Vårpirr

Tänk vad några dagars ledighet kan göra! Jag känner mig alldeles varm och snäll och len inuti. Inte sådär vass som man blir när man haft för mycket att göra och sovit för lite och inte orkar vara generös och bjuda till. Jag vill köpa hem stora fång med färska blommor. Jag vill plocka ner gardinerna i köket och sätta upp nya. Jag vill ta fram alla målarfärger jag har och och täcka hela bordet med papper och bara sitta och skapa. Jag vill sätta ut en kruka med narscisser på bron och skriva ett brev till mormor och laga punkan på min cykel och vira in mig i en filt och läsa Allt om trädgård i solen. Jag vill fantisera om mitt hönshus och om grisarna vi kanske skaffar till sommaren. Jag vill putsa fönster, grädda våfflor, sy ett lapptäcke till lillen och leta fram trehjulingen från pappas vind. Livslusten pirrar i hela kroppen – jag måste bara sätta igång med något! Pyssla, fixa, påta – vad som helst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Vårpirr”

 1. Ja, men visst är det så! Lite lisa för själen i några dagar gör mycket för kreativiteten. Här har solen strålat idag och det var bara så underbart att jag var tvungen att sticka ut i löpspåret en vända. I förrgår hade vi värsta vintern och idag kändes det verkligen att våren är på väg.

 2. Blev inspirerad av detta! Har också varit påskledig och bara haft roligt utan några måsten, men blev dock ledsen idag när jag tänkte på det är grå och trist vardag imorgon. Men det känns lite som att livslusten är tillbaka och det finns hopp om en ljusnande framtid (och varmare väder).

 3. Skön känsla! Jag känner igen mig precis, fast jag är på den vassa sidan och har inte fått några lediga dagar än;) Framåt nästa helg har jag också fått lite semester, så då spritter det nog i mig med.
  Allt gott!

 4. Åh! låter ju helt underbart med så mycket skaparglädje och kreativitet. Själv har jag beskurit äppelträdet i förrgår. Det är ju så skönt och givande när man gör någonting som verkligen ger resultat direkt. Älskar våren!

 5. Såunderbart med ledighet! Själv befinner jag mig i Italien och vädret är så pass fint att det blommar ute i backarna! Underbart med fräscha, doftande blommor innomhus!

 6. Personligen har jag ganska svårt att hitta en balans mellan vassheten och utarbetningen å ena sidan, och den maniska skapar- och fixarglädjen å andra sidan. Jag önskar att jag var lite mera mittemellan, och inte hela tiden antingen eller. Det känns lite som att jag bränner ljuset i båda ändarna när jag är “på G”. Sedan behöver jag återhämta mig i några dagar för att orka vidare. Undrar om det är sunt i längden…

  Tack för en inspirerande blogg!

 7. När jag läser om ditt vårpirr så fylls jag av energi och lust att sätta fart med vårstädningen. I veckan blir det att röja här hemma.

 8. Ledighet är bra för människan!
  Jag har dock bar nått till biten med filten, tidningen och solen. Behöver nog lite mer ledigt för att komma till gardinerna och det andra. 🙂

 9. Hej Clara! Jag undrar om du har något bra tips eller förslag på hur du får översikt över allt du gör? Närmar mig en liknande situation med olika uppdrag och projekt som alla skiljer sig åt och jag hittar inget bra sätt att få koll över min arbetsvardag, eller mitt schema så att säga. Jag vill hitta ett övergripande sätt där jag får in allt, om det är i ett schema eller ett anteckningsblock eller vad det nu kan vara. Hur gör du?

 10. Känner en lightvariant av ditt vårpirr. Efter att ha varit så trött så länge, vet inte ens varför, vilket gjort mig frustrerad, känner jag att dessa lediga dagar har gett en helt ny energi. Har städat, möblerat om lite, sytt upp ett par byxor som länge legat på “vänt”, skottat mig igenom halva tvätthögen och har flera lediga dagar framför mig, det finns nog hopp för mig också trots allt:)
  Kram/ Ninni

 11. Ja så har jag också börjat känna. Det är både härligt och jobbigt. Jobbigt för att det inte går att få nån ro i kroppen också.

 12. Sâ trevligt det lâter ! Dâ kanske jag ocksâ har livslusten kvar för jag har fâtt lust att dekorera lägenheten och källaren som jag vill försvenska med vit kalkfärg, breda hyllor till konserver och annat 🙂 Men säg, hur bär man sig ât för att förhindra râttor att ta sig in ?? Kan de klättra genom smâ hâl …??!

 13. Härligt! Jag tänker att antalet kreativa idéer är en väldigt bra måttstock på hur en egentligen mår. När de avtar är det dags att stanna upp. Bara av att stanna upp några sekunder och läsa det här inlägget med alla härliga idéer tycker jag förresten att livsenergin börjar pirra i både hjärncellerna och fingertopparna. Och tillsammans med de senaste dagarnas sol kan en inte annat än jubla över livet 🙂

 14. Önskar jag med kunde känna lite glädje och pirr. Tyvärr är det något som tränger undan allt sånt. En känsla av ensamhet, svek och likgiltighet. De jag trodde var mina vänner har visat sig inte riktigt vara de jag trodde. Jag har en son och en man som älskar mig, på så vis är jag otroligt lycklig. Det känns bara ibland som att det inte räcker…

 15. Varför jobbar du med Ikea? Du är väl inte dummare än att du inte inser att det handlar om råvaruproduktion och arbetsmiljöer i andra länder som INTE ÄR OKEJ. Men pengen är visst viktigare? Alltså, jag gillar din blogg. Gillar många bloggar och läser och tittar på bilder med stor glädje och mycket nöje. Tycker att det är grymt att kvinnor kan tjäna pengar på sina bloggar. Älskar hela grejen, men det verkar som att när en blogg vuxit sig tillräckligt stor är det bara pengar pengar pengar och konsumtion som det handlar om. Den trovärdighet som en gång var så stor är som bortblåst. Trist.

  1. Hejsan Lisa. Vad tråkigt att du upplever det som att all min trovärdighet är som bortblåst. Jag har varit tydlig med att jag prioriterar ekoföretag, eller företag med någon slags “schysst” profil – vare sig det handlar om jämställdhetsfrågor eller miljö som annonsörer på min blogg. Men när inte de kan/vill fylla alla platser erbjuder jag dem till mer konventionella företag – helt enkelt för att jag behöver intäkterna annonserna ger. Självklart handlar inte allt bara om pengar och konsumtion. Men jag lever ju på det här. Om folk var villiga att betala för att läsa bloggen skulle jag kunna plocka bort annonser helt – tyvärr råder en gratiskultur på nätet och därför är det nödvändigt att ha annonsörer.

   1. Bra svarat Clara! Jag skulle dock med glädje betala för att läsa din blogg. Jag har ju köpt din bok . Det du gör är inte gratis. Allt Ikea gör är inte av ondo, världen är inte så svart och vit. Håller med dig om vårpirret!! Men min skaparlust och energi kom redan i februari. Tyvärr har jag dåligt med inspiration för skrivandet av min uppsats dock, särskilt som det finns så mkt annat kul att greja med. Pyssel, fix hemma, träna, sy, sticka, virka, baka. Håhåjaja. Stor kram från mig

 16. Hej!
  Ni har inte funderat på att skaffa några får i stället för grisar?? Bara en undran! Härligt när kreativiteten flödar:).
  Elli

 17. Tyvärr Lisa är pengar roten till mycket gott men också ont.. Hör till en av dödsynderna. Men vem vill inte ha pengar, både den fattige och rike.. Svår grej det där..