Frågor och svar

Det är så roligt att se vad folk googlar på som gör att de trillar in på min blogg. Här är några guldkorn. Försöker besvara spörsmålen efter bäst förmåga

hur fick underbaraclara många läsare – genom att blogga i sju år och kommentera snällt och mycket hos anda

Konsistens på sojafärs – ska kännas som vanlig ungefär

gravid tjock – Jo, tack, det vet jag.

hur delar man upp ett föräldrahem – jag föreslår rättvist

underbaraclara bög – Inte som det ser ut nu

han städar aldrig – Fy vad själviskt! Googla “hur man botar en jättebebis” istället så hittar du ett bra inlägg jag skrivit om det

recykla Hund  – ja, de är biologiskt nedbrytbara

spy av linoljefärg – ja om du äter den. Men det ska du inte göra

hata underbaraclara – Så dumt, om du googlar på det kommer du ju till just den blogg du hatar!

mannen i mitt liv – hittar du nog inte här

det positiva med smygreklam – bloggare blir rika på den?

fredrik reinfeldt nyamko sabuni förhållande – ja, säkra källor hävdar ju i alla fall det

min hund åt öronpropp – det gjorde min med men den kom ut som en jättelång lysmask

“hitta störst bröst?” – De största brösten brukar sitta på framsidan av kroppen

tjej som kelar med hundsnoppen – LÄGG AV!! Du är på fel sida!

asperger smiter undan ansvar – nej inte mer än folk i allmänhet tror jag

använda trosor fra jente i norge? – Tack, men jag har egna använda trosor fra en jente i Sverige

bertil blev lite trött clara – Ja och det var vi två om, så vad skulle jag ha gjort då?!!!!

bo hos mamma som vuxen – låter som den bättre sortens hotell. Ba göre!

kan man använda yes för att tvätta genom håret? – Varför kära vän skulle du vilja göra så mot dig själv?

rengöra min ugn, underbara clara? – Nä, gör det själv latmask!

sofia pekkari gravid – det får du fråga henne om

snorpan taxilandet – Tack gärna

snygg utan smink – nej tyvärr inte. Har rosa hudton som skiftar i blått under ögonen.

en gång var jag ett litet foster – stor igenkänning på det!

musli i stekpanna – det blir bättre i till exempel filmjölk

underbaraclara+ lättklädd – ja varför inte?

nån som färgat håret ekologiskt – Ja, nån finns det säkert men inte jag tyvärr. Kanske någon bloggläsare som gjort och kan recensera?

är clara underbara gravid igen? – Gissa det du!

vän som inte kan glädjas åt graviditet? – Nej, det hoppas jag verkligen inte att jag är.

har underbaraclara inget badrum? – Nej faktiskt inte

bättre vara lycklig än olycklig i onödan -Har jag verkligen sagt det? Vilka otroligt kloka råd jag kommer med! Carpe fucking Diem liksom!

hjälp ingen stil smak kläder efter graviditet – Har vi inte alla varit där? Men köp min nya bok som kommer i vår – den kommer hjälpa dig!

kan ettåringar äta allt? -Nej det avråder jag å det grövsta.

mitt änglaspel funkar ej –  Mitt funkar inte heller. Blev mosad i kartongen så nu hänger den snett och pinglar inge mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

135 kommentarer på “Frågor och svar”

 1. Jag hamnade hos dig för att jag jagar kemikalier som en galning just nu (gravid!). Hittade dina gamla inlägg om barnrumsdamm m.m. Vad har du ändrat på i din vardag (inköp m.m.) sedan du blev varse vad som gömmer sig i plast, kosmetika, mat, “you name it”?
  Förresten! Varning för sojafärs! Har läst att soja är rent giftigt i de mängder som vegetarianer måste äta för att kompensera för att de inte äter kött. Frågan för mig är inte kött eller grönsaker, utan VILKET kött och VILKA grönsaker. Hur bra är de utbredda sojaodlingarna och frakten till andra sidan jorden för miljön och hälsan, kan man undra. Allt gott! /J

   1. Å jag vill också veta mer. Jag har också hört att just soja ska vara väldigt allergiframkallande och när jag ammade mitt första barn fick han sjukt ont i magen om jag ätit sojaprodukter eller druckit sojalatte. Själv tycker jag också att jag kan få krypningar i kroppen när jag ätit soja. Men jag har samtidigt hört att det ska vara väldigt bra för både hälsa och miljö.. Nyfiken!

