Köpte senaste Mama och hittade en kort intervju med mig själv i tidningen. Där jag ger ett karriärtips. Och det mycket enkla men svåra tipset är att göra det du tycker är läskigt! Jag lever efter den devisen och det gör mig både tokig och tacksam. Tokig för att jag ständigt går omkring med hjärtat i halsgropen för att jag bestämt mig för att göra något jag inte vågar, tacksam för att när jag gjort det känns det fantastiskt i magen.

Att vara rädd för saker är väldigt provocerande för mig. När jag blir rädd för något får jag ett omedelbart behov av att utmana min rädsla. Och det här handlar inte bara om karriär, utan om precis allt i livet. Jag har tvingat mig att gå fram till den där söta killen jag inte vågar prata med egentligen, och tvingat mig att klä mig i det jag tycker är coolt även om andra tror att jag är ett freak, eller tvingat mig att säga ifrån när någonting är orättvist. Varenda gång jag får den där molande känslan i magen som säger att jag vill avstå något för att det är läskigt så måste jag tvinga mig att göra det ändå. För annars vet jag hur besviken jag blir på mig själv. För att jag inte unnade mig den där hisnande magkänslan som är belöningen efteråt! Lite som att hoppa från bryggan en varm sommardag då man svettas som en galning och skulle behöva svalka  – men vattnet känns isande kallt. Jag vet att jag kommer känna mig pånyttfödd i samma sekund som jag träffar vattenytan och låter det kalla skölja över mig. Ändå står jag där och tvekar att ta hoppet. Tillslut hoppar jag bara ändå – och skriker av skräckblandad förtjusning i fallet.

I sjuan eller om det var åttan, skulle jag sjunga på scen för första gången. Jag var så jäkla nervös att kände mig sjuk i en vecka innan. Men jag tvingade mig ändå. Och när jag gjorde det förstod jag på reaktionerna att jag var duktig på att sjunga. Det var min grej! Det gjorde att jag vågade söka till musiklinjen på gymnasiet. Och där träffade jag så småningom Jakob. Och utan Jakob ingen Bertil. Och han är ju det bästa som finns i hela mitt liv. Tänk om jag förnekat mig det bästa i hela mitt liv för att jag hellre var bekväm än utmanade mig själv? Där kan vi prata om någonting som är läskigt på riktigt!