Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

53 kommentarer på “Dagens citat Alexander Bard”

 1. Jag undrar varifrån din stora självkänsla kommer Clara? Om du vet själv vill säga. Jag tycker du verkar helt fri från jantelag och liksom bara kör ditt race. Och vågar framhålla dig själv och det du gör helt självklart (som också namnet på din blogg gestaltar). Lite osvensk på det viset kan jag tycka. Fantastiskt. Hur gör du? Hur tänker du? Några tips?

 2. Det ena utesluter verkligen inte det andra. Jag läser ett par böcker per vecka o tränar två gånger i veckan på gym samt tar ett antal hundpromenader varje dag. Alla dessa aktiviteter gör mig glad men på olika sätt. 🙂

  1. Låter sunt tycker jag! Själv gillar jag både hjärngympa i form av litterära storverk och vanlig Friskis och Svettis-gympa 🙂 Jag behöver båda delar för att må bra och tänka kloka tankar!

 3. tur att den inte har förgiftat alla 😉 min idol martina (primalscienista.com) är både smart och stark!

 4. Som lilla S skrev ovan, ett favoritcitat! Tänk vad skönt det vore om kroppen kunde träna sig själv. Jag ser framför mig hur jag går och lämnar in kroppen någonstans och så kör den hårt medan jag läser en bok. Då skulle Alexander Bard nog bli glad!

   1. Tja om du vill citera en rasist och en iskall liberal så go ahead. Jag kan ju tyvärr inte hindra dig.

    1. Jag bad dig inte om tillåtelse att citera honom jag frågade varför du tycker att han inte får citeras? Är det bara “goda” människor som får citeras? Kan man inte säga något av värde om man är “hemsk”? Eller ska vissa människors åsikter tystas? Jag förstår helt enkelt inte vad du menar så förklara gärna. Och hänvisa gärna vart jag hittar att han är rasist.

 5. Jag tycker att det är synd att du hakar på den här trenden att racka ner på de som har en hobby som involverar kroppsarbete. Jag har ett mycket stillasittande jobb och läser och skriver hela dagarna. Det är en befrielse att gå ner och jobba med kroppen efter att ha jobbat med huvudet hela dagen. Sen går jag ändå hem och läser en bra bok.

  1. Om du tycker att det är en befrielse att gå och träna och inte gör det av de skäl som citatet ifrågasätter, varför tar du då åt dig?
   Det är väl helt självklart att kroppsarbete och träning är viktigt och fundamentalt för vår hälsa och vårt intellekt och Clara har skrivit återkommande gånger om sin relation till träning och hur viktigt det är. Just därför är det väl sunt och bra att ifrågasätta när det börjar skapas en monokultur kring träning.

  2. Men om du inte känner att du tillhör gruppen som blir tråkiga då i enlighet med det här citatet behöver ju du inte känna dig pikad, eller?
   Det är ju inte så att Clara rackar ner på alla som går på gym med det där citatet. Så tolkar inte jag det alls, jag tolkar det snarare som en uppvägning till att folk hetsar mer kring sina utseenden generellt idag än vad som finns i skallen. Men om du har både gymaktivitet och bokintresse, good for you liksom 🙂

 6. Det här inlägget förstod jag inte. Det behöver nog förklaras för att man inte ska dra felaktiga slutsatser. Menar du (Alexander Bard) att det finns studier som visar att när bokläsare börjar gymma, så slutar de läsa? De flesta i min bekanskapskrets som är duktiga på att träna, är också flitiga läsare.

  Att sköta om sin kropp blir tydligare när man är medelålders, och inser att man vill kunna både böja sig ned, och räta upp sig även när man pensionerats, och man vill undvika att dö i hjärtinfarkt när man är drygt 60.

  Visst, man behöver inte bo på gymmet, men att regelbundet röra på kroppen på ett eller annat sätt är ett bra sätt att öka välbefinnandet. Lägg boken på träningscykeln om tiden inte räcker till är mitt tips.

  1. Det var ett dåligt tips. För att din träning ska få optimal verkan så behöver du fokusera helt på de övningar du gör och för att träningen ska få en återhämtande effekt på hjärnan så behöver den vila från informationsinput.

   1. Dags att ta bort alla TV-apparater från gymmen då gissar jag. För “optimal effekt”.

 7. Så sant, det mesta nu för tiden är utanpå verk. Insidan struntar man i att vårda. Madelein, naturligtvis är du inte inräknad i den fördummande växande skaran. Din till att bara bry dig om dig själv kommer så småningom. Frågan DÅ är vad kommer att ägna dig åt … Njut av dina mamma år de gör så väldigt fort. Mamma till fyra, mormor till åtta. 🙂

 8. Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Och för övrigt behöver man inte läsa en massa böcker för att vara rolig. Människor har ju olika intressen här i livet. En kemist tycker säkert att det är jätte roligt o prata(och lyssna när andra pratar) om ämnet. Jag skulle nog somna vid en sådan diskussion.
  För närvarande hinner jag varken läsa en massa böcker eller sitta på gym. Då är jag väl otränad o tråkig då ? Attans också.

 9. Kan tänka mig att detta citat egentligen inte har så mycket att göra med huruvida man måste välja mellan att gymma eller läsa böcker utan att fokus läggs alltför mycket på det yttre och inte på insidan. Självklart kan man både gilla att träna och läsa böcker och inte blir man korkad av att gymma heller, men jag upplever att poängen med detta citat är att det är viktigare att se bra ut än vad som finns på insidan, alltså inget nytt men något som ändå måste uppmärksammas.