    1. Jag har jobbat på en barnmottagning med just allergier. Där avrådde vi alla komjölksallergibarnen att äta sojaprodukter för det blev ofta allergiska mot det med. Nu har jag sett att det råden inte stämmer längre men jag hade ändå varit lite observant mot soja- ingen rök utan eld. Nu finns det så mycket bra produkter gjort på havre så man behöver inte utsätta sina barn för soja.

  1. Jag skrev mycket om dessa saker på min blogg när jag var gravid och ammade. Är inte speciellt aktiv längre men du kan kika runt lite och kolla lite om olika saker jag har tagit upp. Naturskyddsföreningen har mycket bra information också speciellt till föräldrar osv. Finns jättemycket man kan göra men då skulle jag fylla upp hela denna sidan med info 😉 en bra bok är: handla rätt för en giftfri barndom. Jag kan verkligen rekommendera “matens pris” också som bland annat tar upp soya.
   Det finns ekologisk soyafärs som är bättre ur den synpunkten, sen vet jag att jag också har läst något om att soya inte var bra i stora mängder till barn. 🙂 men jag äter inte mycket soya så jag har inte så bra koll på det.

   1. Har ingen källa på det men jag vet att jag läst vid ett flertal tillfällen att merparten av all soja som odlas är GMO. Dvs. genmanipulerad. Det hade inte jag velat sätta i mej…
    Kanske någon annan har mer info ang. detta?

    1. Det står lite om det i en bok som heter: “Matens pris: boken som matindustrin inte vill att du ska läsa” av Malin Olofsson, Daniel Öhman.

   2. Soyafärs är, om jag minns det rätt, genmanipulerad, cirka 99% av det enligt min proffesor, så kan nog förstå att det inte är så bra att äta det i större mängder. Sedan skövlar man stora delar regnskog för att odla soya. Nej, den grödan går bort hemma hos mig.

    1. Dock så är GMO-sojabönor förbjudna inom EU. Dessutom är det helt harmlöst att äta denna soja, det är en otroligt lång process (och MÅNGA kontroller) från labbet till fältet – en massa kontroller som vanliga grödor inte behöver gå igenom. Däremot finns det ju andra argument huruvida transgena produkter är bra eller inte.

     För övrigt kan man ju nämna att den soja som INTE är modifierad odlas där man bekämpar med DDT – ett ämne som ställt till med katastrof för de svenska havsörnarna för ca 20 år sedan. De håller precis på att återhämta sig.

     1. Fast det mesta av den soja som vi äter här i Sverige är odlad inom EU. Och inom EU Så används då inte DDT som bekämpningsmedel.

    2. fast det går åt större mängder av soja om man äter kött, än om man äter sojabönorna direkt, då det krävs 20 kg sojabönor för att göra 1 kg kött, medan om du äter det direkt, så blir 20 kg sojabönor 20 kg mat… så om du tänker på regnskogar och sånt, så är det bästa alternativet att äta sojabönor, inte kött…

     1. För det första. Kött äter jag knappt. Är bara viltkött eller fisk mamma fångat själv som jag äter. Och det blir kanske nån gång i månaden, då det är dyrt för en student. Sedan nämnde jag inte alls mitt köttintag eller inte, så när jag säger att den grödan går bort hos mig betyder det inte att jag äter kött istället. Jag byter ut soyan mot svamp, havrebaserade vegetariska produkter etc. Sedan att EU har ett förbud mot GM soya, det är sant, men det hindrar ändå inte att vi importerar extremt stora mängder av soya varje år, från länder utanför EU, i huvudsak Brasilien, USA och Argentina, länder som har den största andelen av GM soyabönor i världen. EU har tillåtit detta sedan 2008. Stora delar av detta ska gå till djurfoder, men jag tror inte att allt går dit, utan att en viss andel faktiskt hamnar i den vanliga soyan som vi äter också. Företag är ju inte okända för att hålla på med mygel, se bara på hästköttsskandalen. I EU har vi något som kallas försiktighetsprincipen, och det är precis som det låter, att vi är försiktiga med vad vi tillåter och inte tillåter, och dit räknas GMO-grödor. Anledningen till att vi inte tillåter GMO-grödor i vanlig mat är för att vi inte vet hur människor reagerar på det. Så när människor ovan nämnde att de inte klarade av soya, trodde jag att det kunde vara från GMO-soya. Men visst, det kan också vara så att de är överkänsliga för mjölk och reagerar på soyaproteinet också, då dessa två proteiner liknar varandra molekylärt sett.

