Paljettkrage

Jag går knappt aldrig i butiker längre. Hinner inte! Jag bara springer in och ut och fixar det jag absolut måste fixa. Men den här jumpern sprang jag i alla fall över på H&Ms rea. 75 kronor betalade jag och jag är väldigt förtjust i den glittriga kragen.

Håret är samma som alltid numera. Utvikta toppar som tar max tre minuter att fixa. Har hittat några superbra produkter som gör att det håller hela långa dagen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

66 kommentarer på “Paljettkrage”

 1. du är så vacker Clara, speciellt i den där hårfärgen! (:
  kan du inte visa de produkterna du pratade om, mina lockar håller aldrig…

 2. Superfint! Som så många andra vill jag gärna se ett hårinlägg snart! Berätta vad du använder för locktång och produkter, lite hur du gör osv. Det vore roligt och inspirerande 🙂 Jag tycker alltid att håret blir hemskt tovigt till kvällen om jag har lockat på morgonen och gått så hela dagen. Kan bli hemska knutar i underhåret!

 3. Känner verkligen att du börjar tappa din (sociala och ekologiska) hållbara approach. Gör mig ledsen att du köper nyproducerade kläder. Pga hemska arbetsförhållanden och väldigt dåligt för miljön.

  1. Vad synd att du känner så! Precis som jag skriver i inlägget handlar jag ännu mindre nytt nu än förut!

   1. Jag tycker också att det är synd. Speciellt eftersom du inte motiverar din minskade konsumtion med argument om ekologisk eller social hållbarhet, utan med brist på tid (vilket jag antar innebär att du skulle gå mer i affärer om du hann).

    1. Jag skulle gärna gå mer i affärer om jag hann. Det är så avkopplande och roligt att gå runt ioch titta – det betyder inte samma sak som att jag shoppar när jag är där.

     1. Man tror ju knappt det är sant när man läser Kajsas kommentarer. Om jag var du, Clara, skulle jag inte ens svara. Du behöver inte försvara dig. Varje människa gör så gott han/hon kan vad gäller hållbarhet. Vissa människor har noll insikt och gör nästan inget för vår miljö. Det är där de är och så är det. Andra människor förstår att de måste göra nåt för en hållbar jord och gör så mycket de förmår! Jättefint. Andra gör ännu mer än så, som Clara tex. Och det är helt fantastiskt! Människor som börjar moralisera över andra människors sätt att leva dödar däremot all inspiration till att göra gott. Det bästa brukar vara att bemöta dem med tystnad. Du behöver inte stå till svars inför någon, Clara.

    2. Men hallå, vad taskiga ni är! Få personer sprider väl så mycket hållbarhetstänk som Clara?! Hur många sprider ni själva er hållbara livsstil till? Och hur bra når ni fram med era muntra tillrop? För att vara egenföretagare och småbarnsmorsa tycker jag att Clara visar ett enormt engagemang för miljö och medmänniskor. Heja dig Clara!

     1. Instammer med Cissi! Vilka oerhort irriterande kommentarer – och smataskiga. Heja heja Clara!

  2. Varför döma och ha så trist attityd? Om du inte håller med så behöver du nödvändigtvis inte skriva, var och en blir salig på sin fason! låt Clara eller vem som helst köpa en top på H&M utan att läxa upp, Clara om nån är väl medveten om vad hon gör!

   1. Jag tycker inte att det spelar någon att gemene man är mindre engagerad i hållbarhet. Ingenting blir bättre för att allt man jämför med är dåligt.
    Hur kommer man framåt genom att bara klappa varandra på axeln och upprepa hur duktiga vi är? Blir så himla trött på hur västvärlden blundar för problem och får utvecklingen att stagnera. Mår illa av hur vi sitter här och skapar ännu större klassklyftor och miljöproblem i fattiga länder genom vår konsumtion och sedan bara säger till varandra att vi ser piffiga och präktiga ut.
    Fy fan

    1. Fast varje människa måste ta ansvar för sitt, Kajsa. Du kan inte ta ansvar å andras vägnar. Och du påverkar inte världen till det bättre genom att påpeka för en människa att hon inte gör tillräckligt – det gör en bara modfälld och ledsen. Om du bryr dig så mycket om miljön som du säger så tar du först och främst ansvar för den energi som du sprider ut i din närmiljö och på webben. Att visa kärlek till sin nästa. Den energi du sprider här med sådana kommentarer är bara en annan typ av miljöförstöring.

