Happy Birthday B!

Idag fyller min älskade Bertil två år! Själva kalaset är på söndag men idag bjuder vi morfar och gammelmoster på tårta och firar i det lilla. Jag har bakat en banantårta med kolagrädde, efter ett recept jag hittade i eminenta tårtboken Lomelinos Tårtor.

Det är prickigt värre i köket och ballonger och serpentiner överallt. Det är ju så roligt att fylla år! Och lika roligt att pynta…

Ranunkel i en prickig mjölkkanna är tjusigt. Ranunkel är en av mina absoluta favoritblommor – alla kategorier.

Pastellfärgade ballonger hänger i kökslampan över bordet

Och små, söta chokladbollar till kaffet sitter inte helt fel.

Den här dagen kan jag inte låta bli att tänka på hur det var när han kom till världen. Hur jäkla ont det gjorde (!) och hur otroligt lättad jag var när det var över. Men jag som var helt inställd på att jag skulle få en flicka och redan hade bestämt namn och allt var förvånad i flera veckor efteråt. Jag är så stolt över min lilla kille som är så klok och trygg och självständig. Varje dag känner jag tacksamhet över att få hänga med honom och iaktta allting han har för sig.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

73 kommentarer på “Happy Birthday B!”

 1. Stort grattis till Bertil på hans dag! Hurra, hurra, hurra! 🙂 Å vad fint hans mamma har pyntat, inte illa! 🙂

  Ha ett fantastiskt härligt födelsedagsfirande!

  Kram Carro 🙂

 2. Grattis Bertil! Vilket fint kalas du fått. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★

 3. Grattis till lillen!
  Jag fullständigt älskar allt det prickiga och pastelliga. Så hemtrevligt! Och Ranunkler… Underbart!

 4. Stort grattis till bertil!
  Och på tal om gammelmoster,det blev jag i söndags,en sån söt liten kille kom till världen.

 5. Grattis till B! Är väldigt nyfiken på hur du upplevde förlossningen, men förstår verkligen om du vill hålla det privat!

 6. Grattis till B. På fredag blir min son 2 år. Så konstigt fort de här två åren har gått. Så mycker lek, bus och funderingar. Men härligt är det.

 7. Grattis till Bertil! Idag verkar vara en popular dag Att fylla Ar pa, har redan grattat tre andra. Och vad fint du har pyntat!

 8. Men jag saknar en bild på det stora-lilla födelsedagsbarnet:) Grattis hela familjen till två underbara år!

 9. Hurra! Grattis till söta Bertil! Vilken drömfödelsedag han måste få bland allt det prickiga, chokladbollarna och sin fina familj såklart.

 10. Men oj så fint. Själv har jag en son som fyller 1 år i mars och har redan börjat fundera på hur jag ska pynta. Så kul! Och du, det där med dagbok. Det skriver jag med. Inte så ofta men när tankarna och känslorna inte får plats i huvudet skriver jag ner dem i dagboken, stänger den och sen helt plötsligt så är jag liksom mer “ren” i huvudet och känner mig på nåt konstigt vis lättare 🙂

 11. Men! Är det så blommorna heter! Jag älskar också ranunkel. Jag visste bara inte vad de hette. Har fått dem i present några gånger senaste tiden. Nu vet jag vad jag ska be om när jag handlar blomster nästa gång – vilket helt klart borde börja hända lite oftare. Så lite, som gör så stor skillnad hemma. Och ett stort grattis till Bertil!

 12. Det är fint att tänka tillbaka på de år som gått när de fyller år. Mina vill alltid höra om den dagen just på sin födelsedag, samt hur oändligt lyckliga vi blev att just han kom till oss.
  Stort grattis till din lilla kille!

 13. Grattis till Bertil! Jag firar honom genom att prova ut det perfekta hallontryffelreceptet här hemma och kalasa på.

 14. Ååh va fint du har gjort! En sån där fin prickig duk har vi också haft på våra kalas och snart är det dax att ta fram den igen. Grattis till lillen.

