Citronsaft i solen

Fredag och solens skiner och det är riktigt varmt ute! Lillen ska hämtas tidigare från förskolan och jag ska ta det lugnt i eftermiddag och landa inför helgen. Behövs efter den här stojiga veckan. Så underbart skönt det blir! Dags att duka ut lite citronsaft och ta en paus på farstubron i solen. Visst är glasen och karaffen söta? Hittade dem på loppis vid två olika tillfällen på men de passar ju strålande bra ihop!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 kommentarer på “Citronsaft i solen”

 1. Jag är nyfiken på en sak. Du skriver här “hämta tidigare från förskolan och ta en lugn eftermiddag”. Jag fattar inte detta, när jag hämtar mitt barn från förskolan, han är 4 år, då blir det helt vilt här hemma. Spännande och utmanande ja, men vila och lugnt – nej knappast, han pratar oavbrutet och far runt och det är absolut inte möjligt att njuta av solen med lite saft. Vila och egentid, det får jag på jobbet. Hur gör du? Är han så lugn? Bästa hälsningar!

  1. Haha, jo det är en viss igenkänning i det. Fast min son gillar också att vara ute och gräva och sitta i ett dike och filosofera så är man bara ute brukar det bli väldigt lugnt och skönt…ett tag i alla fall 😉

   1. om drygt en timme ska jag hämta min son på dagis och idag, fredag är han ganska trött och seg efter en vecka på dagis. Det kommer bli ett bad och mys i soffan för hans del och även min 🙂

  2. Samma här men det är ändå lugnare på just fredagar på något sätt. Man är själv mer sansad och tillfreds eftersom man är ledig. Ingen stres eller annat i ryggen 🙂

 2. Jätte fint har något liknade som jag också köpt på loppis för 10 tal år sedan.Ha en skön dag i solen.

 3. Fantastiskt söta, både glasen och karaffen. Påminner mig om min gammelfarmor, hon hade ngt liknande som hon alltid serverad hemkokta jordgubbssaft i på somrarna.

  Härlig helg till dig!

 4. Ser underbart ut! Har du testat att göra egen lemonad (såklart att du säkert har), hade ju varit den perfekta karaffen till iskall sötsyrlig lemonad och en rejäl bulle till det. Längtar till sommaren!

 5. Mycket söta glass och karaff, perffekt att servera saft i!
  Det känns som att våren äntligen kommit till Umeå, underbart!
  Ha en toppenfin helg!
  kram

 6. Mådde så himla dåligt när jag läste Blondinbellas okunniga och trångsynta uttalande om genus nyss. Så jag surfade in här och lovade mig själv att aldrig mer ska besöka hennes blogg. Jag ska från och med idag bara läsa vettiga bloggar med vettiga skribenter som skriver vettiga debattinlägg. Även om jag inte alltid håller med är de ändå sakliga, trots det “vassa” språket här och var. Konstruktivt, det är väl grundstenen antar jag.

  Heja skribenter som du Clara. Och känns det inte lite som att bloggarna, skribenterna och läsarna borde samlas upp FÖR jämställdheten. FÖR feminismen. FÖR genusdebatten. Det är ju en så viktig värdegrund i vårt samhälle och den som inte inser det.. ja hjälp..
  För (god forbid) om feminismen inte hade uppkommit, hade egentligen Blondinbella varit så nöjd då?…

  Längtar efter ett “Clara ryter ifrån!”

  Kram Elin.

  1. Och föressten, HUR blev feminismen/”feministkvinnor” (citat Blondinbella) slagpåse för en debatt om kön? Kram igen.

  2. jag gjorde precis det valet, att sluta surfa in på blondinbella. jag slutade läsa efter hen-inlägget. jag håller inte alltid med isabella, men trodde innan det inlägget att hon hade mognat och kunde se saker ur fler perspektiv. men just där så insåg jag; antingen skriver hon detta för att provocera eller så skriver hon detta för att hon är så himla enkelspårig. inget av dessa två alternativ var något jag kunde se förbi. när nu inlägget som handlar om ett tredje provrum kom(har förstått ungefärligen vad det handlar om via andra bloggar och källor) så blev jag bara mer besluten om att blondinbella inte är en blogg jag vill lägga tid på. inte för att allt jag läser måste stryka mig medhårs, men jag vill helt enkelt läsa bloggar som inspirerar mig, av öppensinnande människor. isabellas hjärtefråga, att unga kvinnor ska må bra, faller för mig helt platt med det här enkelspåriga synsättet.

 7. Åh, de där glasen känner jag igen. Tror jag. Min farfar hade liknande glas fast med blandade frukter tror jag det var och så hade han en karaff med saft i. Undra vart den har tagit vägen?

  Ha en fin fredag Clara!

  Kram

 8. Det är mysigt när alla är hemma tidigt, speciellt en fredag. Trevlig kanna och glas. Själv har jag fikat ute med filt på trädgårdsstolen och stor kopp te och femåringen lekte bonde 🙂

 9. Såna där glas har jag druckit mycket ur hela min barndom, vi hade såna hemma. Då var de inte vintage utan nya, känner mig genast gammal.

 10. Hoppas ni fick en härlig eftermiddag i vårsolen. Här blir en lugn fredagskväll, då mina trollungar ska tillbringa helgen hos farmor och farfar. Men det är klart hunden vår har en kompis hemma, så helt lugn kanske kvällen inte blir

 11. Så fina glas! Dem gillar jag…och det fanns tapeter på slutet av 60-talet med apelsiner på. Brickan har jag också så det känns lite hemtamt. Kanske ska man fixa lite cirtonsaft….

 12. Min yngsta dotter vill alltid ha min hemkokta citronsaft till födelsedagen. Det är verkligen en himmelskt god frukt och så vacker!

 13. Jättefin karaff och så fina glas! Låter som om ni fick en fin dag i solen. Härligt att våren börjar komma på allvar nu så man kan sitta ute och fika. Längtar så efter en egen trädgård, så njut lite åt mig med i er trädgård! Trevlig helg.

 14. Vilka vackra glas och citronsaft som är så ljuvligt! Och vad jag längtar till vårt sommarhus med egen fastubro att sitta på.. Ha en fin lördag!

 15. Hej Clara, ikväll blev jag så sugen på citronsaft (jag har citrus cravings sen flera veckor, är i v 28) och undrar om du har lust att dela med dig av ditt recept! Det hade varit såå gott! =)