Lövskrud

Igår blev jag plötsligt så less på min gula radio som jag kirrade förra vintern att jag bestämde mig för att göra om den igen. Plockade bort de röda klisterstjärnorna och målade om den i ljusblått istället. Lackfärg behövs inte, bara vanlig vattenlöslig väggfärg. Och så en ganska smal pensel. Färgen kom från Jotuns miljösnälla serie Lady Sensitive. Eftersom radion stått i köket och var lite småflottig av stekos fick den sig en rejäl omgång med diskmedel och trasa först.

Sedan stansade jag ut lönnlöv i grön dekorationsplast och klistrade fast dem på radion. Det blev nästan som små slingor av murgröna. Mycket trevlgit! Det tog ungefär lika lång tid att fixa  som det tar att se två avsnitt av Breaking Bad. Jag kombinerade dock dessa två aktiviteter.  Rätt ok med andra ord!

Och apropå radio och inredning så spanade jag om just inredning i P4 förra veckan. Nämligen Bajsbrunt Vs Ljust och fräscht. Lyssna kan man göra här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

51 kommentarer på “Lövskrud”

 1. Fin! Gillade denna bättre än den gula! 🙂
  Vart köper du plasten?
  Där jag hittat får man bara köpa massa meter och då blir det många löv! Vill ju hellre ha förr färger och mindre bitar!
  Tips?
  Tack!

  1. Har för mig att hon skrev i ett tidigare inlägg att hon köpt plasten på Panduro. Kanske har inbillat mig, men de har ju rätt mycket pysselsaker där i alla fall!

 2. Vad fin den blev!

  Jag blir så inspirerad när jag kikar in här, blir så sugen på att göra om lite här hemma, med enkla små medel.

  Kram

 3. Använder du någon särskild sorts färg för att kunna måla på det material som radion består av? och stor eller liten pensel?

 4. Detta är verkligen underhållande. Clara målar radion gul. Kommentarerna strömmar in: Åhhhhh så fint.
  Clara målar radion vit. Kommentarerna låter inte vänta på sig: Så fiin!

  Kreativitet på högsta nivån!

  1. För det är ju mycket mer kreativt att vara ironisk? Tycke någon att det blev fult hade de väl den goda smaken att inte skicka en kommentar om det.

  2. Själv tycker jag det är sjukt kreativt, Karin, att ägna så mycket tid åt att göra om något. Och det blev ju jättefint, kanske främst för att det ligger så mycket själ och hjärta bakom. Något det inte gjorde bakom din bittercyniska kommentar, där låg bara grön avundsjuka bakom. Eller hur?

   1. Kreativitet betyder enligt SAOL:nydanande, produktivitet, skapande.

    Att måla om en radio som redan är målad en gång är inte nydanande, det är upprepning.
    Är det då produktivitet? Knappast. Vad är det som produceras?
    Skapande då? Kanske, om man har mycket låga krav på skapande.

    Du får gärna tycka det är sjukt kreativt, mig stör det inte!

    1. Haha, Va? Vilket jättekonstigt resonemang. Så då är en konstnär som målar över en befintlig tavla och gör en ny variant av samma inte kreativ? Skapar inte? Eller en designer som syr upp ett helt gäng likadana kjolar för att sälja i butik inte en skapande människa? Snurrigaste resonemang jag har hört.

     1. Där kom de, de agressiva taggarna! Det var väntat. I denna blogg tolereras bara hyllningar inga avvikande tankar.

     2. Vad pratar du om för aggressiva taggar? Jag är lugn som en filbunke! Däremot hittar du ju på – tolererade jag inte kritiska tankar här hade jag väl plockat bort din kommentar från första början?! Nästa gång får du dock gärna kommentera i ditt eget namn Maud Andersson istället för att skriva Karin.

    2. Jag tror, av ditt svar att döma, att mina tankar störde dig oerhört ‘Karin’/Maud Andersson.

     Men för all del…synd att lägga så mycket krut och energi på en blogg man inte ens verkar gilla. Önskar jag hade den tiden över, gud så mycket roligt jag skulle kunna göra då. Måla en radio kanske? Omålad såklart så att jag kan känna mig riktigt produktiv. 😉

     1. Ja, jag har mycket tid eftersom jag är pensionär. Du är hjärtligt välkommen med din radio. Vill du ha den vit, gul eller skall vi vara kreativa och ta den svart?:):) Du bestämmer!

      Orsakerna till att jag ibland läser bloggen är två: dels är jag intresserad av hur unga kvinnor tänker idag men den främsta orsaken är den histiorielöshet och romantisering som framkommer här om 1950-talet, det decennium då jag växte upp. Jag vet hur kvinnorna hade det under 50-talet till skillnad många andra. Dessutom tycker jag om lägga in en kritisk kommentar då och då om inte annat för att få lite liv i kommentarerna. Och jo jag heter faktiskt Karin också.. Dubbelnamn var som bekant vanligt under 50-talet.

 5. Det är så skönt att kika in här och se all färg. Jag ser det som min utmaning för året att börja ha framme alla färger som jag faktiskt gillar och inte fega ur till fördel för svart och vitt 😉 Inget fel på svart och vitt, men jag blir ju gladare av blått med gröna löv på.

 6. Tackar för tipset !! och trendigt värre , det där med att återanvända är ju hettare än nånsin …*ler

  stansa i självhäftande plast går ju att använda till mycket…ska använda det på en annan sak tror jag.

  Kram

 7. Oi, så fin den ble! Frisk og vårlig. Jeg elsker radio, for jeg er radiojournalist, så jeg blir ekstra glad når jeg ser pene apparater, hihi. Ha en fin uke! Klem fra Paris!

 8. Jag var väldigt förtjust i din gula radio Clara, men den här blev så fräsch! Känns som den vårvind vi väntar på just nu 🙂 Diggar din blogg skarpt för övrigt, och ännu mer nu när jag läst en del om könsmaktsystemet. Du är en härlig feminist!

 9. Hej!!
  Man blir så pysselsugen av att kika in på din finfina blogg!! Nu måste jag bara få veta vart du har köpt dekorationsfilmen!!? Finns inte på panduro i andra färger än vit och träfärgad. Har kollat runt på nätet men inte hittat nånstans där de finns olika färger. Vore toppen om man fick veta vart du har köpt de! Tack 🙂
  Mvh Anna