Något av det  roligaste jag gjort senaste året är att kuska land och rike runt och föreläsa om bloggar, business, entreprenörskap och de nya makthavarna på nätet tillsammans med forskaren Annakarin Nyberg. Under 2012 rev vi av drygt trettio föreläsningar på tio månader och i princip varenda gång var det fullsatt –  och ibland till och med kölista som i Malmö och Lund. Det jag gillar mest med att föreläsa, förutom att stå på scenen och roa människor, är att träffa mina läsare. Men också träffa alla de där skeptikerna. Kommunpolitiker och andra makthavare som tror att bloggare är blonda våp utan tillstymmelse till hjärna. Som tror att jag och Annakarin, när vi kliver upp på scen, är konferencierer som bara ska presentera de egentliga experterna (männen?) som verkligen kan något om business och digitalt entreprenörskap. Oj så många roliga reaktioner vi fått på våra föreläsningar – och så mycket vi har fått lära ut om det här nya underliga fenomenet med unga kvinnor som vinner makt och inflytande genom bloggvärlden.

Det är också spännande att Annakarin (som forskar inom just det ämne vi föreläser om) så ofta får frågan av andra forskare och akademiker “varför i hela friden hon samarbetar med någon som heter något så tramsigt som Underbaraclara och ägnar dagarna åt att skriva om sig själv….” Håhå, jaja. Det är många som behöver upplysas om de nya tiderna – det är ett som är sant och säkert!