Kaffetrumman

Måndagen var mer än lovligt segstartad idag även fast lillen och jag sov till klockan åtta. Jag kickade igång mig själv med en stor kopp kaffe. Jag som inte alls varit någon kaffedrickare är numera en riktig kaffetrumma som min mormor skulle sagt. Fast jag dricker bara på morgonen. Jakob är en nörd av stora mått och har förstås en speciell handdriven kaffekvarn med riktiga kvarnstenar som man maler bönorna i. Och speciella bönor ska det vara också, någon knepig sort. Det är ett helt litet projekt att få sig kaffe om morgnarna. Och jag sabbar förstås kaffet genom att hälla ner massa grädde och sedan svepa det som en brännvinssup. Men gott är det! Det hinner jag notera.

Förresten har jag gjort en ny radiospaning till P4. Den handlar om snusk och att sex har blivit folkligt. Lyssna här för möjlig risk att sätta kaffet i halsen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Kaffetrumman”

 1. Fin bild! Blir sugen på både kaffe och Finn Crisp med ost och smör..får gå och bre mig några med detsamma!
  Önskar dig en fin start på veckan!
  Kram

 2. Kaffetanter är vi allesammans 🙂 Fast förr drack jag aldrig kaffe hemma men av någon anledning gör jag det numera. Tur att kaffet är slut för idag så jag kan gå in och lyssna på spaningen! Liza

 3. Jag sitter just och väntar på det goda förmiddagskaffet som vi snart ska dricka medan vi planerar stordåd och skriver stipendieansökningar. Och visst är det godast att mala bönorna själv. Jag trycker på en knapp på en elektrisk kaffekvarn men Dennis maler alltid för hand i en gammal vacker kaffekvarn 🙂 Jag har hört ordet kaffetunna men aldrig kaffetrumma. Kaffetrumma var mycket finare, det ska jag börja säga 🙂

 4. Underbart! Jag dricker också vanligtvis kaffe endast på morgonen- men nu efter att ha läst ditt inlägg- så tror jag att det även får bli en lunchkaffe här på jobbet ;)!

 5. Den där boken ja, den talas det om här i Spanien också. Jag bekantade mig, lite ofrivilligt, med mina grannar ett par veckor innan jul, och grannfrun som tydligen är förtjust i singelmannen mitt emot bad honom läsa ur 50 nyanser av honom. Och hon bad honom visa oss porrfilmer på mobilen…
  Ja kära nån vilken grannträff det var!

  http://casaannika.blogspot.com.es/2012/12/spontan-granntraff-med-erotik-och.html

  Jag har inte läst någon av böckerna i trilogin, men försökte mig på den omtalade Da Vinci-koden, som var så dåligt skriven att jag gav upp 20 sidor innan slutet.

 6. Åå.. jag skulle kunna gå upp supertidigt bara för att få dricka en kopp kaffe på morgonen, men nu blir det hemmatake-away till jobbet istället (kaffe smakar oftast bäst i lugn och ro trots allt). Kaffeautomatkaffe är ju oftast ingen höjdare…:)

 7. Mmmm, kaffi är gott! Men vet du vad. Jag saknar Melker. Har han inte hittat på nåt gulligt bus på sistone? Bilder plx. xxx

 8. Kaffegrädde i kaffet är kanske det bästa som finns. Synd att det inte görs laktosfri sådan! Eller, görs det kanske det numera?

 9. Kaffet på morgonen är heligt, men inga konstigheter ska det vara för min del, bara bryggkaffe med mjölk i 🙂

  Sex och snusk är alltid spännande, jag lyssnar in direkt hihi 🙂

  kram /iris

 10. Bra spaning! Håller med dig om att det är bra att vi tar udden av att prata/läsa/titta på sex. Tvätta bort skammen och förhoppningsvis kommer vi lättare att kunna prata om det i framtiden. Kan vuxna lättare prata om sex med sina tonåringar är det ju toppen.

 11. Oj, det där ser verkligen gott ut… Min hjärna vill ha kaffe, men resten av kroppen skriker “Nej!”. Så kan det bli när en är på smällen. 😉

 12. Själv är jag en tedrickare av stor kaliber. Men jag är en hobbykaffedrickare, provar på’t det ibland, men i det stora hela är det inte min dryck.

 13. http://www.youtube.com/watch?v=WIpe1OVbQpU

  Härligt att du börjat dricka kaffe, mums. Jag har tänkt jättemycket på människan och alla hennes behov på senaste tiden. Länken är en liten fin sång om den längtande människan. Smal eller knubbig eller nåt annat (som du ungefär sa i Span) det spelar ju ingen roll.

  Kaffe i morgon bitti, jag lääängtar!!

 14. Även jag har provat läsa ’50 nyanser av honom’ men lade ner efter 150 sidor. Ärligt talat – vilken skit! Jag har inget emot sexset i sig men den är ju sa otroligt daligt skriven. Hur kan denna triologi salt i miljon upplagor?

  Tack Clara för att du ocksa sagar boken, jag trodde jag var den ende.

 15. Tipps från mitt hushåll: kaffekvarnen har jag istället till att mala kardemumma i. skönt att slippa allt bök med mortel.