  2. Att beskylla de som äter vegetariskt och därmed ofta mer soja än köttätare för att vara miljöbovar är bara ett sätt för köttätare att lägga över sitt dåliga samvete på de som faktiskt gör något aktivt för djur och miljö. Den absoluta majoriteten av den soja som odlas i världen går till djurfoder. Det är också den sojan som odlas billigt i Brasilien och bidrar till regnskogsskövling.

   1. Precis! Den ekologiska sojan är inte odlad så att man skövlat regnskog. Det är det köttindustrin och deras ickeekologiska sojaproduktion som står för. Och gör det rätt bra också. Även om vegetarianer skulle sluta äta soja så står köttindustrin för den absolut största delen av sojaodling.

 2. Fantastiskt! googlar alltså folk just dessa meningar ihop med “underbara Clara”? Hilarious roligt!

 3. Haha, underbara frågor och fina svar! Jag brukar också njuta av att se vad folk har googlat på för att hitta min blogg. Ibland är det ju verkligen galet roligt!

 4. Skrattade så tårarna sprutade! Det är verkligen underhållande att se vad folk har sökt på när de hittar till ens blogg!

 5. Hej!
  I vanliga fall verkar du vara en ganska klok person. Undrar dock lite över ditt svar om Reinfelt och Sabuni. Jag upplever att detta rykte är ett tydligt exempel på “kvinna kan inte ha makt utan att ligga med chefen”. Har du verkligen, som du skriver, “en säker källa” som konfirmerar den relationen? I annat fall tycker jag att det är trist att du för vidare sånt skvaller.
  Vänliga hälsningar
  Marianne Ahlgren

 6. Gå in och kolla på lush.se (om du inte redan upptäckt dom)dom har hårfärg med henna samt strävar efter att använda så lite gifter som möjligt i deras produkter+ dom har smink och spa grejjer oxå^^ älskar din blogg keep it up 🙂

 7. Haha! Underbart!
  Jag brukar också roa mig att kolla vägarna in till bloggen. Häromdagen så var det en sajt med ryska lättklädda damer. Man kan ju undra vilket sorts klientel en drar åt sig 🙂

 8. Haha, älskar det här! Och skönt att höra att du har egna trosor. Så mycket skoj så här tidigt på dagen – kan det vara nyttigt? Ja! 😉

  Från min egen sökstatistik den senaste tiden kan jag bjussa på den mångtydiga favoriten; “Röka löv”. Och “Apor Skansen”. Blir extra roligt när man kombinerar de två.

  /helena

 9. Oj, vad jag får skratta gott åt detta! Måste läsa om det igen o igen o igen! Härlig humor har du och snabbtänkt! Gillas!!

  1. Jag har installerat google analytics. Där ser du vad folk har googlat om för att komma till din blogg, vart läsare kommer i från o så vidare…

 10. Hahaha du är bäst! Tänk om jag skulle göra samma på min sida, då skulle det bara bli snusk! Förutom “duvor att färglägga” då förstås!

 11. Roligt det där att se vart en google-sökning kan leda en och framför allt vad knepiga saker en del söker på.

  Gällande badrum förresten, har du visat något sådant här på bloggen någon gång? Skulle vara väldigt nyfiken på hur ni renoverat(om ni har det) i så fall? Gillar nämligen väldigt mycket hur ni tänkte kring er köksrenovering. Även om jag kanske inte har riktigt samma stil, så gillar jag ert sätt med återbruk och att jobba med det som redan finns.

  Önskar dig en fin dag!

 12. Ha , ha… så himla bra! Det är ju väldigt spännande att läsa statistikprogram. Jag har både blogg och webshop där jag kan läsa av Googlingsord som genererar träffar hos mej. Spännande och ibland väldigt väldigt konstigt 😉

 13. Tack! Du räddade mig från en fantastiskt tråkig “genomgång” av indesign. En del människor gillar sin egen röst lite väl mycket.

 14. Hahaha, underbart! Känns som en riktigt bra start på dagen – dricka kaffe, läsa bloggar och finssa högt för mig själv.

 15. Dagens magträning 🙂 men jag fattar inte har folk sökt på “spy av linoljefärg” och hamnat hos dig? Men hur?

 16. Hihihih.
  Hud vad roligt det här inlägget var.
  Men du menar alltså att folk har kommit till din sida genom att ha skrivit det dessa saker i google?
  Hahah, det är ju bara för roligt!

