Rygglösa kläder är verkligen en typ av plagg jag gillar. Det är så fint att visa skulderblad och axlar när man är brun. Det här favoritlinnet jag burit hela sommaren kommer från Gina Tricot och är ett vanligt vitt linne som Anna piffat med textilfärg. Tekniken är väldigt lik den jag använder i det här videoklippet (fast då på skor). Vått i vått alltså!

Gör så här: Tvätta linnet om det aldrig tvättats förut. Då fäster färgen bättre. Blöt därefter linnet igen. Blanda ut lite textilfärg med vatten till önskad styrka. Droppa färgen på linnet så att den flyter ut i önskat mönster. Vill du ha skarpare kanter kring “fläckarna” så kan du låta tyget torka till lite mer innan du droppar färg på det. Fixera sedan färgen genom att låta linnet torka helt, och sedan stryka med strykjärn. Om du inte vill att färgen ska gå igenom linnet till andra sidan så kan du lägga en plastpåse som mellanlägg i linnet och först måla framsidan av linnet och sedan baksidan.

Mer pyssel och fix i den här stilen finns förstås i min och Annas fina bok “Underbaraclaras Garderob – pimpa sy och fixa”