Gjorde du nÄgot 2012 som du aldrig gjort förut?

Ja massor. Jag skrev en bok till exempel. Och nu har jag snart skrivit en till!

Blev nÄgon/nÄgra av dina vÀnner förÀldrar i Är?

Ja. Eller inte förÀldrar men pÄ tjocken. Ett helt gÀng av dem!

Dog nÄgon som stod dig nÀra?

Ja, min Àlskade morfar. Jag tÀnker pÄ honom precis varje dag och lÀngtar efter honom. Jag lÀngtar sÄ mycket efter att vara liten och vara hos mormor och morfar och vara absolut trygg, Àlskar, uppskattad och efterlÀngtad.

Vilka lÀnder besökte du?

Jag var tvÄ veckor i Spanien, annars var jag mest hemma. Förutom att jag kuskade Sverige runt och förelÀste. Men det var bara roligt. Tycker att det Àr sÄ kul att fÄ se en massa smÄ stÀder man bara lÀst om pÄ geografin. Gillar att kÀnna mig Sverige-allmÀnbildad. Fina dialekter fÄr man höra ocksÄ

Är det nĂ„got du saknar Ă„r 2012 som du vill ha Ă„r 2013?

Nej faktiskt inte. 2012 har varit ett sÄ himla bra Är, i alla fall frÄn sommaren fram till nu. Jag tror att det kommer bli Ànnu bÀttre vad det lider!

Vilket datum frÄn Är 2012 kommer du alltid att minnas?

NÀr min morfar dog förstÄs. Och sÄ den dagen, typ nÄgon veka efter att min bok slÀppts dÄ min förlÀggare ringde och sa att den redan sÄlt slut och skulle tryckas i en ny upplaga. Det var magiskt.

Vad var din största framgÄng 2012?

Att jag startade mitt produktionsbolag och sÄg till att pengarna rÀckte till hela familjens omkostnader. Jag tycker ocksÄ att jag blivit sÄ klok i Är. Jag har vuxit fler meter. Dels börjar jag förstÄ mig sjÀlv med och mer, dels vÀxer jag i min yrkesroll och har hittat en trygghet.

Största misstaget?

De gÄnger jag inte lyssnat pÄ magkÀnslan och lÄtit folk köra över mig.

BÀsta köpet?

FÄr man sÀga nÄgot sÄ ytligt som en lockttÄng? Jag Àr jÀtteglad för den. Och för att jag hittade tvÄ bra vinterjackor och riktiga vinterskor för en gÄngs skull.

Vad spenderade du mest pengar pÄ?

Huset i vanlig ordning.

Gjorde nÄgonting dig riktigt glad?

Att slÀppa en bok. Att fÄ kontrakt pÄ en ny bok. Att kÀnna att mina idéer bÀr och att jag lyckas med vad jag föresatt mig. Att jag trÀffade Annakarin och att vi jobbar sÄ bra ihop. Att jag fÄr fortsÀtta jobba med Erica och min syster. Jag har lÀrt mig sÄ mycket i Är

Vilka lÄtar kommer alltid att pÄminna dig om 2011?

“Jag bygger bygger upp och du river river ner…” tycker att det Ă€r sĂ„ skönt att sjunga argt “DU MÅSTE FLYTTA PÅ DIG” nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ saker och personer om hĂ„ller mig tillbaka. Det Ă€r en pepplĂ„t.

Var du gladare eller ledsnare i Är jÀmfört med tidigare Är?

Andra halvan var jag i alla fall mycket gladare Àn vad jag var under hela 2011. Jag landade och saker föll pÄ plats. Tror att det Àr biologi ocksÄ. Alla post-graviditetshormoner har nu lÀmnat systemet.

Vad önskar du att du gjort mer?

TrÀffa mina vÀnner.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Ätit socker

Blev du kÀr i Är?

Ja!

Favoritprogram pÄ TV?

Just nu Àr det dött lopp mellan Jakten pÄ det perfekta livet och HistorieÀtarna.

BÀsta boken du lÀste i Är?

Jag har inte lÀst sÄ mycket men bÀsta lÀsupplevelsen hade jag i somras nÀr jag fick lÀsa Brobyggarna av Jan Guillou, instÀngd pÄ rummet i flera dagar med barnvakt. Det var som nÀr jag var liten och hade sommarlov och inte gjorde annat Àn lÀste. I övrigt gillade jag verkligen del ett och tvÄ av KnausgÄrds Min kamp. Rekommenderar ocksÄ Malin frÄn SkaftnÀs av Malin Wollin. UtfÀrdar dock en varning för ev urinlÀckage pgav skrattandet.

Största musikaliska upptÀckten?

Att jag saknat att sjunga i kör och att jag verkligen verkligen vill ta sÄnglektioner igen.

NÄgot du önskade dig och fick?

Vara frisk. Ett harmoniskt hem. Ett arbetsrum som Àr fint och inspirerande.

NÄgot du önskade dig och inte fick?

Ja, flera saker. Men det som jag inte fick visade sig vara bra att jag inte fick, för det skapade utrymme för annat.

Vad gjorde du pÄ din födelsedag 2012?

TĂ€nk att det minns jag inte ens. Vad tusan gjorde jag? MĂ„ste kolla i mitt bloggarkiv

Finns det nÄgonting som skulle gjort ditt Är Ànnu bÀttre?

Att anstÀllt nÄgon i mitt företag. Det fÄr jag satsa pÄ för det hÀr Äret istÀllet!

Vad fick dig att mÄ bra?

Ensamtid och en helg i augusti med min bÀstis dÄ vi hann prata om allt och inget

Vilken kÀndis var du mest sugen pÄ?

Kan faktiskt inte komma pÄ en enda. Men jag kan sÀga att jag nu förstÄtt the fuzz kring Ryan Gosling.

Vem saknade du?

Mamma och morfar. Och mormor som visserligen Àr i livet men som bor sÄ lÄngt bort.

De bÀsta nya mÀnniskorna du trÀffade?

Inte sÄ mycket att jag trÀffat massa nya mÀnniskor utan att de jag trÀffade förra Äret utvecklat sig till sÄdana viktiga relationer i mitt liv

Mest stolt över?

Att jag Àr sÄ himla stark. Att jag orkar fast jag inte tror det. Att jag kunnat lÀra mig frÄn 2011 Ärs missar och inte göra om dem.

Högsta önskan just nu?

Att jag ska fÄ vara frisk. Och att alla jag kÀnner ska fÄ vara friska. Om vi fÄr vara friska, dÄ önskar jag faktiskt ingenting annat alls.