På återhörande

Igår åkte jag 26 mil och höll i en föreläsning/workshop för företagare i sex timmar, med en begynnande förkylning i kroppen. Det var otroligt roligt men väldigt tröttande. Sedan la jag mig och sov i tio timmar och vaknade i morse alldeles däckad i förkylning. Och jag som har så mycket att stå i idag. Extra deppig är dagen för att det idag var precis fem år sedan som mamma dog.

Tror att jag drar ett täcke över huvudet så hörs vi i morgon istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

56 kommentarer på “På återhörande”

 1. Tänd ett ljus (eller hundra) för underbara mamsingen idag. Ta hand om dig och kramas mycket med lillpojken, storpojken och din fyrbenta vän idag.

 2. Vet hur det känns, förlorade min mamma för fem och ett halvt år sedan i cancer hon han fylla 60 år och precis en månad innan hon somnade in. Sorgen sitter i kroppen och när minnesdagarna kommer (födelsedag och dödsdag) då kommer smärtan! Skickar varma kramar till dig!

 3. Stoor kram till dig! Hoppas vi kan ge lite ljus till dig en dag som denna, så som du gör för oss varje dag <3

 4. Känner så med dig! I förrgår var det fyra år sedan begravningen för min pappa. Även om tiden går så sitter ju känslan kvar i kroppen att förlora den närmaste.

 5. Finaste Clara, jag tänker på dig och känner med dig! Jag började följa din blogg för några år sedan och det är en del av min dagliga rutin att gå in och läsa här. Min egen mamma dog i cancer för snart nio år sedan men det känns fortfarande som igår. Jag skickar tusen kramar och tankar till dig idag, och alla andra dagar, för jag vet hur tungt det är. Du verkar vara en fantastiskt kärleksfull och vettig människa, och att läsa allt du skriver här ger mig så mycket stöd och hopp! Ta hand om dig! Många kramar

 6. Massa kramar och tankar på dig den här tunga dagen! Jag tänder ett ljus här. Idag får det vara för dig.

 7. En mamma är alltid en mamma, en som är en del av dig. Det spelar ingen roll, man saknar dem hela livet. Undrar hur det skulle ha varit om de var kvar. Min mamma dog strax innan jag fyllde 10 år. Strax före jul var det 50 år sedan. Men i min ryggsäck, livets ryggsäck finns hon alltid kvar. Tänk på det roliga positiva, man får glömma sjukdom och elände. Alla vardagsgrejer, när man gav varann en kram, gjorde något roligt eller mysigt tillsammans. Sedan tror jag att man någon gång kommer att träffas igen, någonstans dit vi inte når just nu.. Tänd ett ljus ibland, lyssna på någon fin musik som din mor gillade. Min mor gillade Gotländsk sommarnatt.

 8. Jag köpte “Rosa boken” till min mamma, som är friskförklarad efter din bröstcancer, i julklapp. Först såg hon nästan lite skakad ut men sen var hon så glad och tacksam att hon hade fått läsa den. Din text var en av dem hon pratade extra om och jag har visat henne din fina blogg.
  Krya på dej.

 9. Skickar en kram. Årsdagarna är alltid lite extra tunga tycker jag, för då påminns man om att ett helt år till har gått sedan man senast sågs, alla minnen är ett år äldre och det gör ont när man inte får skapa några nya. Ta hand om dig!

 10. Jag lyfter lite på ditt täcke och blåser in värme och kärlek. Det finns inget svårare. All styrka till dig.

 11. Kram Klara!
  I november var det arton år sedan min storebror dog. Jag har levt halva mitt liv utan honom men det känns som igår. Tomheten och saknaden men också glädjen över att få ha levt tillsammans. Å lyckan att se honom leva vidare i sina två döttrar och numera två barnbarn.

 12. Försök krya på dig. Miste min mamma för snart 7 år sedan och min pappa i mars 2012. Det kommer man inte över för lätt. Mitt misstag var att gå på för fullt hela tiden och det straffade sig i en 14 dagars förkylning nu efter nyår. Är inte helt återställd än. Det är viktigt att lyssna på kroppen och jag ska bli bättre på det också. Styrkekramar!

 13. Varma kramar till dej, jag vet hur det känns. Om några dagar gör jag som du, längtar efter mamma under täcket. Det är nu 10 årsedan jag förlorade min mamma i cancer, denna vidriga sjukdom. Jag kommer aldrig sluta längta efter henne men har som tur är precis som du en fantastisk familj att luta mej mot.
  Kramar Maria

 14. Krya på dig Clara! Förstår att det kan vara skönt att dra täcket över huvudet. Det är 10 år sedan min mor gick bort i somras, men det känns fortfarande lika mycket i hjärtat. Men man klarar det!

 15. Hej Klara – jag lyssnade precis pa Tonarshumör av barnskrik pa radio där du pratar om dina känslor för att ha barn. Jag tycker att du har SAAAAA rätt! Tyvärr tycker jag att det pratas för lite om det jobbiga med att ha barn. Om att allt inte är rosenrött hela tiden, om hur mycket tid och energi man faktiskt maste lägga ner pa föräldrarskapet.

  Tack för din ärlighet!
  Och krya pag dig!!

 16. Hoppas att du är lite piggare idag. Många varmar tankar med dig när känslorna blir jobbiga vid årsdagen efter din Mamma. Tänd ett extra ljus och njut av solen också trots kylan. Kramar! till dig och även till familjen

 17. Det är helt ok att dra täcket över huvudet och stanna i sängen ibland så det tycker jag att du gör rätt i! Det gör jag också ibland och jag tror att fler hade mått bra av att göra det då och då. Man får acceptera att idag är ingen bra dag, men det kommer en ny imorgon. Att få vara ett med sina känslor, även de sorgsna är en del av att kunna må bra.

  Om inte annat är det rätt skönt att mysa i sängen, bläddra i tidningar, läsa något, inspireras, planera för piggare dagar och bli serverad kaffe/te av någon som kommer och pussar ens panna då och då 😀

 18. Årsdagarna gör så ont. Hoppas du fick extra värme av din familj igår och att livet känns något lättare idag. Tänd många ljus. Njut av det vita snölandskapet och mys med din söta son.

 19. Har själv suttit med mina tonåringar ikväll och gråtit över saknaden efter min mamma/deras mormor som dog för snart 5 månader sedan. Att jag varken har mamma eller pappa kvar i livet känns emellanåt helt övermäktigt. Ibland blir jag så avundsjuk på dem som har sina föräldrar kvar…
  Sänder varma tankar och kramar till Dig!

 20. En dag som denna kan kännas överväldigande och jag ber Guds kärlek över dig.
  Min mamma gick bort för två år, och det som brukar trösta mig är det faktum att vi alla ska vara förenade en dag och som mamma sa, “jag skickar mina himmelska kramar”.

  Gud välsigna dig.

 21. = ( Jag vet precis hur det känns, märkligt nog var det också exakt på dagen 6 år sen min pappa gick bort, helt overkligt att det var 6 år sen jag träffade honom. Hoppas du mår bra ändå och att du har tanken som jag om att vi kommer att ses igen, någon gång i framtiden, betryggande tanke.