NĂ„got av det  roligaste jag gjort senaste Ă„ret Ă€r att kuska land och rike runt och förelĂ€sa om bloggar, business, entreprenörskap och de nya makthavarna pĂ„ nĂ€tet tillsammans med forskaren Annakarin Nyberg. Under 2012 rev vi av drygt trettio förelĂ€sningar pĂ„ tio mĂ„nader och i princip varenda gĂ„ng var det fullsatt –  och ibland till och med kölista som i Malmö och Lund. Det jag gillar mest med att förelĂ€sa, förutom att stĂ„ pĂ„ scenen och roa mĂ€nniskor, Ă€r att trĂ€ffa mina lĂ€sare. Men ocksĂ„ trĂ€ffa alla de dĂ€r skeptikerna. Kommunpolitiker och andra makthavare som tror att bloggare Ă€r blonda vĂ„p utan tillstymmelse till hjĂ€rna. Som tror att jag och Annakarin, nĂ€r vi kliver upp pĂ„ scen, Ă€r konferencierer som bara ska presentera de egentliga experterna (mĂ€nnen?) som verkligen kan nĂ„got om business och digitalt entreprenörskap. Oj sĂ„ mĂ„nga roliga reaktioner vi fĂ„tt pĂ„ vĂ„ra förelĂ€sningar – och sĂ„ mycket vi har fĂ„tt lĂ€ra ut om det hĂ€r nya underliga fenomenet med unga kvinnor som vinner makt och inflytande genom bloggvĂ€rlden.

Det Ă€r ocksĂ„ spĂ€nnande att Annakarin (som forskar inom just det Ă€mne vi förelĂ€ser om) sĂ„ ofta fĂ„r frĂ„gan av andra forskare och akademiker “varför i hela friden hon samarbetar med nĂ„gon som heter nĂ„got sĂ„ tramsigt som Underbaraclara och Ă€gnar dagarna Ă„t att skriva om sig sjĂ€lv….” HĂ„hĂ„, jaja. Det Ă€r mĂ„nga som behöver upplysas om de nya tiderna – det Ă€r ett som Ă€r sant och sĂ€kert!