Påskigt

Efter föris igår hade vi målarverkstad här hemma. “Måla påskkort gammelmormor” var det uttryckliga önskmålet. Ett stadigt staffli är bra för ändamålet.

Pappret var inte det enda som fick sig en omgång med färg – även händer fötter och kinder!

Sedan målade vi påskägg. Det är helt otroligt hur länge barn kan sysselsätta sig med målarfärger. Han satt knäpptyst i en timme försjunken i sitt måleri.

Pilligt värre för en tvååring att måla påskägg – men väldigt kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Påskigt”

 1. När jag jobbade på förskola var måleri en uppskattad aktivitet, vilket inte är konstigt alls, och jag försökte låta bli att fråga “vad har du målat?” eftersom det inte är det viktiga..

  Ha en härlig och rolig lördag!
  Kram

 2. Så fin pojke, fina ägg och härliga bilder. Gammelmormor känner sig nog hedrad av denna kärleksbetygelse.

  Om du inte vill lägga äggen på tork så fungerar det bra att ta ett grillspett i trä och sticka in i ena hålet och sedan sticka ned grillspettets andra ända i en bit oasia. Det kan även underlätta själva målningen.

 3. De liknar de ägg som vi har här i vårt kök som målats av våra godingar:) tyvärr är de av den rastlösa sorten och kan inte hålla på längre än 10 min med samma sak men det är så härligt att se hur barn älskar att vara kreativa och hur stolta de är över sina verk.
  Ha en fin lördag!

 4. Åh det ser underbart ut! Att baka och måla är så härligt tillsammans med barn!

 5. Oooh jag längtar tills min lilla son kan börja måla oxå 🙂
  När började din grabb ? 🙂
  Från Ankpung, bloggar om skyddad identitet, att förlora båda sina föräldrar och samtidigt vara mamma åt en liten son.

 6. Jag önskar att min son också hade intresset för att måla. Igår målade vi ägg och han hade kul i ca 15 min sen var det inget roligt längre. Dock ville jag inte tvinga han så blev sittandes kvar själv och målade. 🙂

 7. Ah vad harligt! Det ar sa kul att mala med min lilla dotter! Mala varenda millimeter pa handflatan och sa bestamt trycka ner for att sedan uttrycka, WOOOOW nar hon lyfter bort handen och ser sin lilla handflata. Om och om och om igen. inget slut pa det. Och jag alskar det och uttrycker lika stolt varenda gang jag med, WOOOOOOOOW.

 8. Japp, här var det stora konstverk i veckan också med fingerfärg. Men det kändes mer som kroppsfärg och allt slutade i badkaret. Så härligt att se de små kreativa fingrarna jobba över stora ytor, inget finpill här inte. Låta hela kroppen jobba!

  Ha en härlig lördag!

 9. Älskar hur er lilla hund är med på allt och kikar och observerar! Måste kännas som en extra familjemedlem…
  Här påskpysslades också igår, jag har “råkat” beställa en jättelåda från Panuro som flickorna och jag gick loss på. Underbart. Att man sedan har färg överallt och städar, städar, städar är en annan sak…
  Härlig helg till dig!

 10. Vad använder ni för färg?
  Eller finns här någon annan som har förslag på giftfri “flaskfärg” som funkar bra?

  1. http://vedicart.com/farger/

   Jag skulle rekomendera dessa färger. “Vanliga” färger kan vara ganska giftiga precis som du skriver, vissa klassas till och med som miljöfarliga liksom. Tråkigt nog.

   Annars kan jag rekomendera rödbetor, blåbär och annat färgglad mat, det funkar också att måla med!

 11. Han verkar vara kreativt lagt er lilla kille. Och tålmodig dessutom. Han liknar min lillebror jättemycket och har gjort det hela tiden egentligen (åtminstone på de bilder vi fått se). Roligt!

  Annars, är han extra varmblodig eller gillar han inte strumpor? Tänker att han ofta är barfota…själv fryser jag ihjäl utan strumpor. Fast det är klart, det är ju mera praktiskt att måla sina fötter ifall man inte har strumpor som är i vägen. 😉

 12. Fick lust att fråga: Är du uppvuxen med lite hippeaktiga föräldrar, ja lite mer åt “vänsterkanten” med fri uppfostran sådär, eller kommer du från ett mer konventionellt hem? Funderar nämligen lite på vart “hippiebarnen” tog vägen. Vad de överför till sina barn osv. Frågan dök upp spontant när jag såg din lille son ha kul med färger och staffli 🙂

 13. Alltså, är det riktiga urblåsta ägg som han målar? Isf är jag ruggit imponerad att han inte tar sönder dem. Jättekul att pyssla med ungar, ge gärna mer tips på påskpyssel som man kan göra tillsammans med minikonstnärer!

 14. Jo, det är fascinerade att barn kan fångas så av att måla. Men sitta still och måla ägg i en timme? Det är nog mer ovanligt än vanligt…