Mamma kom från Jokkmokk och alltid när vi var på Jokkmokksmarknaden gick jag runt och suktade efter näbbstövlarna som var och varannan marknadsbesökare hade på fötterna. De såg så sköna och rejäla ut! Den allra kändaste fabrikanten av näbbstövlarna måste vara Kero. Sedan 1929 har Kero producerat skinnprodukter i den lilla byn Sattajärvi söder om Pajala. Hantverket har gått i arv från generation till generation och idag finns fjärde generationen Kero på plats i Sveriges nordligaste skomakeri. Även om näbbstövlarna hade sin verkliga storhetstid på 70-talet ser man en hel del hippa typer gå omkring i Keros nyaste modeller. Det gör mig glad då Kero verkligen gör kvalitetsprodukter med miljötänk och dessutom kommer från den landsända jag håller kär.

I potten i veckans tävling är det dock inga näbbstövlar från Kero utan en handväska, för sådana gör de nämligen också. Modellen heter “Slängväskan Natur” och är värd 1900 kronor. Den är gjord i naturgarvat renskinn, vilket innebär att skinnet är garvat med ämnen från växtriket. Denna metod är känd sedan urminnes tider och är också den mest miljövänliga. 

– För att vara med och tävla ska du svara på frågan var namnen på produkterna i kollektionen Kero Vintage kommer ifrån? Samt kort motivera varför just du vill vinna väskan.

 

*Tävlingen pågår tom 26/4-2013 kl. 23.59. Vinnaren utses av kero.se och deras beslut kan ej överklagas.  I potten finns en väska värde 1900 kronor. Vinnare kontaktas via mejl. Ev vinstskatt betalas av vinnaren.