 15. Jag var också säker på att jag skulle få en flicka, som skulle heta Sally efter min moster, jag var till 99,9 % säker, men bara om det skulle bli en pojke skulle han heta Elis efter morfars bror, hela släkten blev jätteförvånade när jag fick en pojke, min moster blev lite besviken tror jag 😉

 16. Hej Clara och Grattis Bertil! Vill inte på något sätt förstöra i den fina födelsedagen men jag fastnade för ett klipp som många delat på facebook som jag ville sprida. Det handlar om näthatet mot kvinnor som arbetar som journalister och på TV. Jag vet att du Clara ofta brukar lyfta fram viktiga företeelser i Sverige med en bra feministisk vinkel och tänkte därför att detta kunde intressera. (Och göra dig fruktansvärt förbannad och förbluffad för vad som försegår i Sverige!) Och också en uppmaning till alla Claras fantastiska och smarta läsare att sprida, för såhär kan det ju INTE fortgå!
  http://www.youtube.com/watch?v=k_pLmq8d7Mk

 17. Grattis Bertil! Och grattis Clara till din fina lilla son!
  Min Vera är en månad yngre och det är kul att följa dig och Bertil här. Och känna igen mycket i vår vardag!
  Tack för vackra kort idag! Som vanligt!

 18. Åh, så fint du dukat och fixat! Ert kök ser så mysigt ut.
  Det skulle vara kul att läsa om vad du har för förhållningssätt (på riktigt, alltså i praktiken) till barn och konstgjorda (skadliga) färgämnen, E-nummer.

  Hoppas att nu fick en fin födelsedag och att lille Bertil somnade glad och nöjd på kvällen!

 19. Å, försenad! Men jag skickar ändå ett jättegrattis till söt-Bertil som är så go på alla bilder att man bara vill äta upp honom.
  Kul förresten att du skrev att du varit så övertygad om att du väntat en flicka att du hade svårt att tänka om. Precis samma sak hände mig första barnet. Till slut blev barnmorskan nästan arg: “´Du har fått den finaste lille kille och nu får du sluta säga hon!”. Haha!
  Men igen: hurra för Bertil, två år!

 20. Underbart fint. Vilket härligt födelsedagskök, som fick mig att genast längta till våren.
  Och jag håller med- Ranunkel är verkligen finaste blomman!

  Grattis på dej också Bertil, en dag försent…

 21. Åhh, två år 🙂 det är en härlig tid.
  Min son blir bara goare för varje år.
  Grattis Bertil
  och grattis Clara 2 år som mamma.

 22. Åhhhhhh! Vilket underbart kalas han fick lille Bertil! Vem hade inte velat sitta med runt det där fantastiska kalasbordet! Stor kram och tack för all inspiration du sprider genom bilder och texter! Fru Vintage

 23. Känner igen det du beskriver. Då vi skulle få vårt tredje barn för 24 år sedan gissade ALLA runt mig på en tjej. JAG, kanske på ren trots, var helt övertygad om att det skulle bli en kille. Då HON kom, tog det många veckor innan jag kunde ta in att det faktiskt var en dotter och inte en son vi fick!!

 24. Stort grattis till lille Bertil i efterskott!
  Jag måste bara fråga: Var har du fått tag i det vackra tyget till kudden på första bilden?

 25. Grattis! Vad roligt att han delar födelsedag med framgångsrika män som Jörn Donner och J.L. Runeberg 🙂
  On a more sad note… Tänkte på dig då jag såg kvällens Uppdrag granskning. Upprörande. Väntar på att få läsa din syn på saken.

 26. Grattis Bertil!
  Vilken energi bilderna gav, känns som jag blev inkastad direkt i ljuset o våren. Tack! 🙂

 27. Ett stort grattis i efterskott till din B!
  Ja barn är en gåva och det är verkligen inget att ta för givet. Att få se sina små ögonstenar upptäcka världen och växa upp är verkligen en förmån, precis som du säger!
  kramar från Götet!

 28. Så roligt att se dina små koppar, jag har precis likadana rosa (från Gustavsberg). Vi har dem som espressokoppar, de är så fina. Har du hittat dem på loppis också?