Vardagsglädje

Idag skulle jag åka med lillen till sjukhuset för en kontroll av ögonen och det tar ju ett tag för oss att åka in till stan så det betyder att hela min arbetsdag skulle bli helt rubbad. Bara tanken på hur omöjligt lite jag skulle kunna få gjort fick mig uppstressad. Så då tänkte jag om helt och hållet! Istället för en hetsig kort dag hos läkaren och skynda hem och lämna lillen på förskolan efteråt bestämde jag att vi skulle ha en helt ledig dag tillsammans. Åka hiss på sjukhuset. Äta chokladbollar i cafeterian. Åka till badhuset efteråt och bara bara bara göra vad han hade lust med. Basta länge och sedan dricka apelsinsaft och leka med hårtorken i omklädningsrummet. Så det har vi gjort idag och det var precis det som både han och jag behövde! Vardagsglädje!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 kommentarer på “Vardagsglädje”

 1. De där dagarna är precis vad du kommer minnas när han blir större! Så rätt att göra så ibland. Nu har jag tonåringar som går på tandreglering stup-i-kvarten och ibland så snor vi åt oss en liten egen stund då. Tid med sitt lilla eller stora barn utanför hemmets måsten är värdefullt både när det sker och som varma minnen .

 2. Härligt det låter! En annan typ av vardagsglädje – i vart fall för mig – är att komma hem från jobbet, och se mina små komma skyndande som små hundar och börja klättra på mig… Ofta hamnar vi i en hög innanför dörren! (Har skrivit en vers om det!)

  https://detsomhanderhososs.wordpress.com/2013/09/11/att-komma-hem/

  Och för dessa små underverk, som inte alls varit självklara i mitt liv, känner jag en så oerhörd tacksamhet:

  https://detsomhanderhososs.wordpress.com/2013/09/16/i-tacksamhet/

  Men det är ju så, vardagsglädje är att leva i nuet!

  /Ulrika

 3. Helt rätt! Vi ska inte överföra vår stress på barnen, det är bättre att ta lite extra ledigt så dagen kan bli till belåtenhet för alla!

 4. Ja vad härligt! Att kunna stanna upp och bara njuta av tiden som är nu, istället för att stressa runt och göra saker halvhjärtat! Tänk vad många fler som borde göra som du!
  Och förresten så var du grym i TV! You go girl!

 5. Men ÅÅH så underbart. <3 Så himla fint. Minns fortfarande dessa stunder från min egen barndom. Den där speciella egentiden med mina föräldrar. Så himla betydelsefullt.

 6. Så tänker jag om vab dagar. De blir liksom en bonusdag som bryter av i vardagen 🙂 Ibland kan jag längta efter bara en liten liten feberknäpp så vi kan ligga hem och mysa….. Önskar självklart inte att barnen ska må dåligt…

  1. och det är ju helt underbart för oss andra som får ta ditt slit på jobbet. Vi som inte har barn själv som aldrig nånsin får era slappa VAB-dagar utan bara får ert jobb lagt på oss också. Underbart att höra att ni “längtar efter en liten feberknäpp så att du kan ligga hemma och mysa”.

   1. Hahaha, men det är väl ändå skillnad på att längta och att medvetet orsaka? På dig låter det som att det är ett val föräldrarna gör. Men barn får feberknäppar! Vare sig man vill eller inte. Eftersom man då måste vara hemma är det väl bättre att längta efter det än att bli irriterad. Och det vore ju himla konstigt om vi inte hade rätt till VAB-dagar. Resonerar du så om alla förmåner som gäller för andra grupper än den du tillhör? Är det tex orättvist att funktionshindrade får personlig assistent och inte du?

    1. I Schweiz har vi inte VAB dagar. Här förväntas man alltid vara på jobbet även om man har barn och det klargörs ordentligt redan vid anställningsintervjun. Typ “Jag ser att du har 3 barn. Har du en barnflicka? Om barnen blir sjuka så är det ditt ansvar att någon kan ta hand om dem eftersom vi inte accepeterar att du stannar hemma med sjuka barn. “. Helt sjukt.

 7. Å nu blev jag inspirerad! Vill också gå tillbadhuset och dricka saft i omklädningsrummet med ungarna. Tror bestämt det får bli något sånt snart!

 8. Minns dessa dagar så väl från min egen barndom. Badhuset med pappa, att få limpmackor och varm Oboy när man kom hem trots vi i vanliga fall nästan aldrig fick Oboy (bara på snöiga utflykter..)

  Fina minnen! Egentid med föräldrarna utan stress är guldvärt!

 9. Helt rätt! Jag hämtade min lillkille lite extra tidigt från förskolan igår och hade med mig mellanmål som vi skulle äta i parken men så gick vi förbi ett litet oupptäckt café och bestämde oss för att gå in där och fika. Vi fick en trevlig pratstund med ägarinnan som bjöd pojken på valfri småkaka som hon bakat och sen gick vi en härlig höstpromenad hemåt, hamnade hos grannbarnen för lek och hopp på studsmatta. Värdefull vardagsglädje!. Våga vara är en bok jag kan rekommendera för alla föräldrar. Den har stärkt mig i att just våga bara vara:)

 10. Hoppas att ni passade på att åka i “transporthissarna”, de som är “öppna” och så roliga både för barn och vuxna med barnasinnet kvar.

 11. Med insikten att stressen faktiskt sitter i våra egna tankar så kan vi förändra många situationer i livet till det bättre. Är du bara riktigt duktig på att tänka om och tänka nytt, så kan du undvika många mycket av det andra kallar för stress. Det handlar bara om att tänka annorlunda än du tidigare gjort. Så svårt men ändå så enkelt.

 12. Men så himla rätt! Jag tror också jag behöver en sån dag. Ska ta mig tusan åka till badhuset och bara mysa.

 13. En sån dag kan man ta för sig själv också, utan barn. Det kan vara nog så viktigt. I måndags tog jag spontant ledigt på eftermiddagen (semester) i stället för att stressa som ett tok på luchen för att lämna bilen på verkstan m.m. I stället fick jag en helt stressfri eftermiddag i septembersolen. Gick en lång promenad i delar av stan där jag aldrig brukar gå, fikade på en uteservering, luktade på rosor i den stora parken med en massa olika rossorter m.m.

 14. Jag har en plan, en tanke, att jag varje månad när barnbidraget kommer ska gå på kafé med barnen. Tiden går så fort så det är så lätt att såna små utflykter “glöms bort”. Men om jag kopplar ihop barnbidrag med fika kanske vi får till åtminstone en mysigt eftermiddag i månaden… 🙂

 15. Mysigt värre! Låter som en dag som kommer etsa sig fast i Bertils minne trots hans unga ålder. Dagen då vi åkte till ögondoktorn och jag fick åka till simhallen… Ibalnd är det viktigt att kliva utanför boxen och se helheten. Tänka om. Men ack vad svårt det kan vara i dagens snabba samhälle… Bra jobbat tycker jag.
  Kram
  Annette
  My Rose Valley

 16. Så fint att känna efter vad det verkliga behovet är. Det du gjorde var ett inspirerande sätt att eliminera stress! Switcha om från önskan till verklighet och det blir bra endå – bättre! Kram Susan

 17. Men Clara va underbart!! Och så rätt : ) det är något för många stressade föräldrar att ta efter. Hellre göra en sak bra än fler saker halvdant. Kram!!

 18. Åh låter underbart! Vardagsglädje ska man unna sig och överösa sig själv, sina barn och sin partner med. De är ju de viktigaste i ens liv! Fortsätt att njuta 🙂