Igår föreläste jag och disputerade internetforskaren Annakarin Nyberg på Högskolan i väst i Trollhättan. Det var superkul!

130 hade förhandsbokat, ännu fler kom till förläsningen. Otroligt trevlig publik. Några hade kört 15 mil enkelväg för att kunna komma och lyssna. Sådant värmer verkligen. Är bara ledsen att jag inte hade lite mer tid efteråt att prata med alla som kommit.

Vi snackade digitalt entreprenörskap. Och jag berättade om den resa jag har gjort från totalt teknikokunnig (visste inte ens vad en USB-sticka var för några år sedan), kunde inte hantera en kamera, än mindre driva företag. Till att med hjälp av bloggen och alla läsare utvecklas och växa och idag jobba som fotograf, skribent, kreatör och driva mitt eget produktionsbolag med sin bas i sociala medier.

Det är lite extra roligt att föreläsa nu. För Karin Adelsköld (journalist, programledare, årets kvinnliga komiker) har startat en talarförmedling, Adelsköld&Wennerberg. Hon har några få utvalda talare i sitt stall, som hon inte bara är agent åt utan också coach och bollplank. Däribland Maria Wetterstrand. Och så mig och Annakarin då! Vi har också fått världens bästa bokare i Lina Roos som jobbat med typ alla de stora komikerna i Sverige. Jag har ända sedan jag slutade gymnasiet (gick musikestet) längtat efter att stå på scenen igen. Och nu får jag göra det som en del av mitt jobb. Så kul!

(foto Karin Högberg, Trattoria.nu)