom att jag kuskade Sverige runt och föreläste. Men det var bara roligt. Tycker att det är så kul att få se en massa små städer man bara läst om på geografin. Gillar att känna mig Sverige-allmänbildad. Fina dialekter får man höra också

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?

Nej faktiskt inte. 2012 har varit ett så himla bra år, i alla fall från sommaren fram till nu. Jag tror att det kommer bli ännu bättre vad det lider!

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?

När min morfar dog förstås. Och så den dagen, typ någon veka efter att min bok släppts då min förläggare ringde och sa att den redan sålt slut och skulle tryckas i en ny upplaga. Det var magiskt.

Vad var din största framgång 2012?

Att jag startade mitt produktionsbolag och såg till att pengarna räckte till hela familjens omkostnader. Jag tycker också att jag blivit så klok i år. Jag har vuxit fler meter. Dels börjar jag förstå mig själv med och mer, dels växer jag i min yrkesroll och har hittat en trygghet.

Största misstaget?

De gånger jag inte lyssnat på magkänslan och låtit folk köra över mig.

Bästa köpet?

Får man säga något så ytligt som en lockttång? Jag är jätteglad för den. Och för att jag hittade två bra vinterjackor och riktiga vinterskor för en gångs skull.

Vad spenderade du mest pengar på?

Huset i vanlig ordning.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att släppa en bok. Att få kontrakt på en ny bok. Att känna att mina idéer bär och att jag lyckas med vad jag föresatt mig. Att jag träffade Annakarin och att vi jobbar så bra ihop. Att jag får fortsätta jobba med Erica och min syster. Jag har lärt mig så mycket i år

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?

“Jag bygger bygger upp och du river river ner…” tycker att det är så skönt att sjunga argt “DU MÅSTE FLYTTA PÅ DIG” när jag tänker på saker och personer om håller mig tillbaka. Det är en pepplåt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Andra halvan var jag i alla fall mycket gladare än vad jag var under hela 2011. Jag landade och saker föll på plats. Tror att det är biologi också. Alla post-graviditetshormoner har nu lämnat systemet.

Vad önskar du att du gjort mer?

Träffa mina vänner.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Ätit socker

Blev du kär i år?

Ja!

Favoritprogram på TV?

Just nu är det dött lopp mellan Jakten på det perfekta livet och Historieätarna.

Bästa boken du läste i år?

Jag har inte läst så mycket men bästa läsupplevelsen hade jag i somras när jag fick läsa Brobyggarna av Jan Guillou, instängd på rummet i flera dagar med barnvakt. Det var som när jag var liten och hade sommarlov och inte gjorde annat än läste. I övrigt gillade jag verkligen del ett och två av Knausgårds Min kamp. Rekommenderar också Malin från Skaftnäs av Malin Wollin. Utfärdar dock en varning för ev urinläckage pgav skrattandet.

Största musikaliska upptäckten?

Att jag saknat att sjunga i kör och att jag verkligen verkligen vill ta sånglektioner igen.

Något du önskade dig och fick?

Vara frisk. Ett harmoniskt hem. Ett arbetsrum som är fint och inspirerande.

Något du önskade dig och inte fick?

Ja, flera saker. Men det som jag inte fick visade sig vara bra att jag inte fick, för det skapade utrymme för annat.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?

Tänk att det minns jag inte ens. Vad tusan gjorde jag? Måste kolla i mitt bloggarkiv

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Att anställt någon i mitt företag. Det får jag satsa på för det här året istället!

Vad fick dig att må bra?

Ensamtid och en helg i augusti med min bästis då vi hann prata om allt och inget

Vilken kändis var du mest sugen på?

Kan faktiskt inte komma på en enda. Men jag kan säga att jag nu förstått the fuzz kring Ryan Gosling.

Vem saknade du?

Mamma och morfar. Och mormor som visserligen är i livet men som bor så långt bort.

De bästa nya människorna du träffade?

Inte så mycket att jag träffat massa nya människor utan att de jag träffade förra året utvecklat sig till sådana viktiga relationer i mitt liv

Mest stolt över?

Att jag är så himla stark. Att jag orkar fast jag inte tror det. Att jag kunnat lära mig från 2011 års missar och inte göra om dem.

Högsta önskan just nu?

Att jag ska få vara frisk. Och att alla jag känner ska få vara friska. Om vi får vara friska, då önskar jag faktiskt ingenting annat alls.