Dagens och korr

Randiga tröjor – jag kan aldrig få nog av dem. Fast jag redan har köpt allt för många (och har en stor trave randiga jag ärvt efter mamma) fortsätter jag att okynneshandla dem när jag hittar någon särskilt fin! Just den här sköna kommer från Monki. Gråmelerat är fräscht när man fått lite sommarbränna, vilket man kan säga att jag nästan har fått (blir dock sällan mer än grisskär om sommaren).

Idag sitter jag och korrar det sista på den amerikanska utgåvan av min bok! Det känns helt overkligt att läsa den på engelska och allting låter liksom så flott när det är på ett annat språk. Man är ju så kräsen på svenska! Tänk hur många dåliga amerikanska låttexter man obesvärat nynnar med i för att det inte är ens modersmål – medan skämskudden kommer fram så fort man hör en dålig svensk text?! Min egen bok blev genast flera hundra procent bättre av att läsas på utrikiska och det är ju inte helt fel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Dagens och korr”

 1. Ja, vad är det med ränder som aldrig går ur..?
  Fint.
  Roligt med korret. Ja, det stämmer nog överlag att vi blir väldigt okritiska av engelska språket. Liksom impade. En äldre vän i USA gav mig sin första bok med barndomsberättelser och jag tyckte allt var fantastsikt. Men så slog det mig under läsningen – är det här bra skrivet, bra språkbehandling? Har inte en aning. Antar att det är därför som översättarna är så viktiga…
  Lycka till!

 2. Ja, det där randiga alltså… Vet inte hur många randiga toppar jag har / haft. Killmotsvarigheten verkar vara rutigt, iaf i sambons garderob. Vi skrattar åt varandra ibland, tänk så enkelspårig man är!

 3. Ha ha ha… jag blir heller inte särskilt brun, antingen röd som en tomat eller vitare än målarfärg. Men jag brukar säga att jag är som Hollywoodkändisarna… de är ju oxå bleka 🙂 Nån likhet med dem kan jag ju få ha *skratt* Du kan ju göra detsamma.
  Ja, det är konstigt att allt låter bättre på engelska…

 4. Duckar lite när jag skriver det här, men jag kan inte låta bli. TACK! för att du lägger ut outfitbilder på dig själv helt utan att kommentera något annat än kläderna. Du ser ut precis som jag nämligen (helt vanlig) och jag ser ingen i det offentliga rummet som ser ut så. Det verkar som om alla andra är supersmala eller helt enkelt inte lägger ut bilder på sig. Då är det så lätt att få intrycket att man är fel och för tjock. Jag blir så glad att du inte ber om ursäkt utan bara ÄR. Kärlek till dig Clara du är så BRA!

  1. Jag kan nog inte riktigt hålla med om att Clara ser “helt vanlig” ut… För inte är det väl alldeles vanligt att stå och “åma sig” med armarna ovanför huvudet? Eller i en pose där man nästan ger sken av att man står och suger på fingrarna?

   1. Fast en bild där du står rakt upp och ner är ju inte särskilt intressant. Att visa bilder på kläder handlar sällan om att visa upp sin kropp utan om att visa upp sitt intresse för mode/stil på ett mer lekfullt och konstnärligt sätt. Hur måste en kvinna som tex driver rn modeblogg framställa sig själv för att det ska vara OK i andras ögon egentligen? Måste vi/det vi gör alltid vara OK hos alla andra överhuvudtaget?! Jag tycker inte det. Snygg bild Clara!

   2. Jenny lägg ner! Tror inte att det är claras poser som kommenteras utan att hon känns som en av oss. Skillnaden mot många är att hon inte ber om ursäkt. Go Clara! Tror knappast du syftar till att se porrigt sugande på fingrarna ut 🙂

  2. Förstår att det nog inte var tanken i din kommentar Maja, du menar ju något bra och positivt, det fattar jag ju, men jag vill ändå kommentera. Clara kommenterar här inte sin kropp (bra tycker du) men sen är det just kroppen du kommenterar.. Men det är ju så himla svårt det här med idealen och hur man ska förhålla sig och prata kring det.

 5. Jeg er også veldig svak for stripete trøyer. Favorittene er fra Gudrun Sjödén, de holder seg like fine uansett hvor mange ganger man vasker dem. Også har de så fine farger!

   1. Jag med!! Har så himla svårt för klackar, men kilklackar har jag bara goda erfarenheter av – och de här var ju dundersnygga. Do tell!

 6. Snygg! Och Gud vad häftigt att boken släpps i USA. Där kan den ju sälja hur mycket som helst ju!

 7. Tycker du är otroligt söt men den kjolen var inte speciellt klädsam och svarta skor till var väl sa där! Vill inte lata kritiserande men kan inte riktigt lata bli idag, sorry! Vad roligt med en bok i USA, grattis!!¨

  1. Varför ens besvära dig med att kommentera om du måste skriva sånt där? “kan inte riktigt lata bli idag, sorry!”, skulle du vara okej med om någon kom och sa det till dig i verkligheten? Jag förstår verkligen inte.

  2. Har inte du fått lära dig att man inte behöver säga allt man tycker och tänker? Har man ingenting snällt att säga så kan man lika gärna vara tyst.

   1. Precis. Såna där kommentarer är så fruktansvärt onödiga. I fortsättningen: Låt bli istället! Man vinner i n g e n t i n g på att uttrycka sig på det där sättet.

 8. Jag älskar också randigt, men prickigt är nog en ännu större favorit. Gråmelerat trivs jag dock inte i, jag har en superskön kjol som jag älskar att ha men varje gång jag tittar ned på den tänker jag *tråk* för att den är just gråmelerad. Göra sig av med den eller sluta använda den kan jag dock inte, den är för skön för det men jag blir alltid sur för att den är så ful när jag ser den.

 9. Det måste vara en heeelt fantastisk känsla. Herregud. Vilken grej. Du måste vara sjuuuukt stolt över dig själv. You should.

 10. Vad himla söt du är! Du är en så härlig mix av att “urgullig tjej” (positivt) och “dam med skinn på näsan”. Skönt att man inte kan placera dig i ett fack så lätt. Alltid uppfriskande!

 11. Haha det är sant om engelska språket. Nu när jag pratar engelska varje dag så ser jag kanske lite annorlunda på det, men visst stämmer det att allt låter mkt mer “häftigt” än på svenska 🙂

  Hanna, Kanada

 12. Har alltid tyckt att engelskan är det finaste språket. Svenska var så svårt och helt obegripligt tyckte jag när jag flyttade hit.

 13. Vad roligt att din bok ska komma ut i USA! Brukar du läsa “A beautiful mess”, en amerikansk blogg som är himla trevlig? Tycker att den påminner lite om din blogg, fina bilder och roliga tips!

 14. Randiga tröjor kan man ju aldrig få nog av!
  sjukt snygg kjol också 🙂

  titta gärna in på min nystartade blogg, tanken är att jag ska lägga upp lite teckningar och annat kreativt jag kan komma på att göra, emiliapicasso.devote.se

 15. Grattis till framgången med boken, gud vad roligt!

  Och ja visst är randigt det bästa mönstret, och gråmelerat är en väldigt underskattad färg. Har alldeles för många grårandiga plagg.. eller nej, man kan inte få nog av dem! 😀