IgÄr förelÀste jag och disputerade internetforskaren Annakarin Nyberg pÄ Högskolan i vÀst i TrollhÀttan. Det var superkul!

130 hade förhandsbokat, Ă€nnu fler kom till förlĂ€sningen. Otroligt trevlig publik. NĂ„gra hade kört 15 mil enkelvĂ€g för att kunna komma och lyssna. SĂ„dant vĂ€rmer verkligen. Är bara ledsen att jag inte hade lite mer tid efterĂ„t att prata med alla som kommit.

Vi snackade digitalt entreprenörskap. Och jag berÀttade om den resa jag har gjort frÄn totalt teknikokunnig (visste inte ens vad en USB-sticka var för nÄgra Är sedan), kunde inte hantera en kamera, Àn mindre driva företag. Till att med hjÀlp av bloggen och alla lÀsare utvecklas och vÀxa och idag jobba som fotograf, skribent, kreatör och driva mitt eget produktionsbolag med sin bas i sociala medier.

Det Àr lite extra roligt att förelÀsa nu. För Karin Adelsköld (journalist, programledare, Ärets kvinnliga komiker) har startat en talarförmedling, Adelsköld&Wennerberg. Hon har nÄgra fÄ utvalda talare i sitt stall, som hon inte bara Àr agent Ät utan ocksÄ coach och bollplank. DÀribland Maria Wetterstrand. Och sÄ mig och Annakarin dÄ! Vi har ocksÄ fÄtt vÀrldens bÀsta bokare i Lina Roos som jobbat med typ alla de stora komikerna i Sverige. Jag har Ànda sedan jag slutade gymnasiet (gick musikestet) lÀngtat efter att stÄ pÄ scenen igen. Och nu fÄr jag göra det som en del av mitt jobb. SÄ kul!

(foto Karin Högberg, Trattoria.nu)