Att hitta en modell som funkar

Peplum-klänningar är verkligen mitt favoritplagg! För de kombinerar två plaggtyper jag gillar. Midjevolangen har samma känsla som en cirkelskuren kjol – den släpper precis vid magen så att den får puta hur den vill – utan att för den skull bygga på volymen kring midjan så som midjerynkade klänningar gärna gör. Men jag älskar också pennkjolar, fast avskyr hur de sitter åt i midjan. Då har peplum-klänningar har det bästa från två världar. De är slanka över benen men har vackert fall kring magen och höfterna. Är så glad att jag hittat så många fina sådana på second hand. Och jag har upptäckt att de kläder som sitter bäst på mig är klänningar från åttiotalet som inspirerats av 40 och 50-tal. De är inte fullt så vintagedamiga som the real deal utan har ett modernare snitt och sitter lite skönare. Som den här åttiotalsklänningen jag köpt begagnad. Kommer funka perfekt som föreläsningsklänning i vår!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

44 kommentarer på “Att hitta en modell som funkar”

 1. Så fin du är i denna! Önskar ja såg lika bra ut i min gula dress top å kjol från 40-talet men nej känner mig bara som en kvarglömd påsk-kyckling! Kanske skulle posta den till dig 😀

 2. Åh jag älskar också peplum av samma anledning 🙂 först hatade jag det för jag tyckte det var konstigt med en volang i midjan men när jag testat så såg jag att det var det perfekta för min kropp!

 3. Supesnyggt på dig och det är verkligen fler som borde våga ha peplum-modellen för den är verkligen snygg på=) Jag har beställt in flera fina toppar och linnen till min webshop i den modellen och fler blir det även till hösten så peplum-modellen kommer vi att se mer av den här säsongen=)

 4. Å Clara, så snygg klänningen är på dig. Och vilken himmelsk färg. Jag håller med dig om att nytillverkade klänningar som inspirerats av svunna tider ofta är bekvämare och känns klassiskt moderna.

  Ha en fin lördag!
  /Mia

 5. Den var superfin, önskar jag hittade mer sånt också. Funderar på att köpa lite fina tyger och försöka sy själv, kan väl inte vara så svårt. 😉

 6. Jag har aldrig testat en sådan modell. Men borde kanske. Borde kanske ta en dag att bara tests olika modeller, för när man väl hittar den där perfekta, som sitter som en smäck, då vet man.

  Fin färg på dig också!

 7. Den här klännings-modellen är snygg och klär dig. Du ser både näpen och smånätt ut i klänningen. Härlig färg.

 8. Håller med om att peplum är smickrande och den där klänningen var verkligen urtjusig! Perfekt att kunna fynda second hand dessutom:)

 9. OMG!! Nu var du verkligen snyggare än snygg. Både modellen och färgen klär dig fantastiskt bra!!

 10. Hur gör du för att stå ut med negativa kommentarer ?
  Har en framgångsrik blogg och visst man får mkt fina kommentarer.
  Men de finns så mkt folk som stör sig på att man är nått mer än dem 🙁
  Från ankpung

 11. Så har jag lärt mig något nytt idag också. Hade ingen aning vad peplum betydde. Men jag gillar verkligen modellen och den är grymt fin på dig. Även färgen är fin.

 12. Tack Clara! Du inspirerar verkligen till att titta efter kläder på second hand och att inte bara köpa nytt hela tiden! Jag har alltid varit lite rädd för att se ut “lilla mormor” men Du visar att det går att göra det både individuellt och trendigt. Kul!

 13. Åh vilken fin modell. Den skapar verkligen kurvor när den markerar midjan så där fint! Härlig blåfärg också. Den modell kanske jag ska sno och sy en egen klänning!

 14. Jag var in på HM city igår och tänkte på dig. De fanns en klänning i denna modell på rea. Härligt blommig. Ett tag tänkte jag köpa den å hänga på din dörr.. Alla behöver överraskas ibland. Men osäker om jag skulle bli töntförklarad. Poppa in där om du har vägen förbi. Fanns massa stl igår. Hänger precis mittemot kassan.
  Dagens tips 🙂
  Kram Jenny fr Tavelsjö

 15. Sjukt fin klänning… och den skulle bli minst lika fin som blus om du tröttnade på den och vill sy om den 😀