Jag älskar att sova! Det är topp tre på min favoritlista över saker att göra. Innan jag fick barn hade jag alltid dåligt samvete när jag sov mycket. Men sedan jag fick barn känns sömnen aldrig bortkastad – tvärtom som en ren investering. Jag kan tänka på sömn som jag tänker på ett lyckat träningspass. Wow, nio timmar på en natt! Nu jäklar är jag högform! 

Det är verkligen en alldeles fenomenalt underskattad syssla att bara krypa ner i en säng och försvinna bort. När jag får gå och lägga mig på kvällarna känns det lyxigare än att gå på spa. Fast sömnen är helt gratis och sängen bara står där – redo att omfamna mig. Och när jag vaknar utsövd är jag så himla smart och presterar så bra. All sömnforskning visar ju på nyttan av att sova mycket. Vissa kvällar somnar jag vid nio bara för att jag får och för att jag kan och för att det ger lika stor tillfreddsställelse som att äta en gorumetmiddag, gå på massage eller kissa när man är riktigt riktigt kissnödig. På morgnarna får jag sällan sova ut men på kvällarna lyxar jag till det och unnar mig en extra timme här och där som om det var frågan om riktigt dyr choklad.

Klockan är 20.30 en söndagkväll. Nu slocknar jag. Because I’m worth it!