Städhelg

Jag har legat sjuk nästan hela helgen. Fast inte legat. Jag har jobbat med att strukturera och sortera i sovrummet samtidigt som jag varit sjuk. Monterat en säng och ett linneskåp från Ikea medan Jakob städat huset. Det gick i snigelfart för mig men det är nog inget som kan motivera mig mitt i sjukdomen så som pyssel och inredningsfix. Nu känns det så himla skönt att fått det mesta färdigt!

Jag är visserligen en slarvmaja av stora mått. Men med dålig förvaring blir det ännu värre. Ju stökigare man är desto mer måste man strukturera upp sin vardag. Nu har allting en helt egen plats och även om jag stökar till det går det fort som tusan att städa i ordning allt igen.

Några enkla vita boxa från Ikea har dekorerats med tuschpennor för att se lite roligare ut. Rosetter och prickar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 kommentarer på “Städhelg”

 1. Jag håller med, har också pimpat några lådor till min dotters rum. Jag använde mig av gamla skokartonger och fina presentpapper. Har även några likadana Ikea lådor som du, kanske ska ta din idé och rita lite på dem. Krya på dig.

 2. Vad duktig du är som orkar hålla på att stöka, sjukdom till trots. Bra att du valde snigelhastigheten.
  Jag gillar att dina vackra skor fått en så tjusig plats.
  Krya på dig!

 3. Jag älskar hur du använder ord som “linneskåp”, “barnkammare”, “jumper” och dyl. Härlig svenska som jag bara måste anamma i mitt skrivande. Använder själv flitigt ordet “Kautschuk” eller “radergummi” istället för “sudd”. Min mormor sa nämligen alltid så och det väcker sköna minnen i mig. Vårt språk kan vara så mycket vackrare än det ofta är! Tack för en härlig blogg och ha en fin vår! (-34 här nu. Har kylan nått er?)

  Ps. min mamma är också författare! Spana gärna in Marianne Cedervall.. Feelgood-romaner tror jag bestämt hon kallar dom! 🙂

 4. Jag beundrar dig att du orkar piffa till hemmet när du är sjuk och snyggt blev det…när jag är sjuk blir det mest soffhäng och tittandes på dåliga tv-program…
  krya på dig!!!
  kram Åsa

 5. en undran bara, abslout ingen kritik: hur mycket kan en människa baka, pyssla, städa och sortera? om jag la en hundradel av den tid du verkar lägga på det skulle mitt hem vara fläckfritt och frysen fylld till bredden av bakverk.

  1. Som mitt hem med andra ord – fläckfritt och frysen fylld till bredden av bakverk 😉

 6. Du ser absolut inte ut att vara någon “slarvmaja”!!! Dina bilder andas lugn och harmoni!

 7. Trevligt att höra att fler än jag är lite röriga 😉 Alltid skönt att få lite struktur i kaoset. Jag är precis som du och har svårt att acceptera att vara sjuk, försöker lära mig. Alltså ger jag ett gott råd som jag själv är dålig på att följa! Ta dig tid att vara sjuk och inte göra något annat. Liza

 8. Åh så fint! Hur gör du när du städar? Är så himla trött på att, och ständigt omotiverad till, just städning och hittar inga bra knep för att göra det varken enklare eller roligare.

 9. Du är så pysslig Clara! Jag skulle aldrig orka att göra i ordning hemma när jag är sjuk (orkar ingenting då) och du har det så fint 🙂

  Idén om att pimpa vita ikea lådor tar car copy paste på och applicerar i mitt eget hem snarast.

 10. Så härligt att få det gjort! Jag skulle själv behöva få lite struktur på mina kläder. Tänkte ta tag i det i helgen men istället har jag bakat och sprungit på loppisar, allt för att slippa ta tag i det tråkiga..;)

 11. När man är sjuk ska man vila! Känner dock igen mig. Jag blir också rastlös av att bara ligga när man är sjuk. Ofta är det ju då man har tid att tänka och få inspiration! 🙂 Krya!

 12. Visst är det skönt när var sak har sin plats. Åkte på en 10-dagars tripp längs Göta kanal med vår lilla motorbåt i somras. Där vi var två vuxna på mindre än 10 kvm. Då lärde vi oss verkligen vikten av att stoppa tillbaka sakerna på sin plats. Men en härlig resa var det.

  Jag hoppas du mår bättre nu.
  Önskar dig en underbar dag!

 13. Jättefina boxar! Önskar jag kunde måla jag med!

  Jag brukar också hålla på och fixa fastän jag är sjuk… Vet inte om det är bra, men det är ju såååå trist att bara ligga still. Om man inte är jättesjuk såklart, då orkar man ju inget annat.

  Hoppas du blir frisk snart!
  kram Malin

 14. Visst är det härligt att få ordning! Jag och min snart 3-åring hade också städhelg och trots att vi idag är hemma med gnäll och feber (i helgen var vi dock friska) så njuter jag av att bara vara hemma i vårt rena, fina hus! Så länge en inte förtar sig gör det väl inget om en gör lite nytta i samband med sjukdom så jag säger bara heja heja Clara! 🙂

 15. Vad du är redig Clara! Jag tror inte heller på att vara helt i stillhet när man är sjuk. Det är bra att göra något, i sin egen takt förstås, så tiden går fortare. Vad fina lådorna från ikea blev!!! Jag har likadana, fast blåa. Borde köpt vita och dekorerat, som du.

 16. Inget går upp emot en fika efter en rejäl storstädning.. 🙂 Så skönt att få ordnat med förvaring. Boxarna från Ikea är verkligen supersöta!

 17. Jag har också upptäckt den sköna med att ha struktur. Att var sak har sin plats. Det skapar ordning i min röriga tillvaro, och gör mig harmonisk.