    2. Klart man ska upplysa varandra och lära av varandra! Men saker kan sägas/skrivas på olika sätt! En schysst attityd vinner man (och övriga medmänniskor) alltid på.

 4. men hjälp vad snygg du är.
  själv kör jag konsekvent på skjorta/pike, uppvikta jeans och martens. man vet vad man får med mig så att säga.

  glöm nu inte att slaviskt börja följa min blogg igen. jag har pausat ett tag men är nu tillbaka med massor av blod, bekymmer, bot och bättring.

  underbara clara. så sant.
  Med vänlig hälsning, dan-syndrom

 5. Me like. Lite glitter kan man behöva för att få lite glamour på vardagen! Själv smet jag in på H&M:s rea här i Barcelona men kvar fanns bara skräp. Och visst skulle jag också vilja kunna köpa mer ekologiskt och second hand men ibland så måste tyvärr pris få gå före även om det tar emot. Och second hand kläderna här nere är inte direkt stora om man säger så…

 6. Alltså, de där produkterna får du gärna tipsa om! Mitt hår är oftast spikrakt någon timma efter locktångsdusten redan…

 7. Vilken härlig topp, Clara. Paljetterna och ljuset tillsammans med ditt mörka hår är riktigt fint. Hade jag köpt den toppen hade det sett heltokigt ut.

 8. När du skriver så MÅSTE du berätta hur du gör och om superprodukterna! Skynda, fina Clara, annars hinner jag klippa av mig mitt hår hos frissan på tors! KRAM!

 9. Fint! Vad är det för superbra produkter du hittat? Jag använder hårssprey, men det blir så stelt och tråkigt ju..

 10. Nu sparar jag din blogg så jag kan kika in varje morgon =) Den är ju så härlig. Och du är så fin <3 Nu ska jag beställa din bok. Kram och ha en toppen dag

 11. Jag tycker det är tråkigt att ekologisk hårvård är så “svårt”. Tycker det är skitsvårt att färga håret snyggt med ekologisk hårfärg, och de ekologiska hårprodukter jag provat är heller aldrig någon hit. Har du bättre koll på detta och vill tipsa i ett inlägg framöver så vore det jätteuppskattat!

 12. Fint!
  Förresten. Det var så himla länge sedan du bjöd på ett så-här-gör-du-frisyrtips. Skulle du inte kunna visa det för hur du får dina lockar? Jag tycker själv alltid att det tar så lång tid och tänker att du kanske har några bra tips som går fort. /Lina

 13. Kan du inte avslöja vilka produkterna är? 🙂 Mitt hår håller sig aldrig som jag vill ha det en hel dag…

 14. Ååååh! ett riktigt Clara-inlägg! Påminner om gamla tider när jag upptäckte dig och satt i USA och sträckläste ditt arkiv. Du var som min nya kärlek, haha 🙂

 15. Måste tacka för en jätte bra blogg! Får en känsla av att jag kan försvinna in i din blogg och alla världens bekymmer försvinner för ett tag, en mycket härlig känsla. Jag är lite nyfiken på hur du tänker när du köper kläder som inte är second hand? Ska man kolla upp märken innan? Bojkotta eller inte? Jag har själv funderat kring detta ämne i flera år men kan liksom inte hitta något enkelt svar. Beundrar dig och tycker att du gör ett riktigt bra jobb!

 16. Hurra! Gratisreklam till H&M som är går i bräschen vad gäller att få ut effektivast möjliga barnarbete på ett alldeles imponerande förbluffande sätt. Fler borde ta efter både H&M och Clara. Hejaheja…..

 17. Jag springer heller aldrig i affärer nästan numera. Blir så stressad av att gå i ” vanliga affärer”. Secondhandbutiker är mycket mer rogivande. Och roligare att köpa kläder i. Särskilt till barnen. Det är inte lika könsuppdelat och de finaste skatterna hittar man där det bara finns ett exemplar. Dock var jag inne på hm nyss och köpte lite snygga grejer på rea, bland annat en likadan tröja som du, fast puderrosa. Och jag håller med om att kragen är pricken över i…

  Josefin

 18. Också intresserad av produkterna, själv har jag börjat köpa enbart ekologiskt – mycket tack vare Clara och hennes inlägg om alla farliga kemikalier – så lite info om dessa produkter vore Najs, do tell Clara!