 10. Jag tycker inte alltid Bard är bra (det här var dock rätt fyndigt) men den karln har iaf tänkt ordentligt. Det respekterar jag honom för.

  Jag gillar det han sa om samhället i stort också, något i stil med

  Alla i hela samhället borde vara helt tysta, sen låter vi de absolut svagaste prata och lyssnar på dem.

  1. Håller helt med dig Sara. Hans spann är liksom både stort och brett och djupt och där ryms sånt jag tycker är helt idiotiskt och sånt jag tycker är sällsamt klokt.

 11. Jag antar att Bard menar folk som tränar som galna av den enda anledningen att de vill förbättra utseendet och inte de som tränar i rehabiliteringssyfte eller för att hålla kroppen sund. Jag tycker att det för tillfället råder en väldigt utseendefixerad hets att kroppen ska se ut på ett visst sätt. Blä. Ett tomt, men förvisso snyggt, skal.

 12. Det ena utesluter inte det andra! jag tar med en bok till löpbandet och springer utomhus med ljudböcker!

  PS. ett tips är libravox, en app med gratis ljudböcker

 13. Jag ska ta reda på i vilken tid, i vilket rum och i vilket sammanhang texten skapades. Och i vilket syfte.
  Bästa tisdagen!

 14. Haha, håller med Bard om det även om jag själv tänkt sätta igång med träningen igen 🙂

 15. Lyssnade till Bard på radion igår och han anser sig vara briljant. En skön annorlunda människa som vågar vara annorlunda, vilket skrämmer och retar många, tror jag.

 16. Tänk så fantastisk man blir om man både tränar och läser då! 🙂 känns som att många hittar på ursäkter för att inte träna! Träning måste inte betyda 5 dagar i veckan utan 2 joggingturer i veckan tex. Bara nyttigt för kroppen!

 17. Alexander Bard väcker känslor och har ett brett spann, som någon skrev. Jag skulle citera honom för ett tag sedan i ett samtal, men då kom samtalet kom in på att en kompis och hennes kollega hade kommit fram till att han inte har någon empati … och jag hann knappt eller inte ens säga eller förklara det där citatet … Det jag skulle referera till var att Bard hade sagt ungefär att “Individen är död” och att han (och några kollegor, tror jag) ser sig som ungefär “behållare för idéer” och att man utvecklar saker utan att det är viktigt VEM som gör det. (Obs detta är på ett ungefär, jag kan ha missuppfattat något i resonemanget, det var en intervju i DN …) Lite intressant att ställa detta resonemang mot att han ju absolut väldigt tydligt är en individ med egen stil etc … Elitlistan för några år sedan, om ni minns (kändisar och skvaller inom en stängt grupp), kändes ju inte så sympatisk utan rentav obehaglig. Jag har en av hans böcker, men har inte läst den. Han rör sig ju från populärkultur till filosofi … (tror jag man kan säga). Vad tycker ni?

  1. Ja han är fascinerande minst sagt. Tidigare fick jag känslan att han mest provocerade för provocerandets skull vilket jag inte tycker är så intressant men så läste jag en intervju med honom i höstas och fick återigen en ny bild av honom. Som jag tror Sara nämnde tidigare, han har onekligen tänkt en del och verkar inte rädd att ompröva sig själv och det gillar jag. Det är också intressant med någon som ibland har så vitt skilda åsikter (och ibland precis samma) och verkligen har ett tankearbete bakom, det blir betydligt svårare att avfärda då och tvingar mig att tänka lite mer vilket alltid är spännande.

 18. Haha. Jag tränar på gym flera gånger i veckan och hinner ändå läsa en massa böcker. Så jag är varken dum eller ful, så det så! 😉

 19. Det värsta är faktiskt de som opererar sig i kroppen men kan inte operara sig i hjärnan! hahaha

 20. Jag tycker det är kul att det är så många som tar det hemskt personligt!
  Är det ingen som har märkt att endel människor pratar väldigt mycket om hur andra ser ut och mindre om vad dom innehåller?

 21. Det jag reagerar på är hur att inte gymma kan bli synonymt med att vara ful??? Förövrigt ett kul citat, det är trots allt fakta att folk läser mindre och mindre, speciellt barn och ungdomar…

 22. Problemet är väl egentligen bristen på tid och vad man använder sin lilla fritid till. Om man prioriterar träning så kanske man inte hinner så mycket annat. Själv så prioriterar jag gärna bokläsning för att det är så roligt!

 23. Haha! Trots att jag är en gymbrud som älskar att träna, och även en liten läslus så kan jag faktiskt hålla med! Dagens trend med att träna och hänga på gymmet, snacka träning, tänka träning, leva träning… gör tyvärr att måna glömmer bort att leva det “verkliga” livet, att ta till sig av allt det vackra. Man glömmer bort att man även kan slappna av med en bra bok istället för en yogaklass. Och ibland är det verkligen bra att läsa istället för att träna så hårt att man sen däckar i tv-soffan framför nåt skräpprogram. Av mentalhygieniska skäl väljer jag ofta att slappna av med en bok, trots att jag älskar känslan efter ett träningspass… 🙂

 24. Jag måste ge dig ett citat av Tove Jansson,som hon skrivit i sin första bok om Mumin: “Utan bok är man en tok!” /Carina