 17. Hahaha så underbart!
  Brukar också kolla hur folk hittar till min blogg men det är ju långt i från lika roliga sökord som du har!!

 18. haha vad skoj! jag älskar att se vad folk googlat om för att hamna pà min. senast var det “robyn pottfrisyr”. kan inte minnas jag skrivit om nàt sànt?!

 19. Oj det var inte lite och också annorlunda frågor.. Kommer inte lika mycket på en annan om man googlar, men man ska väl kanske göra något för att det ska bli så:)

 20. Snorpan och taxilandet, handlar om en mammas kamp mot cancern och snorpan är hennes lilla flicka. Oerhört sorgligt att inte få leva och följa sitt barn på livets väg.

 21. “kan man använda yes för att tvätta genom håret? – Varför kära vän skulle du vilja göra så mot dig själv?” Vill man inte köpa ett sista schampo så går det bra att använda diskmedel för att får ur silikoner i håret.

 22. Hahaha, gud så roligt inlägg! Jag läste om dig i VK på något sätt för en väldig massa år sen känns det som. Kanske fem? Sen hittade jag hit.

 23. Underbart! Jag färgade håret rosa med barikfärg, som en kan färga kläder med. Lite ekologiskare tror jag det är, snyggt blev det iallafall men slet på håret.

 24. HAHA! “mitt änglaspel fungerar inte” – hahahaha! Fantastiskt roligt att läsa om googlingar i kombination med underbaraclara och dina svar är så träffsäkra!
  Heja Underbara du!

 25. Har du hört talas om det nya inrednings och byggprogrammet The block? Skulle detta passa dig? Tävla i TV4:s nya program och vinn 500 000!
  För mer info och ansök på TV4.se/block eller sms:a block till 72400

 26. Skrattar ihjäl mig åt det här inlägget!! Det är så underligt vad konstiga saker som får in folk på ens blogg. Funderar att på att göra en sådan här lista själv på bloggen!

 27. Hahahaha va kul!!! Bra svar!!
  Tycker själv att det är jättekul att se vad folk skriver som gör att de hamnar på ens blogg, skrev nyligen ett inlägg om tio i topp-sökord. Men du vinner med hästlängder vad gäller knasighet!!

 28. Jag har hört av en väldigt säker källa att det är Bildt som Sabuni har en affär med och att det är vida känt i Stockholms journalistkretsar men man har valt att inte ta upp det

 29. *asg* Du är ju inte klok på en fläck – men verkligen helt underbar!! Men – inget badrum? Jag tycker jag har hängt här ett bra tag nu, men det har jag missat. Hur löser ni det? Zinkbalja på köksgolvet? 😉

 30. Tack för dagens skratt, som verkligen behövdes efter en superjobbig fredag! Skön helg till dej och de dina!

 31. Riktigt roligt och underhållande att läsa Clara! Du har en så rolig och unik blogg, ligger under mina favoriter nu! 🙂 trevlig helg!

 32. Inte så mycket konstigt på min blogg men två den senaste veckan har googlat på “köksstol” och hamnat hos mig. En hade också sökt “brunspräckliga byxor” och hittat mig. Jag kan inte komma på att jag skrivit om det…

 33. Hahaha! Fan vad rolig du är!! Klockrent! Men har du inget badrum? Vart duchar du? Och har du utedass?

 34. Håller med, riktigt kul! Sökningarna till min blogg är lite mer förutsägbara som “miljöblogg” och annat på miljöområdet. Särskilt roligt med han som sökte “använda trosor” och fick familj och hus och hem istället, he he.

 35. Hej, Vad glad jag belv när jag förstod att din nya bok kommer att handla bla om kläder och stil efter graviditet och så kommer den i vår. Kommer matcha min graviditet perfa! Vad lycklig jag blev nu en trött mån eftermiddag 🙂

  Tack!

 36. Tips till en fråga här uppe: Läs Heidi Anderssons blogg, där tipsar hon om ekogolgiska varor, bla hårtoning. heidiandersson.com

 37. Du är ju helt underbar! Lika klockrena svar som vanligt. Jag skrattade som en galning när jag läste inlägget och min 3-åriga dotter frågade gång på gång, -mamma, vad är det som är så roligt?

 38. Haha! Det är så roligt att titta igenom sökmotortermerna, för att inte tala om att svara på dem! Jag brukar göra det ibland på min blogg. Du har underbar humor, Clara! 🙂