In med nytt

Vi har haft fantastiskt väder i helgen och varit ute massor! Vårvinter så det bara sjöng om det. Knallblå hög himmel och pudersnö på träden. (Jag är ibland lite dålig på att blogga på helgerna och då brukar man kunna följa mig på instagram istället där jag helt enkelt heter underbaraclaras.)

Tillslut tröttnade då även jag på de sista julgrejerna som åkte ner i en låda igår. Allt rött förvisas ur huset i januari/februari och jag plockar fram pasteller igen. För att det inte ska kännas alldeles för kalt och tomt inne utan julgrejerna så bullar jag upp med blommor. Här har jag satt två tulpanbuketter i en skål jag brukar använda när jag bakar. Det är en vanlig miss att sätta blommor i allt för smala vaser och istället för stora generösa buketter få stela, ihopklämda sådana. Jag tycker att buketter är finast när de liksom håller på att tippa över kanten och ta över hela bordet de står uppe på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “In med nytt”

 1. Ja nu säger vi välkommen våren va? Dock är det fullt med snö och minusgrader här. Jag vet att det bara är januari… Och jag gillar vintern, det är inte det. Jag gillar liksom våren mer. 🙂

 2. Vad härligt det ser ut med tulpanerna i den där stora koppen! Själv tycker jag dock det bästa med vaser är att man kan ha hur många olika sorter som helst – smala, breda, kantiga, runda, av glas, av keramik, av metall osv. Omväxling förnöjer 🙂

 3. Ja dessa underbara vårvinterdagar är ju helt magiska, förstår att ni vill vara ute och busa omkring i snön i massor.

  Annars gör jag precis som du, fyller huset med blommor och har slängt ut minsta julpryl. Jag längtar så det gör ont efter de första vårblommorna i rabatten, även om jag älskar den här vackra kylslagna vintern som även vi i söder upplever nu.

 4. Jag tycker det är så knepigt med tulpaner… Trots att jag sköter dem efter konstens alla regler så är de bara fina i 3-4 dagar. Och det är inte bara blommorna som blommar ut fort, utan även bladen blir gulgröna istället för vackert mörka som på bilden…. Hur gör ni för att få dem att hålla så länge som möjligt?

 5. Just det….. Märker ni någon skillnad på kvalité om ni köper tulpaner på ica/konsum eller på blomsterhandel? Anledningen att jag skriver “ni” är att jag frågar inte bara Clara, utan även alla bloggläsare. 🙂

 6. Åh härligt med ett stort fång tulpaner! Det är det första jag ska köpa när jag snart städat och flyttat klart. Underbar duk för övrigt!

 7. Kära Clara! Du skulle inte vilja ta lite bilder på ditt vårfina hem? Jag behöver inredningstips 🙂

 8. Hej Clara! Precis en sån där skål hade jag, fast rosa, ända tills min man råkade slå sönder den. Köpte den i en liten iredningsbutik en bra bit hemifrån (bor i Göteborg) Nu vill jag ha en ny men vet inte var jag ska få tag på en.. Vet du nån kedja som säljer eller nån internetsida? Var köpte du din? Kram och tack för en underbar blogg!

  1. Jag såg en liknande skål (men jag tror att den var blå) på Mique i Stockholm, när jag var där för en vecka sedan.

  1. Jag har också för mig att tulpanvatten är giftigt. Hur vackert det än är skulle jag aldrig sätta blommor i matkärl. kram!