Idag fyller min älskade Bertil två år! Själva kalaset är på söndag men idag bjuder vi morfar och gammelmoster på tårta och firar i det lilla. Jag har bakat en banantårta med kolagrädde, efter ett recept jag hittade i eminenta tårtboken Lomelinos Tårtor.

Det är prickigt värre i köket och ballonger och serpentiner överallt. Det är ju så roligt att fylla år! Och lika roligt att pynta…

Ranunkel i en prickig mjölkkanna är tjusigt. Ranunkel är en av mina absoluta favoritblommor – alla kategorier.

Pastellfärgade ballonger hänger i kökslampan över bordet

Och små, söta chokladbollar till kaffet sitter inte helt fel.

Den här dagen kan jag inte låta bli att tänka på hur det var när han kom till världen. Hur jäkla ont det gjorde (!) och hur otroligt lättad jag var när det var över. Men jag som var helt inställd på att jag skulle få en flicka och redan hade bestämt namn och allt var förvånad i flera veckor efteråt. Jag är så stolt över min lilla kille som är så klok och trygg och självständig. Varje dag känner jag tacksamhet över att få hänga med honom och iaktta allting han har för sig.